DeltaWorld 408 Napisano 5 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2015 (edytowane) Witam, W moim poczciwym lapku jakiś czas temu "zdechł" jeden głośnik ( i jeden piksel na matrycy, ale tu raczej nic nie wskóram ), chcę go oddać na gwarancję póki jeszcze ją mam ... W związku z tym chciałbym wykonać kopie różnych plików... i tu rodzi się pierwszy problem, ponieważ jedyne zewnętrzne urządzenie magazynujące jakie mam to pendrive 8GB ( grubo ). Także może jakaś, najlepiej darmowa chmura? Potrzebowałbym pewnie z ~30GB, może mniej jakbym zaczął to wszystko przeglądać i wywalać co niepotrzebne Polecicie coś? Drugie pytanie dotyczy firefoxa:Można jakoś sobie wyeksportować zakładki i hasła do pliku? Chyba tyle, przy okazji jako nowy pozdrawiam wszytskich użytkowników Edytowane 5 Sierpnia 2015 przez DeltaWorld Cytuj Link to post Share on other sites
TheXanvis 6 Napisano 12 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2015 http://www.pcworld.pl/news/382334/Dropbox.SkyDrive.a.moze.Google.Drive.Wybieramy.chmure.html - Tutaj ciekawy artykuł o chmurach. Dużo danych masz, może ci to trochę czasu zająć. Jak u Ciebie z internetem? Te najważniejsze zgraj na pendrive, a resztę pakuj w te chmury. Nie wiem dokładnie ile miejsca oferują za darmo, bo sam nie korzystam, ale jeśli będzie za mało, możesz śmiało skorzystać z każdej z nich. Co do drugiego pytania to poszukaj w ustawieniach opcji jakiegoś backupu, czy zapisania ustawień, myślę, że coś takiego powinno być. Jeśli ktoś korzysta z chmur lub firefoxa wniesie tutaj coś więcej, bo ja napisałem tylko ogólnie. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts