DVD-R 0 Napisano 8 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2010 Witam serdecznie. Ostatnio przeglądając i czytając dział "Obudowy i zasilacze", naszły mnie dziwne myśli ,że mój zasilacz może niedomagać ... Chciałem złożyć kompa na 1156, ale skoro premiera 1155 jest tuż tuż, to nie ma większego sensu pchać się w coś co odchodzi do lamusa. Oczywiście pewności nie mamy,że intel pod koniec 2011 nie wypuści kolejnej podstawki, ale co tam...przynajmniej przez rok pożyję sobie w świadomości posiadania "najnowszej podstawki". Do rzeczy Posiadam zasilacz BeQuite E5 600W i mam pytanie czy on sobie poradzi z 6870 w CF? Czy w ogóle on nadaje się do łączenia dwóch kart? Cytuj Link to post Share on other sites
b29superfortress 0 Napisano 8 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2010 mocowo da rade, ale ja bym go nie katował. Paść może w kazdej chwili. Jak juz po gwarancji to rozkręć i obejrzyj, czy te CapXon-y (marne kondensatory) w nim już napuchły/wylały czy jeszcze nie Cytuj Link to post Share on other sites
voxcordi 294 Napisano 8 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2010 Tak. Mocowo. Mając szacunek do firmy można ufać w deklarowane parametry, jednak zasilacz ten nie był projektowany do obciążeń CF/SLI. IMO ryzykowne. Pozdrawiam. Cytuj Link to post Share on other sites
drachenfeles 5499 Napisano 9 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 9 Listopada 2010 mocy ma zapas, ale za to 4 linie 12V, co nie rokuje za dobrze, bezpieczniej wymienić na coś konkretnego Cytuj Link to post Share on other sites
DVD-R 0 Napisano 9 Listopada 2010 Autor Udostępnij Napisano 9 Listopada 2010 Czyli CF odpada, ale zasilacz bez problemu pociągnie 6870 i 9600GT + 2 HDD? Cytuj Link to post Share on other sites
voxcordi 294 Napisano 9 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 9 Listopada 2010 Tak czy inaczej nadal są to 2 GPU. Będzie kłopot z zasilaniem obu. Zasilacz nie ma dedykowanych złącz do dwu kart. :oops: Pozdrawiam. Cytuj Link to post Share on other sites
lopez2 36 Napisano 9 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 9 Listopada 2010 nie rezygnuj z CF zrob najsensowniejsze co mozesz zrobic 2 x 6850 po wtyczce na karte a to ze niby trudnosc z 6870 ale dasz po jednej wtyczce z linni graficznej na karte i po molexie na karte i pojdzie no problem za to zadnego przy 6850 a to i tak szalenie wydajny zestaw + stosunkowo dobra cena to tylko 250W - to samo jakbys podlaczyl gtx470 do clenia a nawet znacznie mniej bo polowe dostaja juz z pci gtx musi dostac "z kabla" extremalnie 170W a Twoje dwie 6850 zaledwie lacznie 120W a 2x6870 jakies rowniez 160/170W v1 sie mostkuje z v2 lub inne v3 z v1 zalezy od producenta - linia graficzna nie opiera sie na jednym Vx ale conalmniej na dwuch przy 4liniach Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts