Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam!

Wiem,że temat wałkowany wielokrotnie,ale chcę dopasować telefon jak najbardziej do siebie.

Zastanawiałem się nad:

• Asus Zenfon 2
  • Lg G3
  • Xperia Z2

Proszę o opinie. Telefon do internetu,gier,muzyki, aparat to raczej drugorzędna funkcja jak dla mnie. Ważna wytrzymałość. Na jakiekolwiek pytania odpowiem.

Dołożyłbym jeszcze Galaxy S5. Podczas gier i muzyki będzie się sprawował świetnie. Ekran amoled jest moim zdaniem idealny do gier.

G3 też by sie sprawdził. Sam mam i jestem zadowolony. No i cena jest atrakcyjna bo znacznie niższa niż S5 i Z2

A jak mamy rozumieć wytrzymałość ? Chodzi Ci o podatność na uszkodzenia albo co innego ?

To już zależy od szczęścia. Na pewno najbardziejbpodatna będzie Xperia bo ma szkło z dwóch stron. Teraz telefony nie są robione pod kątem wytrzymałości. Są oczywiście tworzone takie modele osobno

Dlatego zalecam kupić szkło hartowane i do tego jakieś etui

Ja mam taki zestaw już w którymś urządzeniu i sie sprawdza. Ekran zawsze jest idealny i obudowa zazwyczaj też choć wiadomo jakieś drobiny brudu mogą sie wkraść pod etui i stworzyć mikrobryski praktycznie niezauważalne jak nie patrzy się pod światło. Do przykładu. Niektórzy pisali że Galaxy S4 po 2 albo 3 miesiącach wyglądał jak do kasacji a ja po ponad pół roku intensywnego użytkowania miałem go w stanie idealnym

Jak dbasz tak masz.

Jak Ci upada, kładziesz bez zabezpieczenia na byle co i byle gdzie to każdego wykończysz

Ogólnie Zenfony nie słyną z dobrych baterii. W Zenfone 5 już to był poważny problem. Tutaj do końca nie wiem bo nie miałem z nim jeszcze styczności ale wiadomo że wersja 4gb jest bardzo szybka i wydajna ale odstaje troszke ekranem i aparatem

Mnie osobiście jakoś ten model nie przekonał ale wiadomo co kto lubi i co komu pasuje:)