Gość DANNY_79 Napisano 8 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2010 Cześć, Czy ktoś może mi powiedzieć coś na temat modelu 650W. Szukałem w sieci ale jest o 550, 750, 850, 1000W, a poważnej recenzji nie mogę na temat 650 dostać. pozdrawiam Link to post Share on other sites
torture 107 Napisano 8 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2010 http://www.frazpc.pl/artykuly/263451,MO ... THLON.html Możesz też się posiłkować recenzjami TX650, to jego bliźniak. Link to post Share on other sites
b29superfortress 0 Napisano 8 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2010 Możesz też się posiłkować recenzjami TX650, to jego bliźniak. nie dożyjemy chyba nigdy czasów, zeby modecom miał w ofercie seasonici Link to post Share on other sites
torture 107 Napisano 8 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2010 A masz dokładniejsze informacje? Link to post Share on other sites
b29superfortress 0 Napisano 8 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2010 jakie informacje? napisałeś ze tx650 to bliźniak, a tx650 to jest seasonic. Link to post Share on other sites
torture 107 Napisano 8 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2010 Napisałeś jakbyś w to wątpił. Skoro Volcano 750W i TX750 to bliźniaki (CWT), to analizując tabliczkę znamionową wersji 650W, wychodzi na to, że to tez bliźniaki. Link to post Share on other sites
b29superfortress 0 Napisano 8 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2010 tx750 = cwt, tx650 = seasonic. dodatkowo corsair planuje nowe TXy - zarówno od seasonica jak i cwt jednocześnie (i sami nie wiedzą chyba jak je ponazywają w takim wypadku) Link to post Share on other sites
torture 107 Napisano 8 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2010 Ok, ale co to zmienia? Link to post Share on other sites
b29superfortress 0 Napisano 8 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2010 Możesz też się posiłkować recenzjami TX650, to jego bliźniak. nie może się posiłkować, bo te zasilacze nie mają kompletnie nic wspólnego ze sobą... /afk... Link to post Share on other sites
dante2kx 1095 Napisano 8 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2010 ja mogę coś powiedzieć- rok używania zero problemów, stabilna praca, dobre napięcia i cicha praca Link to post Share on other sites
torture 107 Napisano 8 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2010 @b29superfortress: Jakiś dowód na to? Link to post Share on other sites
b29superfortress 0 Napisano 8 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2010 ale na co? Link to post Share on other sites
torture 107 Napisano 8 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2010 Że Volcano 650W to nie jest Seasonic Link to post Share on other sites
b29superfortress 0 Napisano 8 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2010 wszystkie volcano to CWT, do wersji 850 to platforma PSH, a ten jeden 'kilowatt' - nie pamiętam.. Link to post Share on other sites
torture 107 Napisano 8 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2010 Aha, no i o to mi chodziło Więc jako tako może się kierować testami TX750, jakby tych wulkanowych było za mało Link to post Share on other sites
Gość DANNY_79 Napisano 8 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2010 Widzę, że sporo się działo w temacie Panowie. Właśnie skończyłem montować Volcano 650 w swoim blaszaku. Nie testowałem jeszcze zbytnio, ale już widzę, że linia +12V jest stabilna jak skała i wynosi 12.04V (przy obciążeniu i bez niego) - dla mnie to już rewelacja. Odpalałem na opteron 180 @ 2.4GHz, 4GB ECC, 4x HDD, 1 napęd optyczny, Xonar DX i gtx470 @ 700/1400/3400 W furmarku linia +12V nawet nie drgnie. Poza tym zasilacz cichuteńki (na pudle pisze, że wentylator pracuje zmienia swoje rpm w zależności od temp.), kable odpinane (poza 24pin), oplecione. Ogólnie po złożeniu mam teraz naprawdę schludnie w swojej starej, ciasnej obudowie. pozdrawiam i dzięki za dyskusję (temat zostawiam otwarty, jakby jeszcze ktoś miał coś do powiedzenia). Link to post Share on other sites
b29superfortress 0 Napisano 8 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2010 Więc jako tako może się kierować testami TX750, jakby tych wulkanowych było za mało już lepiej, ale jezeli chodzi o jakość wykonania, to volcanom daaaleko do korsarzy (tych cwt - psh), a zdecydowanie bliżej do starego thermaltejka (tez cwt - psh, ale np kondensatory jednakowo badziewne -> chińskie samxon tu i tu). test: http://www.jonnyguru.com/modules.php?na ... ry2&reid=7 jak widać jak na dzisiejsze czasy to bardzo słabo... że linia +12V jest stabilna jak skała i wynosi 12.04V (przy obciążeniu i bez niego) - dla mnie to już rewelacja. (...) W furmarku linia +12V nawet nie drgnie. (...) (temat zostawiam otwarty, jakby jeszcze ktoś miał coś do powiedzenia). to ja mam do powiedzenia jedno: spadki na liniach od 0 do max obciążenia np rzędu 0.1-0.2-0.3V są całkowicie NORMALNE (i obojętne dla podpiętej elektroniki) i po tym się nie ocenia 'jakości' itp. itd. zasilacza. ps: nie wiem ile za niego dałeś, ale to tego kompa dostałbyś solidniejsza zasiłke w prawdopodobnie podobnej cenie.. Link to post Share on other sites
Gość DANNY_79 Napisano 8 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2010 ps: nie wiem ile za niego dałeś, ale to tego kompa dostałbyś solidniejsza zasiłke w prawdopodobnie podobnej cenie.. Być może, ale stara zaczęła umierać (i był to dobrej jakości szef 500W), a ten był na stanie w sklepie niedaleko mnie, bo jak tu wytrzymać kilka dni bez kompa Na dniach zrobię mu solidniejszy pomiar odpowiednimi urządzeniami pomiarowymi, więc wyczuję, co i jak z nim. ozdrawiam Link to post Share on other sites
lopez2 36 Napisano 8 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2010 Tobie Danny wprawdzie slon na ucho nadepnął ale moze moglbys sie pokusic o ocene glosnosci w stosunku do starego szefa(i co to bylo) pod obciazeniem - to byloby o wiele ciekawsze niz drobne czy mniej drobne roznice w stabilnosci napiec bardzo bym Cie prosil o ten drobiazg Link to post Share on other sites
Gość DANNY_79 Napisano 8 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2010 Tobie Danny wprawdzie slon na ucho nadepnął Jak wiał z cyrku, to mnie nie zauważył i po mnie przebiegł Lopez, trzymałem dziada na furmarku przez 1h i ten zasilacz jest głośniejszy od starego szefa, ale nie ma wielkiej różnicy. Poziom hałasu jest jak najbardziej akceptowalny - nie przeszkadza. Link to post Share on other sites
lopez2 36 Napisano 8 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2010 no to rewelacji nie ma a naczytalem sie opnii jaki to on niby calkiem cichy moze poprostu goscie go nie dosc porzadnie zaladowali jednak srednia recek mowi dobrze- rewelacji w tym wzg.niet chyba ze miales super szefa jakis model up? rozumiem ze (nie) przeszkadza - dziekuje za odniesienie i opinie Link to post Share on other sites
Gość DANNY_79 Napisano 8 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2010 Miałem model: GPS-500AB A i biedak po podłączeniu gtx470 dostał konwulsji. To znaczy chodził jakiś czas, ale na linii +12 spadało mu nawet do 11.4V ! więc osłabł i znieruchomiał Link to post Share on other sites
lopez2 36 Napisano 8 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2010 niech mu ziemia ... albo piwnica Link to post Share on other sites
Recommended Posts