wujekspajder 46 Napisano 30 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 30 Lipca 2015 Siema Czy do aktualizacji win 10 jest potrzebny cd-key?Bo jak kupiłem pc nie dostałem klucza ani płyty do niego?Mam teraz system 32bit i czy podczas upgrade będę miał wybór wersji 64 bitowej ? Cytuj Link to post Share on other sites
Dudi4Fr 20 Napisano 30 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 30 Lipca 2015 Licencja OME, jest na stale wgrana w bios. Podczas aktualizacji instalator Windows'a odczyta sobie sam klucz i nawet nie zobaczysz okienka z prośbą o wpisanie kluczyka. Jeśli masz wersje 32 bit to po update'cie dalej będziesz miał 32 ale licencja dzieli się na Home i Pro (nie licząc wersji dla firm itd) bez rozdzielenia na 32 i 64. Wiec jeśli kiedyś (ale dopiero po aktualizacji) postanowisz zrobić czystą instalkę na 64 to przejdzie bez problemu. Pozdrawiam Cytuj Link to post Share on other sites
Melman1980 363 Napisano 30 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 30 Lipca 2015 (edytowane) Podepnę się. Zaktualizowałem windows 8.1 BOX do windows 10 home . System sam się aktywował. Potem zrobiłem czystą instalację windowsa 10 bez wpisywania klucza 8.1. Win 10 się zainstalowal aktywowal ale w windowsie 10 jest klucz generic. Wszystko w porządku? Edytowane 30 Lipca 2015 przez Melman1980 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts