Skocz do zawartości

Smartfon do 2500zł

Idź do rozwiązania Problem ogarnięty przez Raind,

Recommended Posts

Witam szukam smartona do kwoty 2500zł.

-ma mieć dobre głośniki

-nie mieć problemu z grami

-ładnie wyglądać

-wystarczyć mi na 2/3 lata (dbam o telefony)

-mieć dobry aparat

Zastanawiam się nad HTC one M9 ,,podobno'' po aktualizacji systemu poprawił się aparat (fotki wychodzą ładniejsze) i nie ma już problemów z temperaturą.

Drugą propozycją jest LG G4 kosztuje aż 2500zł ma dobry aparat ale słabą baterię i skórę na tyle obudowy która na 100% się będzie wycierać a wersja plastikowa wygląda słabo żeby nie powiedzieć paskudnie...

Mają państwo jakieś propozycje jestem otwarty na sugestie proszę pisać.

Pozdrawiam. 

Jeśli akceptujesz rozmiar to jeszcze galaxy note 4 warto wziąć pod uwagę.Piękny ekran amoled,wydajny układ no i duży ekran do gier się swietnie nada.Aparat też jeden z tych lepszych w smartfonach,nie wiem jak z głośnikami ale na słuchawkach gra bdb

Jeśli akceptujesz rozmiar to jeszcze galaxy note 4 warto wziąć pod uwagę.Piękny ekran amoled,wydajny układ no i duży ekran do gier się swietnie nada.Aparat też jeden z tych lepszych w smartfonach,nie wiem jak z głośnikami ale na słuchawkach gra bdb

• Popieram 1

Note 4 Bardzo fajny ale phablet a do szkoły/pracy nie idzie do wsiąść do kieszeni i tu jest problem dlatego go nie napisałem :/

Teraz obecnie samsung galaxy s6 jest jednym z "topowych" flagowców i spełni Twoje wymagania znakomicie musisz tylko sprawdzić ile nówka kosztuje bo używki widziałem za 1900 albo to były z przedłużenia umowy i zobacz czy się zmiesci w budżecie.

Ooo... Tylko nie Samsung ma wystający aparat i brak slotu na karty micro SD :/ Chyba kupię HTC 

Sprawdziłem i nówke kupisz do 2500 zl spokojnie S6

Snapdragon 810 lubi dołożyć do pieca m9 jak i lg g flex 2 są na to dowodem w obydwu zastosowano ten procesor .Jesli Ci nie wystarczy wersja 32 gb z których pewnie ok 25 gb jest dla użytkownika to faktycznie może być problem.Mówiłes,że note 4 fajny a to też samsung przecież a galaxy s6 to wyjątkowo udany smartfon.

Edytowane przez grzechu9797

Note też ma wystający aparat Etui załatwia całą sprawe

Nie po to kupuję się telefon aby trzymać go w jakimś gumiaku nie po to ktoś wydaje ponad 2k. 

Sprawdziłem i nówke kupisz do 2500 zl spokojnie S6

Snapdragon 810 lubi dołożyć do pieca m9 jak i lg g flex 2 są na to dowodem w obydwu zastosowano ten procesor .Jesli Ci nie wystarczy wersja 32 gb z których pewnie ok 25 gb jest dla użytkownika to faktycznie może być problem.Mówiłes,że note 4 fajny a to też samsung przecież a galaxy s6 to wyjątkowo udany smartfon.

Jakoś poczytałem o nim i touchwiz mnie nie przekonuję podobno zwalnia po roku użytkowania a ja szukam telefonu na 2/3 lata wiec kupuje HTC one M9

Po to sie kupuje telefon za 2500 i do tego etui żeby przy pierwszym lepszym upadku nie był do kasacji. Możesz sie boleśnie przekonać o tym na HTC jak Ci sie aluminium powgina. Nic z tym nie zrobisz :) nawet blacharz nie wyklepie

Co do touchwiza. Na Note 3 albo 4 nie zwolni, na S5 też nie wspominając już o S6 który ma całkiem nowego touchwiza

To kup M9. Posiada też funkcje patelni jakbyś chciał akurat przygotować sobie jajko albo kotleta tak na jakimś wyjeździe oraz grzejnika na zimę :)

Edytowane przez dawid0032

Po to sie kupuje telefon za 2500 i do tego etui żeby przy pierwszym lepszym upadku nie był do kasacji. Możesz sie boleśnie przekonać o tym na HTC jak Ci sie aluminium powgina. Nic z tym nie zrobisz :) nawet blacharz nie wyklepie Co do touchwiza. Na Note 3 albo 4 nie zwolni, na S5 też nie wspominając już o S6 który ma całkiem nowego touchwiza To kup M9. Posiada też funkcje patelni jakbyś chciał akurat przygotować sobie jajko albo kotleta tak na jakimś wyjeździe oraz grzejnika na zimę :)

Osoby które otrzymały wersję testową posiadały tą wersję w której to nie wyeliminowano 

Zaraz przedstawię moja konwersację na Youtube z pewną osobą która to wyjaśniła :)

Do muzyki nie pobijesz M9. Świetna jakość na głośnikach i w słuchawkach. Wszytko na to wskazuje, że dali sobie radę z nagrzewaniem i obecnie M9 jest chłodniejszy niż S6:
http://forum.xda-developers.com/showpost.php?p=61921778&postcount=77

Do tego nie odbyło się to kosztem wydajności - wręcz przeciwnie:
http://forum.xda-developers.com/one-m9/general/htc-one-m9-benchmarks-t3082740/page8

Do tego wydatnie poprawili aparat, czego przykłady masz np. tu:
http://forum.xda-developers.com/showpost.php?p=61891627&postcount=76
Pokaż mniej
photo.jpg
sic22l

26.07.2015

1
Odpowiedz

+Pablito Ob Snap w G4 grzeje się równie mocno, czasami wręcz się gotuje. S6 grzeje się mocno, mocniej niż M9:
http://forum.xda-developers.com/showpost.php?p=61921778&postcount=77

Także skończ gadać bzdury. Recenzenci testowali M9 dawno temu, przed poprawkami. Najnowsze egzemplarze nie są już problematyczne. Są najwyżej ciepłe i naprawdę szybkie:
http://forum.xda-developers.com/one-m9/general/htc-one-m9-benchmarks-t3082740/page8

Proszę zobaczyć te linki jaki telefon się teraz grzeję :)

• Rozwiązanie

Note 4 byłby dobrą opcją, dobry sprzęt, no, ale jeśli nie chcesz.. Ogółem mam Z1Compact i mam snapdragona 800, fakt, grzeje się przy bardziej wymagających sprawach, w sumie zetki coś takiego mają.

Mimo wszystko w tym wypadku wolałbym wziąć G4 niż M9. To, że właśnie htc ma snaprdagona 810, a nie 808 nie oznacza wyższości, bo htc pracował jeszcze niedawno głównie na rdzeniach energooszczędnych - właśnie przez to, że się zbytnio nagrzewał się na normalnym trybie pracy.

M9 - elegancki, a cena wręcz zabójcza.

Każdy telefon potrafi się zagotować, jeśli już postanowiłeś co kupujesz to nawet nie ma sensu ten wątek, bo i tak to co popiera Twój wybór będzie prawdziwe.

Edytowane przez Raind