Kriss.pl 0 Napisano 29 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 29 Lipca 2015 Witam. Potrzebuję pomocy w zmianie coolera. Moja płyta to asrock Z77E-itx Procek I5-2500k Obudowa silentiumPC Alea 50M Niestety w związku z tym ze mam plyte mini-ITX nie wejdzie szerszy cooler. Jezeli chodzi o wysokosc to moge zamontowac cooler do 205 mm. Dlatego decyzja o coolerze z wentylatorami 92 mm. Obecnie procesor chłodzi Scythe Katana 3, ale słabo sobie radzi. Ogólnie zastanawialem sie nad Noctua NH-U9S, ale cena jest dosyc wysoko ( około 230zł.) Czy jest cos na rynku o podobnej wydajnosci ale oczywiscie tańsze? Czy ewentualnie w tym moim coolerze wymienić tylko sam wentylator? Cytuj Link to post Share on other sites
Goro1990 683 Napisano 29 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 29 Lipca 2015 Wydaje mi się, że do tej obudowy spokojnie wchodzi chłodzenie z wentylatorem 120mm. Na tym zdjęciu widać Grandisa. http://chlodzenie.net/wp-content/uploads/2015/02/spc-alea-m50-3.jpg Cytuj Link to post Share on other sites
Kriss.pl 0 Napisano 29 Lipca 2015 Autor Udostępnij Napisano 29 Lipca 2015 Do obudowy to nawet większy cooler wejdzie, ale w moim przypadku ograniczeniem jest płyta mini-itx i odstęp miedzy procesorem a karta graficzną. Normalnie bym się za duzo nie zastsnawial. Ale jezeli chodzi o coolery z wentylatorami 92 mm. to po prostu nie wiem co zrobić. Noctua jest droga, no ale całkiem dobra. Wiadomo, że jakbym znalazł coś tańszego o podobnej właściwości to bym chętnie kupił. Cytuj Link to post Share on other sites
rudnic 10 Napisano 29 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 29 Lipca 2015 (edytowane) http://www.scan.co.uk/products/arctic-freezer-11i-silent-cpu-cooler-with-92mm-rpm-pwm-fan-for-intel-115x-2011-cpu-up-to-150-watts sam uzywam na i5 4570 temperatury podczas gry powyzej 60 nie wchodza w spoczynku od 25-35 w zaleznosci od temperatury otoczenia. Edytowane 29 Lipca 2015 przez rudnic Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts