lasican1 0 Napisano 28 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 28 Lipca 2015 Zastosowanie komputera : Główne przeznaczenie nowsze gry z tego roku i nadchodzące tytuły Maksymalna kwota : +/-2700 (aczkolwiek wolał bym oscylować przy 2700) Których części potrzebuję : Cały zestaw komputerowy Czy będę podkręcać sprzęt? : Nie Rozdzielczość mojego monitora i model: FullHD Specjalne wymagania : brak Części z poprzedniego komputera (konkretne modele) : brak Własna propozycja zestawu : brak Inne : Witam, potrzebuję waszej pomocy! Z racji odłożenia pewnej sumy postanowiłem zakupić kolejną jednostkę dla kolejnego domownika. Z racji tego, że nie jestem na bieżąco z nowinkami ze świata potrzebował bym od was porady. Co warto w tym budżecie wziąć pod uwagę i co w tym budżecie można by było wyskrobać ? Nie jest to może jakiś zatrważający budżet ale wydaje mi się, że w tej cenie podzespoły poradzą sobie z nowymi tytułami we względnie dobrej jakości : ) Z góry dzięki za pomoc! Pzdr Cytuj Link to post Share on other sites
kajtek. 11370 Napisano 28 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 28 Lipca 2015 Trzeba się tutaj zastanowić nad wyborem GPU. AMD albo nV. Przejrzyj sobie w necie testy kart GTX 960 oraz R9 380. Cytuj Link to post Share on other sites
wujashek 1204 Napisano 28 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 28 Lipca 2015 http://www.arest.pl/k-819822 R9 380 jest troche wydajniejszy od gtx 960. Cytuj Link to post Share on other sites
lasican1 0 Napisano 28 Lipca 2015 Autor Udostępnij Napisano 28 Lipca 2015 Myślałem żeby może pójść w R280x ? Co do wyboru GPU tak naprawdę nie robi mi to żadnej różnicy Nie jestem jakimś mega zwolennikiem czy to AMD czy nV biorę to co aktualnie jest bardziej opłacalne. Co do 280x to jeżeli dopłata miała by mnie kosztować ~100-150 zł to przeboleję ale jeśli nie ma to sensu to tak będzie wygodniej : ) Cytuj Link to post Share on other sites
wujashek 1204 Napisano 28 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 28 Lipca 2015 http://www.purepc.pl/karty_graficzne/test_amd_radeon_r9_380_konkurencja_dla_geforce_gtx_960 Ocen sam czy chcesz dopłacać. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts