full_control 1 Napisano 25 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 25 Lipca 2015 Witam! Od wczoraj jestem posiadaczem nowego PC z płytą główną MSI H81M-P33 ,niestety po podłączeniu kabelków od głośników które posiadam gra tylko jeden głośnik z 5 i nie mogę ustawić w realteku aby grało te 5 głośników , kabelki od głośników mają kolor: różowy,zielony i czarny i mimo iż nie mam wejścia koloru czarnego w płycie głównej to podłączyłem też ten czarny kabelek.Proszę o szybką pomoc czy wchodzi w grę że coś niepodłączone może być w środku budy ?Pozdrawiam Cytuj Link to post Share on other sites
sebki1 603 Napisano 25 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 25 Lipca 2015 Daj screena z Menedzera Realtek HD Audio. Jakie to dokladnie glosniki ? Cytuj Link to post Share on other sites
full_control 1 Napisano 25 Lipca 2015 Autor Udostępnij Napisano 25 Lipca 2015 http://www.kozak.pl/galerie/g/glosniki-logitech-x-530_4401.jpg a co do Menedżera Realtek HD Audio to nic nie daje tam przestawienie dźwięku ze stereo na 5.1 czy 7.1 Cytuj Link to post Share on other sites
sebki1 603 Napisano 25 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 25 Lipca 2015 Wszystkie "ptaszki" zaznaczone w ustawieniach ? Cytuj Link to post Share on other sites
full_control 1 Napisano 25 Lipca 2015 Autor Udostępnij Napisano 25 Lipca 2015 Oprócz "Para boczna" której nie mogę "zptaszkować" to tak Cytuj Link to post Share on other sites
setros123 0 Napisano 26 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 26 Lipca 2015 Przy tych ustwieniach masz opcje test, zrób go to będziesz wiedział czy działają głośniki. W moim wypadku na teście wszystko gra ale muza już nie gra na wszystkich bo nie jest to dzwiek 5.1 ... Cytuj Link to post Share on other sites
robinek09 1583 Napisano 26 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 26 Lipca 2015 Zaznacz opcję "wypełnienie głośnika" Cytuj Link to post Share on other sites
full_control 1 Napisano 26 Lipca 2015 Autor Udostępnij Napisano 26 Lipca 2015 Próbowałem screena zrobić i tu wstawić ale coś nie udaje mi się wrzucić tu z zapodaj.net ,mniejsza , w każdym razie wypełnienie głośnika zaznaczone a gdy robię test głośników to ten jeden co działa na teście gra dwa razy a inne już nie ;/ Cytuj Link to post Share on other sites
robinek09 1583 Napisano 26 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 26 Lipca 2015 (edytowane) Wrzuć screena na imgur Może masz coś namieszane, a tak szybciej będzie można namierzyć co. Edytowane 26 Lipca 2015 przez robinek09 Cytuj Link to post Share on other sites
full_control 1 Napisano 27 Lipca 2015 Autor Udostępnij Napisano 27 Lipca 2015 Dalej coś screen się nie wrzuca ,mniejsza ustawione wszystko jest niby dobrze ,odłączyłem jedną wtyczkę czarną od płyty głównej to gra jeden główny głośnik + ten co wcześniej grał ,reszta bez zmian ;/ Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts