navka 28 Napisano 24 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2015 Witam Poszukuję wydajnego (żadnych przycięć przy korzystaniu z urządzenia, płynna praca w programach i grach) tabletu do kwoty około 1100zł mój budżet : 1100zł gdzie i jak zamierzam dokonać zakupu : tylko w polskich sklepach nówka czy używka : nowe preferowany rozmiar wyświetlacza : między 8 a 10 cali preferowany system mobilny : Windows/Android do czego będę używać urządzenia : internet, gry, filmy moje najważniejsze wymagania : płynna praca, żadnych lagów, czytelny wyświetlacz rodzaj połączenia z internetem : WiFi Obecnie myślałem nad nvidia shield ale to tylko używki więc raczej odpada. Ponadto, najbardziej byłbym skłonny kupić Lenovo Yoga 2 Jakies inne propozycje? Pozdrawiam Cytuj Link to post Share on other sites
anhus 99 Napisano 24 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2015 A może być 1199? To właśnie weź sobie Yogę tym zestawieniu. Moim zdaniem bardzo dobry wybór. Cytuj Link to post Share on other sites
navka 28 Napisano 24 Lipca 2015 Autor Udostępnij Napisano 24 Lipca 2015 Akurat LTE mi niepotrzebne bo mam SImkę w smartfonie a tablet ma być tylko do domu, podpięty ciągle pod WiFi więc chyba wezmę tą Yoge ale w wersji WiFi. 100zł mniej Cytuj Link to post Share on other sites
anhus 99 Napisano 25 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 25 Lipca 2015 No i super. Moim zdaniem bardzo dobry wybór:). Powinien dobrze służyć Cytuj Link to post Share on other sites
navka 28 Napisano 29 Lipca 2015 Autor Udostępnij Napisano 29 Lipca 2015 Kupiłem i niestety jestem zawiedziony. Obraz jest okrutnie niewyraźny. Pikseloza bije po oczach, szczególnie jak sie przyjrzeć ikonkom czy tekstowi przy zoomie. Ponoć jest na to jakiś fix ale wymaga roota... Cytuj Link to post Share on other sites
bartoszek89 3 Napisano 29 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 29 Lipca 2015 Tablety to domena Apple'a na ten moment. iPad Air 2 jest daleko przed konkurencją jeśli chodzi o ekran, działanie. No i aplikacji znacznie więcej (co w przypadku np. gier ma duże znaczenie). Z Androidów podobają mi się nowe Xperie, firma osiągnęła w końcu podobną maestrię co serie Z w telefonach. Wiele osób chwali Samsung, ale ja jakoś nie lubię tego sprzętu. Co do Lenovo, to lubię ich laptopy (bo np. mają najlepszą obok Apple klawiaturę), ale te Yogi tabletowe to raczej sprzęt niskiej półki. Może Air 2 i Tab S to większy wydatek, ale w tej cenie może warto nieco tylko naciągnąć i wziąć np. iPad mini, albo Xperię Z3. Cytuj Link to post Share on other sites
GoodDayPL 4 Napisano 26 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2015 Akurat posiadam Yoga 2 10.1 po updacie do andka 5.01 obraz jest ju okej Cytuj Link to post Share on other sites
navka 28 Napisano 27 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2015 Ja musiałem roota zrobić i wgrać fixa bo inaczej się nie dało na ekran patrzeć Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts