Skocz do zawartości

Recommended Posts

Chciałbym kupić sobie nowy telefon. Zastanawiałem się narazie nad samsungiem star 2. Ale może znacie lepszy? Do wydania mam 200zl. Moje wymagania

- Ekran dotykowy

- Brak systemu operacyjnego typu android, windows mobile (phone) , firefox os, asha os, symbian, bada itp.

Ależ ma. Podam kilka przykładów

1. Aplikacje. Mi są one niepotrzebne. Jedyne, co używam w telefonie to przeglądarka internetowa (z aplikacji oczywiście) i nic innego nie jest mi potrzebne.

2. Mam pewność, że system jest zamknięty oraz nie ma i nie będzie na niego żadnych wirusów

3. Często korzystam z pakietu internetowego i denerwuje mnie to, że aplikacje same bez mojej zgody wysyłają i pobierają sobie różne dane.

4 Telefon wykorzystuje tylko do dzwonienia i przeglądania internetu.

5. Jeśli mam wyłączone usługi lokalizacyjne inne tego typu rzeczy to mam pewność, że są one wyłączone.

Windows jest zamkniętym systemem. Wirusów jest nak narazie mało na systemy mobilne a są też antywirusy

Co do tych aplikacji. Teraz można łatwo ustawiać z jakiego źródła ma pobierać dane. Sieć komórkowa albo wi-fi wystarczy się troche wgłębić w aplikację.

Jak sam nie włączysz transmisji to sie sama nie włączy. Mi sie to na androidzie jeszcze nie zdarzyło a użytkuje już od premiery Galaxy S czyli już ładne pare lat.

Jaki masz telefon teraz tak z ciekawości oraz czy miałeś kiedyś porządnego smartfona ?

Ps. Chcesz telefon z systemem producenta to kup Microsoft. Robią system dla swoich urządzeń

Teraz już nie ma tego co kiedyś

A skoro tak chcesz to musisz jakiegoś starego trupa kupić np LG Cookie:) będziesz bardzo zadowolony na bank

Edytowane przez dawid0032
1. Aplikacje. Mi są one niepotrzebne. Jedyne, co używam w telefonie to przeglądarka internetowa (z aplikacji oczywiście) i nic innego nie jest mi potrzebne.

Kup coś na WP.

2. Mam pewność, że system jest zamknięty oraz nie ma i nie będzie na niego żadnych wirusów

Używam androida od czasów jego raczkowania i nigdy nie trafiłem na żadnego wirusa.

3. Często korzystam z pakietu internetowego i denerwuje mnie to, że aplikacje same bez mojej zgody wysyłają i pobierają sobie różne dane.

Jak pakiet wyłączysz to nic nie będzie pobierać, a nawet przy włączonym pakiecie transfer jest minimalny (mi więcej niż 3 mb na miesiąc takie rzeczy nie 'zjadają').

4 Telefon wykorzystuje tylko do dzwonienia i przeglądania internetu.

To może Lumia? Używana 520 powinna zdać egzamin, jeżeli klasyczny nie wystarcza.

5. Jeśli mam wyłączone usługi lokalizacyjne inne tego typu rzeczy to mam pewność, że są one wyłączone.

Tak samo jak na każdym innym systemie, 

Edytowane przez Rica1

Aktualnie mam sony ericssona wt19i. I przez miesiąc użytkowałem lumię 630 z windows 10 mobile. I bardzo mnie to denerwowało, że 20-30 mb pakietu przez jeden dzień sobie wyparowało. Mimo tego, że transfer był włączony ani jeden bajt bez mojej zgody nie powinien zniknąć. A jak wyłączyłem usługi lokalizacyjne to wiele aplikacji i tak znało moją lokalizację. Z tego powodu chcę jakiegoś "bezsystemowca" z ekranem dotykowym i wi-fi. I nie wiem, czy są jakieś lepsze od stara 2.

Ps1. Windows phone jest też na telefonach wielu innych producentów. Z tych nowych np htc one m8 for windows.

Ps2. W wielu aplikacjach nie da się ustawić, czy mogą korzystać z pakietu czy nie.

Edytowane przez ares54321

ani jeden bajt bez mojej zgody nie powinien zniknąć.
omg... 

Transmisje włączasz i wyłączasz jednym przyciskiem i nic Ci nie zejdzie z pakietu. Chcesz skorzystać włączasz, nie korzystasz wyłączasz w czym problem? To samo z lokalizacją jak wyłączysz to nikt nie ma do niej dostępu. W10M TP może dodatkowo wysyłało raporty do MS a nie jakieś aplikacje.

Obawiam sie że z Twoim pojęciem o smartfonach czyli żadnym wszelkie nasze podpowiedzi nic nie dadzą bo Ty sobie coś ubzdurałeś i koniec. Piszemy Ci że nikt już nie robi takich telefonów a te co pozostały są bardzo stare i te funkcje o których piszesz działają tragicznie bo dopiero sie to wszystko rozwijało.

Ja wiem, że nikt takich telefonów już nie robi. Ale

1. Ja chcę mieć WŁĄCZONĄ CAŁY CZAS transmisję danych i jednocześnie aby ANI JEDEN BAJT bez mojej zgody się NIE ZUŻYŁ. To samo z usługami lokalizacyjnymi. Niby wyłączone, ale gdy wchodzę na stronę google maps moja lokalizacja jest podana bezbłędnie.

2. Wirusy. Na stare telefony nie ma żadnych wirusów. A na takiego androida czy inne otwarte systemy jest ich pełno. A i niedługo pewnie będzie też ich sporo na windows mobile, bo wersja 10 dziurawa jak sito jest i po premierze pewnie zaraz będzie już pełno antywirusów w sklepie, bo bez nich nie będzie się dało korzystać z telefonu.

3. Nie wiem po co w ogóle ja się wysilam i wam tłumaczę takie rzeczy. Chcę abyście podali mi, czy są jakieś ''bezsystemowce'' lepsze od stara 2 czy nie. A nie abyście mnie przekonywali do androida czy windowsa. I jeśli ktoś jest na tyle mądry aby to zrozumieć, to chciałbym aby ktoś wkońcu mi doradził.

Ale farmazony wypisujesz. Mam androida już od Eclaira czyli długo miałem też wp i jeszcze żadnego wirusa nie było i nie słyszałem żeby jeszcze komuś sie telefon zawirusował. To chyab tylko Twoje głupie domysły bez poparcia faktami lub doświadczeniem

Tłumaczymy Ci że jak nie włączy sie transmisji danych to nic sie nie pobierze. Jak jest włączona cały czas to na każdym nawet bez systemu może sie coś pobrać. Przekonałem sie o tym kiedyś. Na androidzie prosto wyłączam szybkim skrótem na pasku jak mi nie potrzebne i włączam jak potrzebuje. Cała operacja trwa 2 sekundy. Na bezsystemowcu o tym zapomnij

A ja nie wiem po co my jeszcze sie wysilamy i odpisujemy takiemu typowi jak Ty który i tak wszystko wie najlepiej i twierdzi że systemy to coś złego

By były takie złe a ludzie by ich nie chcieli to by ich nie robili tylko dalej by tkwili w tym badziewiu bez systemu

NIE MA NIC BEZ SYSTEMU GODNEGO UWAGI. NIC ale Ty dalej sie będziesz upierać że to jest najlepsze a że systemy to badziew

Ehh. Nie ma bezsystemowcow a jak coś chcesz takiego kupić to powodzenia.

Ad. 1. Ani jeden bajt... Serio? Człowieku nie przesadzaj. Tłumaczymy Ci ze wyłączasz transmisję jednym przyciskiem a dodatkowo możesz ustawić aplikacje które mogą korzystać z transmisji - np sklep.

Na WP nie ma wirusów i co Ty możesz wiedzieć czy jest dziurawy czy nie? System jest zamknięty i zabezpieczony jak żaden inny.

Wypisujesz jakieś farmazony nie poparte faktami i nie przejmujesz innych argumentów. Jak nie masz pojęcia jak to wygląda to posłuchaj bardziej doświadczonych.

bardzo denerwują mnie tacy ludzie piszą ci obeznani w tym temacie a ty i tak nie przyjmujesz żadnych argumentów

nie będę ci teraz wszystkiego rozpisywać bo wszystko było już napisane radze przeczytać wszystko od początku

jak widzę takiego cebulaczka polaczka to płakać się chce 

tu masz telefony bez systemów które jeszcze warto kupić 

seria lg kp 500+

seria samung star/avila

Myślę, że temat jest do zamknięcia.
Nie ma potrzeby dalej tego ciągnąć, chłopaka i tak nie przekonacie, jak ktoś ma takie kategorie myślenia - błędne i nie chce ich zmienić, nawet jeżeli podajecie logiczne argumenty, a ten dalej tkwi w swoim postanowieniu - to niestety już z tym nic nie zrobicie.
Od siebie dodam, skierowane do autora tematu, przejdź się po sklepach pogadaj ze sprzedawcami na temat wirusów w androdzie, wp, co o tym sądzą, czy zdarzyła im się kiedykolwiek taka sytuacja, pogadaj ze znajomymi, napisz na innych forach - dostaniesz odpowiedź taką samą jak tutaj.

Wirusów na moim telefonie miałem już dużo. Bo w google play są aplikacje z wirusami. Bez antywirusa nie da się żyć. A o Windows Phone NIC nie mówiłem. To świetny system, ale za pół roku będzie martwy, więc nie opłaca się kupować telefonów z tym systemem. A, i ja nie chcę wyłączać transmisji danych. Ona ma być STALE WŁĄCZONA i jednocześnie ani bajt ma mi bez mojej zgody nie ubyć. W moim starym se c902 tak było. No i jeszcze ta lokalizacja. Ma być wyłączona i tyle. A nie, że ją wyłączam, a moja lokalizacja dalej jest bezbłędnie podawana.

To kup sobie c902. Będzie najprościej

Chyba Ci sie zdawało że masz wirusa. Migające reklamy na stronkach że masz wirusa to jeszcze nie wirus a niektórzy tak myślą.

Ja nie mam antywira żadnego i jakoś już żyję sporo lat bez niego i bez wirusów. Jak miałem zainstalowany to nic i tak nie wykrywało więc był to bezsens.

Skąd wiesz że Windows będzie martwy za pół roku ? CEO działu smartfonów Microsoftu Ci to powiedział albo może całego Microsoftu ?

Z tego co mi wiadomo to Microsoft stale rozwija WP i jakby miał paść to by sie nie pakowali w 10 i nie wypuszczali nowych modeli tylko by na 8.1 zakończyli i żadnych telefonów by już nie było. Prosta Logika

Masz aż taki mały pakiet internetu że będzie koniec świata jak sam się 1 albo 2 bajty pobiorą?

Ja mam na tyle internetu że nawet przez cały miesiąc nie sprawdzam ile mi zostało jeszcze a zostaje zawsze ponad 1gb i nie zaprzątam sobie głowy czy sie pobrało 1mb bez mojej wiedzy albo 10. Bez różnicy i nie trzeba sie denerwować. Jak masz za mały pakiet to poszukaj korzystniejszy

Wyjdź człowieku z tego ciemnogrodu. Smartfon w dzisiejszych czasach to spore ułatwienie życia.

Edytowane przez dawid0032
Gość
This topic is now closed to further replies.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...