Skocz do zawartości

Recommended Posts

Powitać,

Mój i7 2600k śmiga obecnie w OC na 4,4 GHz na mam wrażenie już leciwej płycie Asusa P8P67 (zwykłej - żadna PRO ani inna). Niby wszystko działa, ale po ostatniej reinstalacji systemu (a nawet dwóch pod rząd) zaczęły się pojawiać kwiatki w postaci BSODów, ale tylko i wyłącznie w trakcie grania w BF4. Nowy wiedźmin, DA inkwizycja pięknie działają. A w BFie wywala BSOD albo błąd aplikacji (albo BF albo DirectX) po kilku-kilkunastu minutach grania. Dodatkowo, przed reinstalacją systemu miałem zainstalowanego AI Suite II od asusa i mogłem sobie poustawiać wentylatorki i inne świecidełka, a teraz ten szyt nie chce się nawet odpalić. Jakby tego było mało mam wrażenie, że teraz są troszkę wyższe temperatury proca niż wcześniej, ale nie wiem czy jest to spowodowane zmianą pogody. Dalej nie przekracza 75 stopni C, ale w spoczynku jak potrafiło być 26, to teraz jest minimum 32...

Dodatkowe info: Memtest wykonany, przed reinstalacją systemu wszystko działało bez problemów, najnowsze sterowniki wszystkiego, gra przeinstalowana.

Nie wiem co jeszcze mogę napisać...

W każdym razie zastanawiam się nad wymianą mojej płyty na np MSI na Z77.

Dzięki z góry za wszelkie komentarze.

Pozdro.

Oczywiście, i w różnych trybach zgodności. Wszelkie konfiguracje. :)

Może inaczej zadam pytanie - czy tylko i wyłącznie reinstalacja windowsa mogła spowodować jakieś problemy z płytą główną? Niezależnie od odpowiedzi, to czy wymiana na np. msi z77a-g43 lub gigabyte z77 ds3h jest sensowna czy nie?

Z góry dzięki za wszelkie komentarze.