adson993 8 Napisano 5 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 5 Listopada 2010 Chciałbym abyście mi szczerze powiedzieli co myślicie o tym procku na te czasy? Jak widzicie mam nie za ciekawe mobo i tyle co wyciągnąłem na niej to 2.9 . Ale tak się zastanawiam czy jest sens wgl pod ten procek kupić jakąś płytę i kręcić do 3.6? Jakie jest wasze zdanie o q6600? Jak on ma się z wydajnością z innymi prockami, czy mocno dostaje od nowszych inteli albo AMD? Cytuj Link to post Share on other sites
Lightning 61 Napisano 5 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 5 Listopada 2010 Nie ma to najmniejszego sensu tym bardziej, że Twoja grafika również jest bardzo słaba - musiałbyś kupić przynajmniej 9800GT lub HD 4850 żeby myśleć o reszcie. Cytuj Link to post Share on other sites
adson993 8 Napisano 5 Listopada 2010 Autor Udostępnij Napisano 5 Listopada 2010 Ale ogólnie to o grafikę nie ma się co martwić. Ja w nic w sumie nie gram praktycznie więc na to szczególnie nie patrzę. Cytuj Link to post Share on other sites
matej 63 Napisano 5 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 5 Listopada 2010 w sumie nie gramCzyli grafa nie potrzebna. A co takiego robisz, że potrzebujesz mocniejszego proca? Jesteś grafikiem czy coś w tym stylu? Do neta, filmów i muzyki Q6600 na standardowych taktowaniach wystarczy w zupełności. Cytuj Link to post Share on other sites
adson993 8 Napisano 5 Listopada 2010 Autor Udostępnij Napisano 5 Listopada 2010 W sumie to tylko FL Studio. Nie wiem jak on się tam ma do procka i nie wiem jak Cubase i inne bo kto wie czy z czasem się DAW'a nie zmieni. Ale to na razie amatorstwo ale w sumie i do amatorstwa trzeba mocy. Ale właściwie chciałbym abyście mi ogólnie przedstawiali jak ten procek ma się do teraźniejszości. Nawet do gier, jak on by by się miał do np gtx460. Chodzi mi czy już jest slaby czy nie i takie tam... Cytuj Link to post Share on other sites
matej 63 Napisano 5 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 5 Listopada 2010 Nie jest słaby. Po podkręceniu do ~3,5 GHz lub wyżej GTX460 nie będzie ograniczał. Cytuj Link to post Share on other sites
Sony156 4965 Napisano 5 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 5 Listopada 2010 Ja mam Q6600 @ 3,8 na plycie asusa P5QC + GTX460 1gb/256 smiga az milo. Cytuj Link to post Share on other sites
entuzjasta789 0 Napisano 5 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 5 Listopada 2010 Do neta, filmów i muzyki Q6600 na standardowych taktowaniach wystarczy w zupełności. do tego wystarczy intel atom(nie licząc filmów hd) Cytuj Link to post Share on other sites
matej 63 Napisano 5 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 5 Listopada 2010 do tego wystarczy intel atom(nie licząc filmów hd)Serio? Cytuj Link to post Share on other sites
TurnToTomorrow 23 Napisano 5 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 5 Listopada 2010 sam go mam na laptopie atom n cos tam 1.6 ghz 1/2 rdzenie sluchanie muzyki ogladanie jakis malo wymagajacyh filmow to ok Cytuj Link to post Share on other sites
exon681 0 Napisano 5 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 5 Listopada 2010 A może byś napisał jaka to rewizja ? A tak to bierzesz te mobo http://www.proline.pl/?p=ASUS+P5Q+PRO+TURBO Tylko żeby nie było tak że odpadniesz przy pierwszym lepszym bs bo często trzeba kombinować nie tylko z napięciem proca http://hwbot.org/hardware/processor/cor ... 2drankings tutaj sobie zobacz bo zaraz będziesz gadał jakie ja pierdoły ci gadam i przyjmijmy że pełną stabilność traci po 4,0GHz? Bo te wyniki nie wszystkie są stable co myślę że o tym wiesz Cytuj Link to post Share on other sites
Lightning 61 Napisano 5 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 5 Listopada 2010 Wracając do tematu zdecydowanie nie warto nic zmieniać - ewentualnie możesz dokupić 2 GB Ram W Windows 7 się przydadzą Cytuj Link to post Share on other sites
lopez2 36 Napisano 5 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 5 Listopada 2010 polujesz na dobre mobo za ok 170 zl i sprzedajesz swoje za 100 jedyny sens zadna przesiadka nie bedzie oplacalną ani wysoce zyskowna z punktu wydajnosci chyba ze na i5 ale to bezsens biorac pod uwage cene zmiany i przyrost ktorego i tak nie potrzebujesz Cytuj Link to post Share on other sites
adson993 8 Napisano 5 Listopada 2010 Autor Udostępnij Napisano 5 Listopada 2010 Rewizja G0 Spokojnie exon, na forum pomoc znajdę jakby co. A tak przy okazji to bym chciał iść w ddr3 jak już bym miał zmieniać. Cytuj Link to post Share on other sites
lopez2 36 Napisano 5 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 5 Listopada 2010 mowisz i masz http://allegro.pl/gigabyte-ga-ep35c-ds3 ... 81018.html tyle ze nic to nie daje:p Cytuj Link to post Share on other sites
exon681 0 Napisano 5 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 5 Listopada 2010 O podobnej płycie myślałem Ale jakoś teraz inwestować w 775 to takie z leksza blokujące bo mamy dobre Quady ale wiem że już ich nie produkują prawda że na rynku będą długo ale jakoś nie ciekawie no nie wiem jak ci to opisać do końca nie wiem jak ci to powiedzieć o wiem DDR3? no jeżeli nie chcesz zmieniać Quada czy core 2 duo (proce z tych serii) to nie ma sensu ale kiedyś będziesz chciał takie i5 albo jakiegoś phenoma Cytuj Link to post Share on other sites
adson993 8 Napisano 6 Listopada 2010 Autor Udostępnij Napisano 6 Listopada 2010 Ale tak wgl. to ja nie dostałem konkretnej odpowiedzi na temat tego procesora na te czasy ;x Cytuj Link to post Share on other sites
lopez2 36 Napisano 6 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 6 Listopada 2010 jest tak samo dobry jak phenom z takim samym zegarem wiec normalny proc na normalne czasy Cytuj Link to post Share on other sites
matej 63 Napisano 6 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 6 Listopada 2010 Chodzi mi czy już jest slaby czy nie i takie tam... Nie jest słabyTy umiesz czytać w ogóle? :ciekawy: Cytuj Link to post Share on other sites
Dementor 269 Napisano 6 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 6 Listopada 2010 Proc dobry do tego OC i starcza na długo Cytuj Link to post Share on other sites
adson993 8 Napisano 6 Listopada 2010 Autor Udostępnij Napisano 6 Listopada 2010 Jakie jest wasze zdanie o q6600? Jak on ma się z wydajnością z innymi prockami, czy mocno dostaje od nowszych inteli albo AMD? jej matej ale zaszalałeś z odpowiedzią. To skoro już powiedziałeś mi tak ważną rzecz, że "nie jest słaby" to może mi przedstawisz jego sytuacje jak prosiłem w cytacie wyżej? Cytuj Link to post Share on other sites
exon681 0 Napisano 6 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 6 Listopada 2010 Dla mnie to z leksza za duży czajnik grzeje się masakrycznie jeszcze po OC Cytuj Link to post Share on other sites
Mixtape 1765 Napisano 6 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 6 Listopada 2010 Ja mam Q6600 i bardzo go sobie chwalę. Nawet najnowsze procesory AMD (955,945) mają z nim problem. Q6600 ma wręcz kosmiczne zasoby OC a jak dobijesz do 3,8 to procesor dostaje takiego kopa że hej. Cytuj Link to post Share on other sites
JoHnNy08PL 184 Napisano 6 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 6 Listopada 2010 Q6600 ma wręcz kosmiczne zasoby OC a jak dobijesz do 3,8 to procesor dostaje takiego kopa że hej.Właśnie Q6600 dochodzi do 3,5GHz średnio, 3.8GHz to musi być dobra sztuka Cytuj Link to post Share on other sites
matej 63 Napisano 6 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 6 Listopada 2010 @adson993 Twój proc dostanie od nowych Inteli (mowa o takich samych taktowaniach) lecz nie na tyle, żeby był sens go wymieniać. Inna sprawa ma się z OC bo nowe procki kręcą się nieporównywalnie lepiej. W porównaniu do AMD wypadnie wydajnościowo tak samo jak nowe Phenomy Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts