Skocz do zawartości

q6600 a teraźniejszość

Recommended Posts

Chciałbym abyście mi szczerze powiedzieli co myślicie o tym procku na te czasy? Jak widzicie mam nie za ciekawe mobo i tyle co wyciągnąłem na niej to 2.9 :hahaha:. Ale tak się zastanawiam czy jest sens wgl pod ten procek kupić jakąś płytę i kręcić do 3.6? Jakie jest wasze zdanie o q6600? Jak on ma się z wydajnością z innymi prockami, czy mocno dostaje od nowszych inteli albo AMD?

W sumie to tylko FL Studio. Nie wiem jak on się tam ma do procka i nie wiem jak Cubase i inne bo kto wie czy z czasem się DAW'a nie zmieni. Ale to na razie amatorstwo ale w sumie i do amatorstwa trzeba mocy. Ale właściwie chciałbym abyście mi ogólnie przedstawiali jak ten procek ma się do teraźniejszości. Nawet do gier, jak on by by się miał do np gtx460. Chodzi mi czy już jest slaby czy nie i takie tam...

A może byś napisał jaka to rewizja ?

A tak to bierzesz te mobo

http://www.proline.pl/?p=ASUS+P5Q+PRO+TURBO

Tylko żeby nie było tak że odpadniesz przy pierwszym lepszym bs bo często trzeba kombinować nie tylko z napięciem proca

http://hwbot.org/hardware/processor/cor ... 2drankings tutaj sobie zobacz bo zaraz będziesz gadał jakie ja pierdoły ci gadam i przyjmijmy że pełną stabilność traci po 4,0GHz? Bo te wyniki nie wszystkie są stable co myślę że o tym wiesz

O podobnej płycie myślałem

Ale jakoś teraz inwestować w 775 to takie z leksza blokujące bo mamy dobre Quady ale wiem że już ich nie produkują prawda że na rynku będą długo ale jakoś nie ciekawie no nie wiem jak ci to opisać do końca nie wiem jak ci to powiedzieć o wiem

DDR3? no jeżeli nie chcesz zmieniać Quada czy core 2 duo (proce z tych serii) to nie ma sensu ale kiedyś będziesz chciał takie i5 albo jakiegoś phenoma

Jakie jest wasze zdanie o q6600? Jak on ma się z wydajnością z innymi prockami, czy mocno dostaje od nowszych inteli albo AMD?

jej matej ale zaszalałeś z odpowiedzią. To skoro już powiedziałeś mi tak ważną rzecz, że "nie jest słaby" to może mi przedstawisz jego sytuacje jak prosiłem w cytacie wyżej?
@adson993 Twój proc dostanie od nowych Inteli (mowa o takich samych taktowaniach) lecz nie na tyle, żeby był sens go wymieniać. Inna sprawa ma się z OC bo nowe procki kręcą się nieporównywalnie lepiej. W porównaniu do AMD wypadnie wydajnościowo tak samo jak nowe Phenomy :D