Skocz do zawartości

Karta 800-900zł

Recommended Posts

Zastosowanie: gry - najczęściej MMORPG (ostatnio Rust i Skyforge), nic z topowych tytułów mnie nie kręci, ale w przyszłości kto wie

Dodatkowe wymogi: Cisza - czyli prawdopodobnie coś od MSI

Przeglądałem karty Radeona z serii 2xx i coś Geforce'a w tej cenie i już mam mętlik w głowie. Chciałbym zakupić lepszą grafe już na przyszłość w miare rozsądnej cenie i żeby współgrała z pozostałymi komponentami (specyfikacja kompa w sygnaturze), monitor FHD. Co do ceny to mógłbym coś dołożyć, gdyby mnie ktoś przekonał. Preferuję nówki, ewentualnie używka z dłuższą gwarancją. Proszę o jakieś rady i czekam na propozycje. Pozdrawiam

Jeśli szukasz ciszy i wydajności to dobrym pomysłem będzie MSI R9 380 choćby dlatego że jest półpasywna. Z nowych kart w tym przedziale cenowym jest to najwydajniejsza konstrukcja. Jeśli szukasz wydajności i niekoniecznie nowej karty to możesz polować na allegro na R9 290.

Edytowane przez Blackdark

http://allegro.pl/msi-radeon-r9-380-gaming-2gb-ddr5-pci-e-box-i5507483318.html

W kwestii zasilania karty i zasilacza znalazłem takie informacje: co do karty Złącze zasilania - 6 Pin x 2, a w moim zasilaczu PCI-E 6-pin - brak. Czyli nie będę miał możliwości podłączenia tej karty do zasiłki czy jak?

E: Doczytałem w innym temacie, że w grę wchodzą jakieś przejściówki. Nie będzie z tym problemu?

Edytowane przez damien23

Co to za zasilacz?

Jeżeli masz XFX 450 co w opisie to masz PCI-E 6+2 wtyczkę. Jedna wtyczka PCI-E nie jest problemem. Drugie połączenie uzyskasz za pomocą przejściówki z wtyczki MOLEX. Ewentualnie używając rozdzielacza z 1 wtyczki PCI-E. Do obu rozwiązań przewody powinny być w zestawie z kartą.