Skocz do zawartości

Wydajny telefon do gier 550zł

Recommended Posts

Doradźcie mi telefon do gier, niżej podaje informacje jakie ma spełniać.

• mój budżet : 550złotych (może dołożę coś ale nwm)
  • gdzie i jak zamierzam dokonać zakupu : obojętne
  • nówka czy używka : obojętne
  • preferowany rozmiar wyświetlacza : obojętne
  • preferowany system mobilny : obojętne
  • do czego będę używać urządzenia : do grania 
  • moje najważniejsze wymagania : Żeby uruchomił większość gier ze sklepu :)​​

lg spirit to nówka za 550zł chyba, ale zauważyłeś że w grę wchodzą także używki?
Z tym że z używek za 550zł tez nic do grania w wymagajace tytuły nie dostaniesz. To za mało. Minimum 800zł i wtedy używany LG G2 i grasz we wszystko co jest w sklepie. 

A co sądzisz O Samsung Galaxy S III i9300 (Nie neo) ma dobre podzespoły, albo jeszcze używka iPhone 4S ? 

Jeszcze na temat tego G2 to on ma 16GB pamięci wbudowanej (BRAK SLOTU NA KARTE SD) i zakładam, że jakieś 10GB dla użytkownika zostaje, i nie wiem czy te 10GB starczyło by na gry, ale z tego co wiem jest też wersja z 32 GB

Edytowane przez Krycho2000

S3 to już dziadek i nie ma wcale takiej dobrej specyfikacji. Iphone to samo a dodatkowo ma malutki ekranik więc do gier niebardzo

Co do G2. Można dokupić pendrive do niego OTG. Jest malutki

Wersja 32 jest ale nie ma gwarancji w Polsce

Ewentualnie Xperia Z1 w tej cenie. Ma wejście ja kartę sd, te same podzespoły co G2 tylko ciut gorszy ekran ale da sie z tym żyć. Do gier by sie nadawał tak samo jak G2

Cokolwiek tańszego kupisz w tych granicach 550 zł to nie pograsz na spokojnie we wszystko

Najwyższa wydajność do ceny to tylko jakiegoś MediaTeka, co prawda nie ma updatów i jakosć audio to kaszana ale pod czysta wydajność to dobry wybór.

Lenovo A806 ~ 500zł wersja 2GB RAM, tylko troszke wolniejszy niż snap 600. Grafika Mali450 wiec nie powinna mieć problemu nawet ze starymi grami bo wg producenta jest 100% kompatybilna z Mali400
http://www.mgsm.pl/pl/katalog/lenovo/goldenwarriora8/Lenovo-Golden-Warrior-A8.html

Edytowane przez bololabich

Zdecydowanie za mały wyświetlacz, 3.5 cala - to już nawet smartfony sprzed kilku lat mają więcej.
Granie na takim ekranie nie sprawi ci frajdy, LG Spirit - to jest najlepsza propozycja w tym przedziale cenowym, chyba że dorzucisz drugie tyle ile zakładasz - wówczas LG G2 - tak jak to napisał nimfek121

Edytowane przez james4444

iPhone to fatalny pomysł jeśli chodzi o gry.. zamknięta platforma... nie licz na emulatory itd poza tym to już stary dziadek.

LG Spirit - to jest najlepsza propozycja w tym przedziale cenowym

Co Pan dajesz... ten LG jest na snapie 410 to ledwo system uciąga.... pod gry w tej cenie tylko MTK :)

Znajdź mi 1 grę która nie ruszy na tym Lenovo... miałem RedMi Note pro to był ten sam procesor i ruszało wszystko jedynie miało problem ruszyć GTA na emulatorze PSP ale tego nawet mój Note 3 nie rusza... ale było też kilka gier z PSP które ruszały idealnie np SoulCalibour, Burnout.

Lenovo:
http://www.gilangajip.com/wp-content/uploads/2015/01/Benchmark-Lenovo-A806-FDD-LTE-4G-Octa-Core-Smartphone1.jpg

Przeszło 8k pkt w grafice 3D

LG:
http://superg.ru/wp-content/uploads/2015/06/AnTuTu-LG-Spirit-%D0%BF%D0%BE%D0%B4%D1%80%D0%BE%D0%B1%D0%BD%D0%BE.jpg

Nawet nie 3k w 3D

Tak, nic lepszego pod gry za taką cenę nie znajdziesz. Wysyłka raczej za każdym razem będzie z Chin, chcesz to pisz na PW zapodam linki do dobrych sprzedawców.

Mogę też ew poszukać cos na  tym procku z gorszym ekranem, gorszego producenta i będzie taniej.