Haddock 0 Napisano 19 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 19 Lipca 2015 Dwa tygodnie temu oddałem z tytułu niezgodności towaru z umową ledwo kupiony zasilacz Cooler Master G550M 550W, ponieważ wentylator nie charakteryzował się kulturą pracy. Sklep nawet nie wymienił na nowy, od razu zwrot pieniędzy. Dlatego zacząłem się zastanawiać nad modelami półpasywnymi i w oko wpadł mi Corsair RM550/RM650. Praktycznie podwoiłem budżet. Przecież priorytetem jest cisza i tylko cisza. Już miałem zamawiać, ale przy okazji natknąłem się na informację o nowym modelu. Chodzi o Corsair RM650i/RM750i. Z jakiego powodu wesja 750W ? Słabszej w Polsce jeszcze nie ma, a czas nagli ( kilka sklepów nie ma zielonego pojęcia, kiedy i czy w ogóle będzie miało 650W ). Ktoś w ogóle słyszał o tych jednostkach ? Przede wszystkim czy warto jest ładować się w ten biznes ? W dodatku RM750i na x-kom.pl jest w cenie 549 zł, czyli tańszy od swojego " poprzednika ". Różnica 40 zł między RM650 odrobinę mnie zdezorientowała. Co o tym sądzicie ? Dodam jeszcze, że zdaję sobie sprawę, iż do zestawu i5 4690k i GTX 970 śmiało można brać 550W. Link to post Share on other sites
cesasz 5523 Napisano 19 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 19 Lipca 2015 Witam. Tak, to nowa jednostka, oparta o platformę CWT. Na ten moment zbiera bardzo dobre opinie:P Link to post Share on other sites
Haddock 0 Napisano 19 Lipca 2015 Autor Udostępnij Napisano 19 Lipca 2015 Rozumiem, ale przekładając to na język opłacalności, warto w ogóle kupić taki zasilacz ? Czy może skupić się na starszym RM550 ? Link to post Share on other sites
06radcho 1495 Napisano 20 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 20 Lipca 2015 Witam, Powiem ci ze RM-y są mega ciche i ogólnie są dobrymi jednostkami.RMi to nowa seria, następca modeli RM nadal w górnej klasy średniej, ale wychodzi na to ze wypada o wiele lepiej od wcześniejszych RM,maja dobrą wydajność 80PLUS Gold i co więcej bardzo dobra regulacja napiec. Również Ripple / szum napięcia są bardzo dobre. Pełne modularne okablowanie jest na pewno dużym plusem, bardzo cichy wentylator z łożyskiem FDB pasywnie napędzane I pod względem jakości Corsair również wydaje się być lepiej zrobionym zasilaczem, oprócz zwiększonej gwarancji aż do siedmiu lat to RMI są dopuszczone do pracy przy pełnym obciążeniu w podwyższonej temperaturze 50 ° COgólnie ten model wydaje się być dobra opcja, ale wiesz to nowy PSU wiec testy testami ale jak nie kupisz to się nie upewnisz w 100%. W testach nie wykazały żadnych istotnych uchybień a to daje do myślenia. Ja bym bardzo chętnie zakupił ten zasilacz i mogę ci powiedzieć ze śmiało możesz się zainteresować tym zasilaczem Pozdrawiam 1 Link to post Share on other sites
Overclock666G 133 Napisano 20 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 20 Lipca 2015 (edytowane) Corsair na dodatek nie budżetowy, nie ma prawa coś nie działać. Edytowane 20 Lipca 2015 przez Overclock666G Link to post Share on other sites
06radcho 1495 Napisano 20 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 20 Lipca 2015 Corsair na dodatek nie budżetowy, nie ma prawda coś nie działać. A jak budżetowy to nie będzie działać ? Nawet wysokiej klasy zasilacz może być lewy no ale to już takie gadanie. Link to post Share on other sites
Overclock666G 133 Napisano 20 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 20 Lipca 2015 Trochę źle mnie zrozumiałeś chodzi mi że nie jest ro klasa podstawowa od Corsair jak np. VS tylko już klasa wyżej i na dodatek marka Corsair bubla nie robi. Tak chciałem by zrozumiano tego posta. 1 Link to post Share on other sites
duzy213 14 Napisano 20 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 20 Lipca 2015 bierz corsaira będziesz zadowolony... a jak Ci padnie to będziesz podwójnie... Link to post Share on other sites
Haddock 0 Napisano 20 Lipca 2015 Autor Udostępnij Napisano 20 Lipca 2015 Dziękuję bardzo za odpowiedzi. Ostatecznie zdecydowałem się na RM750i w x-kom.pl. Jutro odbieram . Link to post Share on other sites
Recommended Posts