nesbuk 0 Napisano 18 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 18 Lipca 2015 (edytowane) Witam wszystkich na forum ! Prosiłbym Was o pomoc przy wyborze smartfonu, który służył by mi przede wszystkim do słuchania muzyki i przeglądania Internetu. Mam kilka typów i chciałbym zebyscie sie co do nich wypowiedzieli na temat zarówno technicznych jak i jakosci słuchnej muzyki oraz łatwosci w jej przerzucaniu na telefon i segregowaniu. W moim abonamencie mam budzet do 1600 zł i tutaj zastanawiam sie nad: Galaxy Note 4, Galaxy S5, Iphone 4s 8gb, oraz HTC One M8S. Przede wszystkim chodzi mi o to, aby telefon: 1. Miał wytrzymałą baterię, 2. Aby kopiowanie muzyki było łatwe i nie trzeba było uzywać jakieś aplikacji. Podobno w Iphonie jest cos takiego - prosiłbym o wytłumaczenie na czym to polega bo podobno jest z tym duzo kłopot w ogarnieciu na poczatku. 3. Najbardziej zależy mi na tym aby sortowanie muzyki, tworzenie folderów było proste i aby mozna było tego w telefonie 4. Aby telefon czy tez system miał korektor przy użyciu którego będę mógł dopasować dźwięk do swoich upodobań. 5. I na koniec chodzi mi ogólnie aby telefon sprawnie poruszał sie po internecie, miał dobry zasięg i działał płynnie( w mojej lumii zanim przejde do muzyki mija stol lat: mix radio zanim sie otworzy... zanim odczyta utwory z karty SD itd...ło matko szkoda gadać :-) Edytowane 18 Lipca 2015 przez nesbuk Cytuj Link to post Share on other sites
nimfek121 194 Napisano 18 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 18 Lipca 2015 4s odpada na samym starcie to juz dziadek i nie ma sensu go brać. HTC gra dobrze na głośnikach ale słabo na słuchawkach (sortowanie proste i kopiowanie też) S5 jest ciut gorszy od note (technicznie) więc bardziej bym się skłaniał w stronę note 4. (sortowanie i kopiowanie proste) 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Rozwiązanie blaven 304 Napisano 18 Lipca 2015 Rozwiązanie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2015 Note 4 > Galaxy S5 > M8s > iPhone 4s. 4s, to już prymitywna konstrukcja, ponadto musiałbyś bawić się z iTunes. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
nesbuk 0 Napisano 18 Lipca 2015 Autor Udostępnij Napisano 18 Lipca 2015 Ok dzieki wielkie nimfek 121 i blaven za pomoc. Tez skłaniałm się ku Note 4 ale chciałem usłyszeć opinie innych osób Cytuj Link to post Share on other sites
SoundsGreat 1647 Napisano 19 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 19 Lipca 2015 m8s ma gorszy układ audio niż m8? Cytuj Link to post Share on other sites
Rica1 367 Napisano 19 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 19 Lipca 2015 m8s ma gorszy układ audio niż m8? Ciężko stwierdzić, bo żadnych testów w internecie nie znalazłem. Trzeba by pójść do sklepu i przesłuchać, bo wątpię, że pozwolą podłączyć pod oscyloskop Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts