xCiastekPLx 0 Napisano 17 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 17 Lipca 2015 Witajcie! Złożyłem kompa wszystko jest ze sobą zgrane. Dziś rano zawożę do kumpla do serwisu i sprawdzał na 3 monitorach różnymi sposobami i nic. Wymieniał baterie w biosie, zmieniał zasilacz, kartę graficzną sprawdzał i wszystko działa. Jedyne co mam na myśli to płyta główna Po podłączeniu monitor wykrywa ale nadal jest czarny. Za każdą odpowiedz jestem bardzo wdzięczny, wiecie, że na gwarancję to zajmie 3 tygodnie a wakacje lecą Cytuj Link to post Share on other sites
przemusss1990r 233 Napisano 17 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 17 Lipca 2015 A ram podmienial? Kompatybilnosc ramu, proc moze nie chodzi w tej plycie bo bios za stary? 1 Cytuj Link to post Share on other sites
xCiastekPLx 0 Napisano 17 Lipca 2015 Autor Udostępnij Napisano 17 Lipca 2015 A ram podmienial? Kompatybilnosc ramu, proc moze nie chodzi w tej plycie bo bios za stary? A A ram podmienial? Kompatybilnosc ramu, proc moze nie chodzi w tej plycie bo bios za stary? Można zaktualizować przez flashbang czy jakoś tak? Moja płyta MSI B85 G43 Cytuj Link to post Share on other sites
psychics 174 Napisano 17 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 17 Lipca 2015 flashbang to tak raczej w cs 1 Cytuj Link to post Share on other sites
xCiastekPLx 0 Napisano 17 Lipca 2015 Autor Udostępnij Napisano 17 Lipca 2015 Może być to wina źle nałożonej pasty, Wadliwego ramu lub zepsutej płyty głównej. Chyba, że to jakaś blachostka, miał to ktoś? Pomóżcie noo Cytuj Link to post Share on other sites
vicodin 479 Napisano 17 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 17 Lipca 2015 Zamiast siać panikę i zakładać kolejne tematy, wypadałoby podać podzespoły pc. Cytuj Link to post Share on other sites
xCiastekPLx 0 Napisano 18 Lipca 2015 Autor Udostępnij Napisano 18 Lipca 2015 Zamiast siać panikę i zakładać kolejne tematy, wypadałoby podać podzespoły pc.Msi r9 280x gaming 8gb ram crucial ballistix Msi b85 g43 Cooler master 650w Intel Core i5 4460 Zalman z9 u3 Cytuj Link to post Share on other sites
vicodin 479 Napisano 18 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 18 Lipca 2015 Nie ma obrazu na wszystkich wyjściach wideo? Wyjmij kartę i sprawdz na integrze. Wszystkie wentylatory się kręcą, zasilania podpięte? Speaker, jesli jest daje sygnał? Cytuj Link to post Share on other sites
xCiastekPLx 0 Napisano 18 Lipca 2015 Autor Udostępnij Napisano 18 Lipca 2015 Nie ma obrazu na wszystkich wyjściach wideo? Wyjmij kartę i sprawdz na integrze. Wszystkie wentylatory się kręcą, zasilania podpięte? Speaker, jesli jest daje sygnał?Wszystko chodzi, kręci się lecz obrazu zero:/ Zobaczę jak zamówię nową płytę główną, znajomy mi załatwi jeśli ona nie odpali to znaczy, że coś nie tak z resztą. Podobno łączenie kart graficznych msi i procow msi jest złe ;P Cytuj Link to post Share on other sites
przemusss1990r 233 Napisano 18 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 18 Lipca 2015 Ja bym kombinowal dalej z ramem... sprawdz chociaz w manualu plyty czy sa te pamieci wspierane... na jednej kosci sprobuj, dwoch w innych slotach, kombinuj... zdejmij chlodzenie,wyjmij procka, zobacz czy pinow nie pokrzywiliscie... a msi to nie proc a plyta... i jeszcze jedna opcja moze byc ze bios w plycie jest za stary i nie ogarnia proca lub karty i trzeba zaktualizowac... sprawdz karte w innym kompie... odpal na integrze... jest multum opcji... 1 Cytuj Link to post Share on other sites
devilpl 1 Napisano 18 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 18 Lipca 2015 Próbowałeś wyjąc kartę graficzną i podłączyć monitor pod wejście hdmi na płycie ? Cytuj Link to post Share on other sites
xCiastekPLx 0 Napisano 18 Lipca 2015 Autor Udostępnij Napisano 18 Lipca 2015 (edytowane) Ja bym kombinowal dalej z ramem... sprawdz chociaz w manualu plyty czy sa te pamieci wspierane... na jednej kosci sprobuj, dwoch w innych slotach, kombinuj... zdejmij chlodzenie,wyjmij procka, zobacz czy pinow nie pokrzywiliscie... a msi to nie proc a plyta... i jeszcze jedna opcja moze byc ze bios w plycie jest za stary i nie ogarnia proca lub karty i trzeba zaktualizowac... sprawdz karte w innym kompie... odpal na integrze... jest multum opcji... kart graficznych*/ i płyt głównych Edytowane 18 Lipca 2015 przez xCiastekPLx Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts