Skocz do zawartości

Nowy komputer i czarny ekran

Recommended Posts

Witajcie!

Złożyłem kompa wszystko jest ze sobą zgrane. Dziś rano zawożę do kumpla do serwisu i sprawdzał na 3 monitorach różnymi sposobami i nic.

Wymieniał baterie w biosie, zmieniał zasilacz, kartę graficzną sprawdzał i wszystko działa. Jedyne co mam na myśli to płyta główna :/

Po podłączeniu monitor wykrywa ale nadal jest czarny.

Za każdą odpowiedz jestem bardzo wdzięczny, wiecie, że na gwarancję to zajmie 3 tygodnie a wakacje lecą :)

Nie ma obrazu na wszystkich wyjściach wideo? Wyjmij kartę i sprawdz na integrze. Wszystkie wentylatory się kręcą, zasilania podpięte? Speaker, jesli jest daje sygnał?

Wszystko chodzi, kręci się lecz obrazu zero:/ :) Zobaczę jak zamówię nową płytę główną, znajomy mi załatwi jeśli ona nie odpali to znaczy, że coś nie tak z resztą. Podobno łączenie kart graficznych msi i procow msi jest złe ;P

Ja bym kombinowal dalej z ramem... sprawdz chociaz w manualu plyty czy sa te pamieci wspierane... na jednej kosci sprobuj, dwoch w innych slotach, kombinuj... zdejmij chlodzenie,wyjmij procka, zobacz czy pinow nie pokrzywiliscie... a msi to nie proc a plyta... i jeszcze jedna opcja moze byc ze bios w plycie jest za stary i nie ogarnia proca lub karty i trzeba zaktualizowac... sprawdz karte w innym kompie... odpal na integrze... jest multum opcji...

• Popieram 1

Ja bym kombinowal dalej z ramem... sprawdz chociaz w manualu plyty czy sa te pamieci wspierane... na jednej kosci sprobuj, dwoch w innych slotach, kombinuj... zdejmij chlodzenie,wyjmij procka, zobacz czy pinow nie pokrzywiliscie... a msi to nie proc a plyta... i jeszcze jedna opcja moze byc ze bios w plycie jest za stary i nie ogarnia proca lub karty i trzeba zaktualizowac... sprawdz karte w innym kompie... odpal na integrze... jest multum opcji...

kart graficznych*/ i płyt głównych

Edytowane przez xCiastekPLx