Skocz do zawartości

Procek pod MSI 760GM-p23

Recommended Posts

po co zakładasz tyle tematów, nie lepiej w jednym wszystko napisać?

Do tej płyty nie włożyłbym żadnego 4 modułowego procesora (czyli z serii 8xxx), jeżeli już, to najwyżej coś 2 modułowego - seria FX 4xxx i to bez podkręcania, ale i tak nie jestem pewien czy procek nie dostanie throttlingu.

Płyty mATX nie nadają się pod FXy

• Popieram 1

po co zakładasz tyle tematów, nie lepiej w jednym wszystko napisać?

Do tej płyty nie włożyłbym żadnego 4 modułowego procesora (czyli z serii 8xxx), jeżeli już, to najwyżej coś 2 modułowego - seria FX 4xxx i to bez podkręcania, ale i tak nie jestem pewien czy procek nie dostanie throttlingu.

Płyty mATX nie nadają się pod FXy

Czyli polecasz dorzucić 500 Pln i przesiąść się na I5 4690K?

@Mateuszek

nie napisałeś do czego komp, jakie masz częsci, jaki budżet, jaki monitor (rozdzielczosc) itp.

Oczywiście przesiadka na intela jest pomysłem o niebo lepszym niż kupowanie FXa pod taką płytę główną,

@Mateuszek

nie napisałeś do czego komp, jakie masz częsci, jaki budżet, jaki monitor (rozdzielczosc) itp.

Oczywiście przesiadka na intela jest pomysłem o niebo lepszym niż kupowanie FXa pod taką płytę główną,

Komp do grania + programy graficzne. Monitor to telewizor 32 cale rozdzielczość 1920x1080 Karta grafiki gtx 970, zasilacz corsair 650W, i do kupienia MOBO i procek.

ile grania, a ile programów graficznych (i jakie)? Ta grafika to amatorska czy coś wiecej? Zdajesz sobie sprawę, że jak się poważniej chcesz grafiką zajmować, to powinieneś mieć więcej niż jeden ssd/hdd. No i najważniejsze pytanie, jak budżet

3k na proc i płytę? nie wiem na ile ten telewizor się nadaje pod grafikę, ale to inna sprawa, kup sobie i5 (i7 to będzie overkill) i jakąś płytę do podkręcania - z87 (z najnowszym biosem) lub z97 (możesz też czekać na skylake, ale ceny będą raczej wysokie), do tego chłodzenie w rodzaju macho bw

3k na proc i płytę? nie wiem na ile ten telewizor się nadaje pod grafikę, ale to inna sprawa, kup sobie i5 (i7 to będzie overkill) i jakąś płytę do podkręcania - z87 (z najnowszym biosem) lub z97 (możesz też czekać na skylake, ale ceny będą raczej wysokie), do tego chłodzenie w rodzaju macho bw

na procek z płytą mój błąd jakies 1.3-1.7k i płyta akceptowalna to tylko mATX