MateuszkF1 0 Napisano 15 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 15 Lipca 2015 Wiem MOBO słabe jaki procek pod nią może być np FX8370? Czy będzie on wydajny w grach? Cytuj Link to post Share on other sites
BattleCrit 1065 Napisano 15 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 15 Lipca 2015 (edytowane) http://www.cpu-upgrade.com/mb-MSI/760GM-P23_(FX).htm Edytowane 15 Lipca 2015 przez BattleCrit Cytuj Link to post Share on other sites
bossk 1099 Napisano 15 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 15 Lipca 2015 po co zakładasz tyle tematów, nie lepiej w jednym wszystko napisać? Do tej płyty nie włożyłbym żadnego 4 modułowego procesora (czyli z serii 8xxx), jeżeli już, to najwyżej coś 2 modułowego - seria FX 4xxx i to bez podkręcania, ale i tak nie jestem pewien czy procek nie dostanie throttlingu. Płyty mATX nie nadają się pod FXy 1 Cytuj Link to post Share on other sites
MateuszkF1 0 Napisano 15 Lipca 2015 Autor Udostępnij Napisano 15 Lipca 2015 po co zakładasz tyle tematów, nie lepiej w jednym wszystko napisać? Do tej płyty nie włożyłbym żadnego 4 modułowego procesora (czyli z serii 8xxx), jeżeli już, to najwyżej coś 2 modułowego - seria FX 4xxx i to bez podkręcania, ale i tak nie jestem pewien czy procek nie dostanie throttlingu. Płyty mATX nie nadają się pod FXy Czyli polecasz dorzucić 500 Pln i przesiąść się na I5 4690K? Cytuj Link to post Share on other sites
BattleCrit 1065 Napisano 15 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 15 Lipca 2015 +zmiana płyty Cytuj Link to post Share on other sites
bossk 1099 Napisano 15 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 15 Lipca 2015 @Mateuszek nie napisałeś do czego komp, jakie masz częsci, jaki budżet, jaki monitor (rozdzielczosc) itp. Oczywiście przesiadka na intela jest pomysłem o niebo lepszym niż kupowanie FXa pod taką płytę główną, Cytuj Link to post Share on other sites
MateuszkF1 0 Napisano 15 Lipca 2015 Autor Udostępnij Napisano 15 Lipca 2015 @Mateuszek nie napisałeś do czego komp, jakie masz częsci, jaki budżet, jaki monitor (rozdzielczosc) itp. Oczywiście przesiadka na intela jest pomysłem o niebo lepszym niż kupowanie FXa pod taką płytę główną, Komp do grania + programy graficzne. Monitor to telewizor 32 cale rozdzielczość 1920x1080 Karta grafiki gtx 970, zasilacz corsair 650W, i do kupienia MOBO i procek. Cytuj Link to post Share on other sites
bossk 1099 Napisano 15 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 15 Lipca 2015 ile grania, a ile programów graficznych (i jakie)? Ta grafika to amatorska czy coś wiecej? Zdajesz sobie sprawę, że jak się poważniej chcesz grafiką zajmować, to powinieneś mieć więcej niż jeden ssd/hdd. No i najważniejsze pytanie, jak budżet Cytuj Link to post Share on other sites
MateuszkF1 0 Napisano 15 Lipca 2015 Autor Udostępnij Napisano 15 Lipca 2015 budżet do 3k na razie amatorsko ta grafika hdd mam 2 po jeden tera każdy i kilka 120 w obrębie, programy między innymi blender i jakies darmowe może za pół roku autocad, grania hmm ciezko powiedziec. tak 50:50 Cytuj Link to post Share on other sites
bossk 1099 Napisano 15 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 15 Lipca 2015 3k na proc i płytę? nie wiem na ile ten telewizor się nadaje pod grafikę, ale to inna sprawa, kup sobie i5 (i7 to będzie overkill) i jakąś płytę do podkręcania - z87 (z najnowszym biosem) lub z97 (możesz też czekać na skylake, ale ceny będą raczej wysokie), do tego chłodzenie w rodzaju macho bw Cytuj Link to post Share on other sites
MateuszkF1 0 Napisano 15 Lipca 2015 Autor Udostępnij Napisano 15 Lipca 2015 3k na proc i płytę? nie wiem na ile ten telewizor się nadaje pod grafikę, ale to inna sprawa, kup sobie i5 (i7 to będzie overkill) i jakąś płytę do podkręcania - z87 (z najnowszym biosem) lub z97 (możesz też czekać na skylake, ale ceny będą raczej wysokie), do tego chłodzenie w rodzaju macho bw na procek z płytą mój błąd jakies 1.3-1.7k i płyta akceptowalna to tylko mATX Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts