Skocz do zawartości

Laptop - brak natywnej rozdzielczości w zewnętrznym monitorze

Recommended Posts

Witam! 
Mam problem z ustawieniem prawidłowej rozdzielczości monitora - otóż kiedy wyświetlam obraz tylko na zewnętrznym monitorze nie mogę ustawić natywnej rozdzielczości monitora (1920x1200).
Najwyższa dostępna rozdzielczość to 1080p. W sterownikach grafiki intela niby jest 1920x1200, ale po wybraniu tej opcji rozdzielczość się nie zmienia.

Co dziwne, kiedy ustawiam drugi ekran jako rozszerzenie pulpitu laptopa rozdzielczości są w porządku (1080p na laptopie i 1920x1200 na zewnętrznym monitorze).

Czy ktoś mógłby mi doradzić jak rozwiązać ten problem?

Laptop to Lenovo Y50-70 z Win7 x64, monitor - Samsung T240.

Z góry dzięki! 

Witam! 

Mam problem z ustawieniem prawidłowej rozdzielczości monitora - otóż kiedy wyświetlam obraz tylko na zewnętrznym monitorze nie mogę ustawić natywnej rozdzielczości monitora (1920x1200).

Najwyższa dostępna rozdzielczość to 1080p. W sterownikach grafiki intela niby jest 1920x1200, ale po wybraniu tej opcji rozdzielczość się nie zmienia.

Co dziwne, kiedy ustawiam drugi ekran jako rozszerzenie pulpitu laptopa rozdzielczości są w porządku (1080p na laptopie i 1920x1200 na zewnętrznym monitorze).

Czy ktoś mógłby mi doradzić jak rozwiązać ten problem?

Laptop to Lenovo Y50-70 z Win7 x64, monitor - Samsung T240.

Z góry dzięki! 

Jeżeli ustawiasz drugi monitor w trybie klonowania obrazu, to nic dziwnego, że ustawia Ci na nim dokładnie taką rozdzielczość, jaką masz na ekranie laptopa.

Nie ustawiam drugiego monitora w trybie klonowania, obraz jest wyświetlany tylko na zewnętrznym monitorze, na ekranie laptopa nic nie jest wyświetlane.

To powinno moim zdaniem iść bez problemów raczej. Dodatkowy monitor ustawiony jako główny, ten z lapa ustawiony jako wyłączony?