Sypcio 1 Napisano 13 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 13 Lipca 2015 Witam! Mam problem z ustawieniem prawidłowej rozdzielczości monitora - otóż kiedy wyświetlam obraz tylko na zewnętrznym monitorze nie mogę ustawić natywnej rozdzielczości monitora (1920x1200).Najwyższa dostępna rozdzielczość to 1080p. W sterownikach grafiki intela niby jest 1920x1200, ale po wybraniu tej opcji rozdzielczość się nie zmienia.Co dziwne, kiedy ustawiam drugi ekran jako rozszerzenie pulpitu laptopa rozdzielczości są w porządku (1080p na laptopie i 1920x1200 na zewnętrznym monitorze).Czy ktoś mógłby mi doradzić jak rozwiązać ten problem?Laptop to Lenovo Y50-70 z Win7 x64, monitor - Samsung T240.Z góry dzięki! Cytuj Link to post Share on other sites
PrzemekRyk 41 Napisano 14 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 14 Lipca 2015 Witam! Mam problem z ustawieniem prawidłowej rozdzielczości monitora - otóż kiedy wyświetlam obraz tylko na zewnętrznym monitorze nie mogę ustawić natywnej rozdzielczości monitora (1920x1200). Najwyższa dostępna rozdzielczość to 1080p. W sterownikach grafiki intela niby jest 1920x1200, ale po wybraniu tej opcji rozdzielczość się nie zmienia. Co dziwne, kiedy ustawiam drugi ekran jako rozszerzenie pulpitu laptopa rozdzielczości są w porządku (1080p na laptopie i 1920x1200 na zewnętrznym monitorze). Czy ktoś mógłby mi doradzić jak rozwiązać ten problem? Laptop to Lenovo Y50-70 z Win7 x64, monitor - Samsung T240. Z góry dzięki! Jeżeli ustawiasz drugi monitor w trybie klonowania obrazu, to nic dziwnego, że ustawia Ci na nim dokładnie taką rozdzielczość, jaką masz na ekranie laptopa. Cytuj Link to post Share on other sites
Sypcio 1 Napisano 14 Lipca 2015 Autor Udostępnij Napisano 14 Lipca 2015 Nie ustawiam drugiego monitora w trybie klonowania, obraz jest wyświetlany tylko na zewnętrznym monitorze, na ekranie laptopa nic nie jest wyświetlane. Cytuj Link to post Share on other sites
PrzemekRyk 41 Napisano 14 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 14 Lipca 2015 Nie ustawiam drugiego monitora w trybie klonowania, obraz jest wyświetlany tylko na zewnętrznym monitorze, na ekranie laptopa nic nie jest wyświetlane. To powinno moim zdaniem iść bez problemów raczej. Dodatkowy monitor ustawiony jako główny, ten z lapa ustawiony jako wyłączony? Cytuj Link to post Share on other sites
Sypcio 1 Napisano 19 Lipca 2015 Autor Udostępnij Napisano 19 Lipca 2015 Tak, jednak wciąż najwyższą dostępna rozdzielczością jest 1080 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts