greghor 44 Napisano 12 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 12 Lipca 2015 Witam, w kwietniu zakupiłem nowiutką platformę x99 ( w sygnaturze) od razu zabrałem się do podkręcania i stanęło na 4,6 ghz przy VID 1,29 Po jakimś czasie system zaczął sie wysypywać pod 100% obciążeniem mimo ze wcześniej był jak stabilny jak skała Dzisiaj zdecydowałem się wypróbować te same ustawienia w trybie awaryjnym O dziwo, nie dość ze przeszedł test w prime 95 bez zająknięcia to na dodatek udało mi się zejść z napięcia I tutaj pojawia się moje pytanie: czy to, ze działa bez problemowo przy danym napięciu i taktowaniu w trybie awaryjnym to dobry "wyznacznik stabilności"? bardzo bym chciał aby w normalnym trybie tez można było skorzystać z tych dodatkowych mhz poza tym co jest przyczyną takiego zachowania? poprawki do procesorów x64 z Windows Update czy coś innego? Proszę o pomoc Cytuj Link to post Share on other sites
limera1n 317 Napisano 12 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 12 Lipca 2015 W trybie awaryjnym nie są uruchamiane wszystkie sterowniki: sieć, grafika itp. Moim zdaniem właśnie jakiś sterownik jest powodem wysypywania się systemu. Masz jakieś logi z błędów czy coś? Cytuj Link to post Share on other sites
greghor 44 Napisano 12 Lipca 2015 Autor Udostępnij Napisano 12 Lipca 2015 (edytowane) mam log tylko nwm czy to będzie dobre: Windows\Logs\CBS próbowałem w trybie awaryjnym przelecieć z prime95 ale dopiero teraz się skapnąłem że mimo podkręcenia pokazuje taktowanie bazowe czyli lipa Edytowane 12 Lipca 2015 przez greghor Cytuj Link to post Share on other sites
limera1n 317 Napisano 12 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 12 Lipca 2015 Noo ok to co podałeś to jest lokalizacja ale nie sam log wywala Ci BSOD"a czy po prostu zacina? Musimy mieć jakiś plik, log, który wskaże problem i wtedy bedziemy starać sie go zidentyfikować i usunąć Cytuj Link to post Share on other sites
greghor 44 Napisano 12 Lipca 2015 Autor Udostępnij Napisano 12 Lipca 2015 (edytowane) problem jest w zasadzie jasny: pokazuje ze za niskie napięcie 0x101 lub czasami tez 0x124 tylko nw co go powoduje, bo wczesniej tego nie było mimo stosowania tych samych ustawień wiem ze to lokalizacja do loga nie sam log, chciałem sie tylko upewnić czy to ten http://www67.zippyshare.com/v/202AhlSd/file.htmllink do loga Edytowane 12 Lipca 2015 przez greghor Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts