Arissaa 5 Napisano 9 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 9 Lipca 2015 Witam. Obecnie jestem użytkowniczką Lumii 520. Poprzedni już wcześniej zaplanowany zakup nowego sprzętu niestety się nie powiódł z powodu dodatkowych wydatków. Teraz jednak ponownie w planach mam wymianę telefonu, która jest nieunikniona, bo potrzebuję czegoś większego i nowszego. Tak więc przechodząc do rzeczy: ◾mój budżet : Tak jak w tytule do 550 złotych chciałabym się zmieścić. ◾gdzie i jak zamierzam dokonać zakupu : Najprawdopodobniej allegro, olx. ◾nówka czy używka : Najchętniej nówka. ◾preferowany rozmiar wyświetlacza : Wydaje mi się, że minimalnie 4,7 do 5 cali. ◾preferowany system mobilny : Obecnie używam Windows'a jednak chyba chciałabym przenieść się na Androida. Oczywiście rozważę też propozycje z WP ale chyba Android bardziej mi odpowiada. ◾do czego będę używać urządzenia : Głównie muzyka, Internet, Facebook, czasem fotki i oglądanie filmów. ◾moje najważniejsze wymagania : * Dobra jakość granej muzyki. * Dobrej jakości wyświetlacz, fajnie jakby był w HD. * Chciałabym aby telefon chodził w miarę płynnie, nie cierpię zacięć podczas pracy. * W miarę przystępna jakoś zdjęć wykonywanych aparatem, przynajmniej 8 mpx. * Obowiązkowo przednia kamerka do rozmów przez Skype. Jeśli chodzi o preferowane marki telefonów z Androidem to skłaniam się ku Sony, Samsung, LG. Nie chcę żadnych Gocleaver albo MyPhone itp. To chyba tyle. Z góry dziękuję za pomoc. Cytuj Link to post Share on other sites
Rica1 367 Napisano 9 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 9 Lipca 2015 Na olx można szukać LG G3s. Porządny telefon. Cytuj Link to post Share on other sites
Arissaa 5 Napisano 9 Lipca 2015 Autor Udostępnij Napisano 9 Lipca 2015 Chyba raczej nie dostanę LG G3s w tej cenie tym bardziej nowego. Cytuj Link to post Share on other sites
Bartek5035 196 Napisano 9 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 9 Lipca 2015 Lumia 640LG G2 MiniMotorola Moto G Cytuj Link to post Share on other sites
Arissaa 5 Napisano 9 Lipca 2015 Autor Udostępnij Napisano 9 Lipca 2015 A czy powyższe telefony spełniają wymagania postawione wyżej? Ktoś może ma któryś i mógłby powiedzieć jak się sprawuje? Cytuj Link to post Share on other sites
Rica1 367 Napisano 9 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 9 Lipca 2015 G3s można kupić nowego za 600 zł. Za 550 znajdziesz miesięczną używkę w idealnym stanie. Cytuj Link to post Share on other sites
Arissaa 5 Napisano 9 Lipca 2015 Autor Udostępnij Napisano 9 Lipca 2015 No ale niestety nowego nie dostanę tak więc odpada. Cytuj Link to post Share on other sites
crovv 5 Napisano 9 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 9 Lipca 2015 Córka ma LG g2 mini , bateria spoko. Zdjęcia też całkiem ok. Aktualizacja no Androida L dostał. Ale jest kilka mankamentów : Pojemność pamięci wewnętrznej 4 Gb ... totalna porażka. Zainstalujesz kilka programów i juz problem, więc trzeba się uzbroić w kartę MicroSD. Brak diod powiadomień... Irytujące i to bardzo. Dzisiaj bym juz go nie kupil raz kolejny, lepiej kupić Sony xperia Z lub xperia M2. Sam używam z2, jedyny mankament to rysujące sie szkło z tyłu obudowy xperia m2 xperia z Cytuj Link to post Share on other sites
Arissaa 5 Napisano 9 Lipca 2015 Autor Udostępnij Napisano 9 Lipca 2015 Xperia Z i Xperia M2 wydają się być ciekawymi telefonikami. Jednak nie wiem jak się sprawują, jak jest z tym szkłem u M2, bardzo się rysuje? Cytuj Link to post Share on other sites
dawid0032 746 Napisano 9 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 9 Lipca 2015 (edytowane) Z nowej nie kupisz jedynie jakieś padła refubrished z Chin. A zapewne chodzi Ci o te z allegro po 600zł. G2 mini ma lepszy ekran, aparat i baterię względem M2. Nakładka też fajniejsza zwłaszcza teraz jak ma Lollipopa i odświeżony interfejs Jedyny ten minus z diodą Co do pamięci. G2 mini i M2 mają 8gb wbudowanej więc kartę sd trzeba i tak. Żaden argument na minus LG Widzę że widzisz tylko Sony a niestety prawda jest taka że w średniakach to LG dominuje. Dział smartfonów Sony niestety przynosi straty. Największą popularność mają flagowce No i spory plus na konto LG to rozmiary G2 mini. M2 jest znacznie większa a ekran tylko 0.1 cala większy Edytowane 9 Lipca 2015 przez dawid0032 Cytuj Link to post Share on other sites
Arissaa 5 Napisano 9 Lipca 2015 Autor Udostępnij Napisano 9 Lipca 2015 LG G2 mini jakoś nie bardzo przypada mi do gustu. Już bardziej podoba mi się LG Spirit. Faktycznie telefony Sony bardzo mi się podobają i chciałabym coś z tej marki jednak niekoniecznie. Cytuj Link to post Share on other sites
blaven 304 Napisano 9 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 9 Lipca 2015 Właśnie miałem napisać LG Spirit. Jeżeli nie chcesz dołożyć do G3 s, to pozostaje Spirit. Ewentualnie Lumia 735. Cytuj Link to post Share on other sites
Rica1 367 Napisano 9 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 9 Lipca 2015 Spirit też dobry wybór. Cytuj Link to post Share on other sites
Arissaa 5 Napisano 9 Lipca 2015 Autor Udostępnij Napisano 9 Lipca 2015 (edytowane) Pooglądałam trochę telefonów w tej cenie i zdecydowałam, że w grę wchodzą poniższe modele: Sony Xperia M2 LG L Bello LG Spirit Lumia 640 LG L90 Tylko kompletnie nie mam pojecia czy podane modele będą spełniać moje wymagania podane na wstępie. Czyli dobra muzyka, wyświetlacz HD, płynna praca. No właśnie jeszcze może ta Lumia 735? Edytowane 9 Lipca 2015 przez Arissaa Cytuj Link to post Share on other sites
blaven 304 Napisano 9 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 9 Lipca 2015 Rozważałbym tylko Spirit-a i L735. Cytuj Link to post Share on other sites
BARTOL48 818 Napisano 9 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 9 Lipca 2015 @up spirit, 735 albo 640 Cytuj Link to post Share on other sites
Arissaa 5 Napisano 9 Lipca 2015 Autor Udostępnij Napisano 9 Lipca 2015 Jakieś konkretne powody dlaczego akurat te modele? Cytuj Link to post Share on other sites
blaven 304 Napisano 9 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 9 Lipca 2015 Dobre podzespoły i wyświetlacze. L735 ma najlepszy wyświetlacz i aparat. Następny jest Spirit, a później L640. Jeżeli podoba Ci się system, to technicznie najlepsza jest L735. Jeżeli masz go dość, to Spirit. Cytuj Link to post Share on other sites
BARTOL48 818 Napisano 9 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 9 Lipca 2015 Lumia 640 również przyzwoita i tańsza od 7setki. Te same 'bebechy' z innym osprzętem - wyświetlacz, bateria, aparat. Cytuj Link to post Share on other sites
matty24 74 Napisano 9 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 9 Lipca 2015 Ja też bym brał Spirita chociaż sam mam L90. No ale Spirit nowszy, lepszy wyświetlacz i lepsza przednia kamera. Cytuj Link to post Share on other sites
crovv 5 Napisano 10 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 10 Lipca 2015 Już ma jakieś typy, na twoim miejscu pojechałbym do jakiegoś Media/euro/saturna i sprawdził sobie telefon. Jak leży w ręce, jak pracuje, czy odpowiada mi interfejs itp Generalnie obejrzałem specjalnie kilka testów spirit i w każdym zwracaja uwagę iż ekran jest taki sobie i jakoś zdjec tez. Cytuj Link to post Share on other sites
Arissaa 5 Napisano 10 Lipca 2015 Autor Udostępnij Napisano 10 Lipca 2015 Hm, więc Spirit chyba odpada? Powiem szczerze, że chętnie wzięłabym 640 albo 735 jednak nie jestem przekonana czy ponownie chcę korzystać z Windows'a. Kusi mnie informacja o niedługiej aktualizacji do Windows 10 ale z drugiej strony brak mi aplikacji z Androida. Na WP co prawda jest dużo zamienników no ale to nie to samo no i większość aplikacji ma jakieś błędy, same wywalają do ekranu startowego. Nie wiem czy to wynik mojego słabego sprzętu staruszki 520 czy po prostu tak już jest. No ale bynajmniej chciałabym sprawdzić czy jest jakiś ciekawy telefonik na Androidzie, który jest wart uwagi, który będzie chodził dość sprawnie i przyjemnie będzie się z niego korzystało. Cytuj Link to post Share on other sites
blaven 304 Napisano 10 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 10 Lipca 2015 Ciężko konkurować z L735, gdyż to model z wyższej półki, niż Spirit czy podobne mu średniaki, który zawdzięcza swoją niską cenę systemowi operacyjnemu. Przejdź do sklepu i sama oceń. Cytuj Link to post Share on other sites
Arissaa 5 Napisano 10 Lipca 2015 Autor Udostępnij Napisano 10 Lipca 2015 L735 jest bardzo ładnym modelem jeśli chodzi o Lumie. Bardzo mi się podoba i szczerze mówiąc wzięłabym ją jednak kusi mnie Android. Cytuj Link to post Share on other sites
Rica1 367 Napisano 10 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 10 Lipca 2015 To dołoż do g3s 50 zlociszy i będzie porządny sprzęt. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts