Osking 7 Napisano 8 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 8 Lipca 2015 (edytowane) Witam, mieszkam w Irlandii wiec TV bede kupowac tutaj. Najprawdopodobniej z tej strony http://www.pixmania.ie/tv-video/television/led-tv/xx-xx-xx-BA00004464-BV00298763-relevance-1-10-page-19904-s.htmlmysle nad tym TV SAMSUNG UE55HU6900 - 55" - 6 Series LED TV - Smart TV www.pixmania.ie/led-tv/samsung-ue55hu6900-55-6-series-led-tv-smart-tv/22159496-a.html Ceny tutaj sa kosmiczne , w Polsce ten TV mozna znalezc za niecale 4tys zl, a tutaj przed promocja ( teraz kosztuje niecale 900E) kosztowal 1.5 tys euro... Prosze o jakies propozycje, jakby znalazl sie jakis tanszy to byloby super ! Wazne zeby mial : * 55'* Smart TV* Nie zamulal za bardzo ( chodzi mi o menu zeby dosc szybko smigalo )* xxx Hz, chodzi mi o to odswiezanie, ten samsung w/w ma tylko 200HZ, czy to wystarczajaco zeby obraz sie nie rozmazywal? Nie znam sie na telewizorach wogole! Nie potrzebuje zadnego 3d, fajnie jakby byl 4K ale tez nie musi byc ( czy jest to 4K wogole przydatne na 55'?), chyba ze warto, ale watpie zeby w tym przedziale cenowym cos 4k bylo dobrego. Bede go glownie uzywac jako monitora do komputera, zeby ogladac filmyi do konsol gier takich jak XboX One i PS4, Nie jestem kinomanem dlatego jakosc filmow jak np Blue-ray itp nie robi na mnie wrazenia, ogladam filmy na 24' monitorze Divx albo czasem nawet rmvb wiec nie potrzebuje super maszyny, tylko cos co bedzie dobre ( oczywiscie nie chce byle czego tez )Takze prosze o jakies propozycje , im taniej mnie wyjdzie tym lepiej Edytowane 8 Lipca 2015 przez Osking Cytuj Link to post Share on other sites
livarion 277 Napisano 8 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 8 Lipca 2015 Hej. Ja też szukałem ostatnio czegoś dla siebie, żeby wymienić aktualne 42'. TV podłączany tylko do PC/laptopa. Długo się zastanawiałem nad trzema modelami: Panasonic Viera TX-55AS640E , Philips 55PFS7109 i Sony Bravia KDL-55W805B (ew. model 829B). Philips kusił Ambilight'em ale padło w końcu na Soniacza 805B, ze względu na bardzo niski input lag (w grach się przyda), małe rozmycie podczas ruchu no i markę. Dojdzie do mnie najprawdopodobniej w piątek, to będę mógł napisać jak się sprawuje po weekendzie - może pomoże Ci się zdecydować co wziąć. Cytuj Link to post Share on other sites
Osking 7 Napisano 11 Lipca 2015 Autor Udostępnij Napisano 11 Lipca 2015 (edytowane) ok jak cos daj znac , kazde info sie przyda Panowie i Panie, pomoze ktos pls ? za 9 dni, 19 lipca mam urodziny i dziewczyna chce jako prezent zebym kupil sobie ten TV, jak mam pozwolenie to chce jak najszybciej go kupic , zeby zdania po urodzinach nie zmienila poza ta w/w strona pixmania.ie mam jeszcze te 2 i wolalbym wybrac TV z tych 2 ponizej, poniewaz moge podjechac i odebrac TV, a w razie problemu odwiezc go. Z pixmani wszystko trzeba zalatwiac e-mailowo i przesylaja TV kurierem, takze to jest dosc spory - bo w razie problemow moze to troche potrwac, ale jezeli nie ma na tych 2 nic sensownego w dobrej cenie ( chociaz watpie bo tam ceny maja dosc wygorowane no i nic na sile ! ) to nie mam wyboru, zostaje pixmania http://www.pcworld.ie/category/46-to-55/404.0.3http://www.powercity.ie/index.php?par=10-14&cat=Vision%20+%20Computing&action=brandstory a taki 55' curved samsung? nie moge nigdzie zadnych opinii znalezc http://www.pixmania.ie/led-tv/samsung-ue55h6800-curved-3d-smart-tv/22306283-a.html ktokolwiek ? Edytowane 10 Lipca 2015 przez Osking Cytuj Link to post Share on other sites
livarion 277 Napisano 13 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 13 Lipca 2015 Odnośnie Sony Bravia KDL-55W805B: Przegrałem całą niedzielę w wieśka i muszę powiedzieć, że obraz tv do gier sprawdza się znakomicie. Ostry jak żyleta, prawie zerowy input lag, nie ma ghostingu, brak bandingu/cloudingu, podświetlenie równomierne na całym ekranie poza krawędziami i rogami (leciutko przyciemnione). Audio za to pozostawia wiele do życzenia. Jeśli chcesz dobrego dźwięku to trzeba będzie jakieś kolumny/głośniki/subwoofer/ dokupić do tego tv. Filmy też ogląda się bardzo dobrze, funkcji smart nie sprawdzałem, bo nie mam zamiaru z tego korzystać w ogóle, tak samo z 3D. Od siebie mogę go zdecydowanie polecić jako tv do podłączenia pod PC / konsole. Cytuj Link to post Share on other sites
zielony888 12 Napisano 13 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 13 Lipca 2015 Hej. Ja też szukałem ostatnio czegoś dla siebie, żeby wymienić aktualne 42'. TV podłączany tylko do PC/laptopa. Długo się zastanawiałem nad trzema modelami: Panasonic Viera TX-55AS640E , Philips 55PFS7109 i Sony Bravia KDL-55W805B (ew. model 829B). Philips kusił Ambilight'em ale padło w końcu na Soniacza 805B, ze względu na bardzo niski input lag (w grach się przyda), małe rozmycie podczas ruchu no i markę. Dojdzie do mnie najprawdopodobniej w piątek, to będę mógł napisać jak się sprawuje po weekendzie - może pomoże Ci się zdecydować co wziąć. Philips z ambilightem to bardzo dobra opcja dla autora. Zainwestuj w model 8109 z lepszą matrycą VA, bezproblemowo śmigającym Androidem i właśnie czterostronnym ambilightem. A na odświeżanie nie zwracaj tak zbytniej uwagi, te wartości o których piszesz to trochę ściema, bo prawdziwe, natywne 200 HZ mają dużo droższe telewizory. 8109 ma natywne 100 Hz i nie będziesz narzekać na płynność obrazu. Każda wartość powyżej 200 Hz to w istocie moc algorytmów, które sztucznie upłynniają obraz. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts