Skocz do zawartości

55' TV SMART do 900 Euro / 4000 zl

Recommended Posts

Witam, mieszkam w Irlandii wiec TV bede kupowac tutaj. Najprawdopodobniej z tej strony 

http://www.pixmania.ie/tv-video/television/led-tv/xx-xx-xx-BA00004464-BV00298763-relevance-1-10-page-19904-s.html

mysle nad tym TV

SAMSUNG UE55HU6900 - 55" - 6 Series LED TV - Smart TV
 www.pixmania.ie/led-tv/samsung-ue55hu6900-55-6-series-led-tv-smart-tv/22159496-a.html

Ceny tutaj sa kosmiczne , w Polsce ten TV mozna znalezc za niecale 4tys zl, a tutaj przed promocja ( teraz kosztuje niecale 900E) kosztowal 1.5 tys euro... 

Prosze o jakies propozycje, jakby znalazl sie jakis tanszy to byloby super ! Wazne zeby mial :

* 55'
* Smart TV
* Nie zamulal za bardzo ( chodzi mi o menu zeby dosc szybko smigalo )
* xxx Hz, chodzi mi o to odswiezanie, ten samsung w/w ma tylko 200HZ, czy to wystarczajaco zeby obraz sie nie rozmazywal? Nie znam sie na telewizorach wogole! :P

Nie potrzebuje zadnego 3d, fajnie jakby byl 4K ale tez nie musi byc ( czy jest to 4K wogole przydatne na 55'?), chyba ze warto, ale watpie zeby w tym przedziale cenowym cos 4k bylo dobrego. Bede go glownie uzywac jako monitora do komputera, zeby ogladac filmyi do konsol gier takich jak XboX One i PS4, Nie jestem kinomanem dlatego jakosc filmow jak np Blue-ray itp nie robi na mnie wrazenia, ogladam filmy na 24' monitorze Divx albo czasem nawet rmvb wiec nie potrzebuje super maszyny, tylko cos co bedzie dobre ( oczywiscie nie chce byle czego tez :) )Takze prosze o jakies propozycje , im taniej mnie wyjdzie tym lepiej :)
Edytowane przez Osking

Hej. Ja też szukałem ostatnio czegoś dla siebie, żeby wymienić aktualne 42'. TV podłączany tylko do PC/laptopa. Długo się zastanawiałem nad trzema modelami: Panasonic Viera TX-55AS640E , Philips 55PFS7109 i Sony Bravia KDL-55W805B (ew. model 829B). Philips kusił Ambilight'em ale padło w końcu na Soniacza 805B, ze względu na bardzo niski input lag (w grach się przyda), małe rozmycie podczas ruchu no i markę. Dojdzie do mnie najprawdopodobniej w piątek, to będę mógł napisać jak się sprawuje po weekendzie - może pomoże Ci się zdecydować co wziąć. 

ok jak cos daj znac , kazde info sie przyda :D

Panowie i Panie, pomoze ktos pls ? :) za 9 dni, 19 lipca mam urodziny i dziewczyna chce jako prezent zebym kupil sobie ten TV, jak mam pozwolenie to chce jak najszybciej go kupic , zeby zdania po urodzinach nie zmienila :D

poza ta w/w strona pixmania.ie mam jeszcze te 2 i wolalbym wybrac TV z tych 2 ponizej, poniewaz moge podjechac i odebrac TV, a w razie problemu odwiezc go. Z pixmani wszystko trzeba zalatwiac e-mailowo i przesylaja TV kurierem, takze to jest dosc spory - bo w razie problemow moze to troche potrwac, ale jezeli nie ma na tych 2 nic sensownego w dobrej cenie ( chociaz watpie bo tam ceny maja dosc wygorowane no i nic na sile ! :P ) to nie mam wyboru, zostaje pixmania :D

http://www.pcworld.ie/category/46-to-55/404.0.3

http://www.powercity.ie/index.php?par=10-14&cat=Vision%20+%20Computing&action=brandstory

a taki 55' curved samsung? :P nie moge nigdzie zadnych opinii znalezc :(  http://www.pixmania.ie/led-tv/samsung-ue55h6800-curved-3d-smart-tv/22306283-a.html

ktokolwiek ? :/

Edytowane przez Osking

Odnośnie Sony Bravia KDL-55W805B: Przegrałem całą niedzielę w wieśka i muszę powiedzieć, że obraz tv do gier sprawdza się znakomicie. Ostry jak żyleta, prawie zerowy input lag, nie ma ghostingu, brak bandingu/cloudingu, podświetlenie równomierne na całym ekranie poza krawędziami i rogami (leciutko przyciemnione). Audio za to pozostawia wiele do życzenia. Jeśli chcesz dobrego dźwięku to trzeba będzie jakieś kolumny/głośniki/subwoofer/ dokupić do tego tv. Filmy też ogląda się bardzo dobrze, funkcji smart nie sprawdzałem, bo nie mam zamiaru z tego korzystać w ogóle, tak samo z 3D. Od siebie mogę go zdecydowanie polecić jako tv do podłączenia pod PC / konsole.

Hej. Ja też szukałem ostatnio czegoś dla siebie, żeby wymienić aktualne 42'. TV podłączany tylko do PC/laptopa. Długo się zastanawiałem nad trzema modelami: Panasonic Viera TX-55AS640E , Philips 55PFS7109 i Sony Bravia KDL-55W805B (ew. model 829B). Philips kusił Ambilight'em ale padło w końcu na Soniacza 805B, ze względu na bardzo niski input lag (w grach się przyda), małe rozmycie podczas ruchu no i markę. Dojdzie do mnie najprawdopodobniej w piątek, to będę mógł napisać jak się sprawuje po weekendzie - może pomoże Ci się zdecydować co wziąć. 

Philips z ambilightem to bardzo dobra opcja dla autora. Zainwestuj w model 8109 z lepszą matrycą VA, bezproblemowo śmigającym Androidem i właśnie czterostronnym ambilightem.

A na odświeżanie nie zwracaj tak zbytniej uwagi, te wartości o których piszesz to trochę ściema, bo prawdziwe, natywne 200 HZ mają dużo droższe telewizory. 8109 ma natywne 100 Hz i nie będziesz narzekać na płynność obrazu. Każda wartość powyżej 200 Hz to w istocie moc algorytmów, które sztucznie upłynniają obraz.