homyk 0 Napisano 7 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 7 Lipca 2015 Witam. Przejdę od razu do rzeczy: planuję upgrade grafiki z AMD HD7850 do GF GTX 970. W chwili obecnej posiadam zasilacz OCZ CoreXstream 500W i procesor AMD FX 6300. Czy ten zasilacz wystarczy do napędzenia tych podzespołów, czy rozsądniej byłoby kupić coś nowego? Od razu zapytam: jeżeli konieczna będzie zmiana PSU to co polecacie w zakresie powiedzmy 250-300 złotych? Cytuj Link to post Share on other sites
karaskiew 7 Napisano 7 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 7 Lipca 2015 Zamiast zasilacza zmień procesor bo do barachło, zasilacz da radę. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Po1nter 10 Napisano 7 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 7 Lipca 2015 Stary co ty chcesz taką kartę graficzną do takiego proca ładować? Przepraszam ale chyba upadłeś na głowę. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
PLSBX 319 Napisano 7 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 7 Lipca 2015 Nie znacie jego planów więc nie piszcie mu jaki to jest zły wybór.Zasilacz da radę, ale czy pomyślałeś o zmianie procesora? Cytuj Link to post Share on other sites
homyk 0 Napisano 7 Lipca 2015 Autor Udostępnij Napisano 7 Lipca 2015 Czytam i czytam to, co napisałem i nie widzę, żebym pytał czy jest sens łączenia FX6300 i GTX970. Pytanie było, czy zasilacz da radę. Poza tym z moją głową wszystko ok. Proca zmienie później, a póki co, nie jestem ekspertem, ale wydaje mi się, że większy wzrost wydajności w grach osiągne przez zmianę grafy a nie proca... Cytuj Link to post Share on other sites
karaskiew 7 Napisano 7 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 7 Lipca 2015 Czytam i czytam to, co napisałem i nie widzę, żebym pytał czy jest sens łączenia FX6300 i GTX970. Pytanie było, czy zasilacz da radę. Poza tym z moją głową wszystko ok. Proca zmienie później, a póki co, nie jestem ekspertem, ale wydaje mi się, że większy wzrost wydajności w grach osiągne przez zmianę grafy a nie proca... Nie na twoim procu wzrostu zbytniego nie będzie, temat wałkowany na forum wiele razy, kupisz 970 do czasu wymiany procesora najlepiej na i5 nic zbytnio nie zyskasz poza mniejszym zużyciem prądu. Wydajność w grach nie podskoczy ci o 50 fps tylko o 5. Cytuj Link to post Share on other sites
CravenManate 0 Napisano 7 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 7 Lipca 2015 Co do zasilacza nie jestem pewien i nie chcę wprowadzić cię w błąd. O procka się nie martw. Zmieniaj kartę. Znam jednego ziomka. Wsadził fx 6350, gtx 970 i jakiś zasilacz noname. O dziwo cieszy się. Procka zmień później. Na razie rewolucji w nich nie będzie. Cytuj Link to post Share on other sites
palamander 5 Napisano 7 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 7 Lipca 2015 Skoro FX 6300 poradził sobie z TITAN X,poradzi sobie z GTX 970:) I5 4460 też nie potrafi wykorzystać w 100% GTX 960 w GTA V W ogóle trochę się uśmiałem oglądając ten film:) To jest wydajność procesora za 800pln? W komentarzach jest napisane że w Brazylii I5 4460 jest 200% droższy od FX 6300 Wie INTEL jak zarabiać Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts