tomciokotar 0 Napisano 6 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 6 Lipca 2015 Hej! Szukam nowego telefonu dla mamy - to, na czym mi zależy najbardziej, to dobra jakość połączeń, prostota i wygoda użycia i ogólnie płynne działanie systemu, dobrą pracą na baterii też nie pogardzę. Rzeczy typu Internet, gry, czy słuchanie muzyki raczej nie wchodzą w grę. Czyli w skrócie, tak jak w temacie: tani, dobry, bez zbędnych bajerów. Mój budżet: ok. 500 zł, ale nie jest to jakaś sztywna granica (a jak da radę za jeszcze mniej, to super) Gdzie i jak zamierzam dokonać zakupu: tam, gdzie najtaniej (Allegro, jakiś sklep w necie) Nówka czy używka: nówka Preferowany rozmiar wyświetlacza: najlepiej do 4", generalnie nie za duży Preferowany system mobilny: w zasadzie brak preferencji, podobno Windows Phone'y dobrze się sprawują przy niewielkich parametrach Do czego będę używać urządzenia: rozmowy, sms'y, mms'y, czasem jakieś zdjęcie, może jakiś Snapchat, albo mail Moje najważniejsze wymagania: stabilne i dobrej jakości połączenia, wygoda użytkowania, ogólna płynność i stabilność systemu Dzięki za pomoc i pozdrawiam! Cytuj Link to post Share on other sites
BARTOL48 818 Napisano 6 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 6 Lipca 2015 Spójrz na Lumię 635. Ekran 4,5", 1GB ramu i cena ok 300zł. Inne są już większe no chyba, że udałoby Ci się znaleźć L735 w takiej kwocie. Cytuj Link to post Share on other sites
Rica1 367 Napisano 6 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 6 Lipca 2015 Albo Lumię 532. Troszkę mniej wydajna, ale mniejsza - 4". Cytuj Link to post Share on other sites
BARTOL48 818 Napisano 7 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 7 Lipca 2015 Mniejsza to fakt ale wydaje mi się, że warto wziąć inne modele ze względu na lepsze podzespoły - do rozmiaru na pewno się przyzwyczai a np. ekran, który oferuje 735 czy chociaż 635 jest o wiele lepszy co z pewnością odznacza się na wygodzie użytkowania. Cytuj Link to post Share on other sites
vankarol 6 Napisano 7 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 7 Lipca 2015 Lumia 532 albo 530. Ewentualnie fajny myPhone Fun 3 z androidem. Sprawdza się przy mniej wymagających użytkownikach Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts