Skocz do zawartości

Grafika do 300 zł.

Recommended Posts

-Kiedy dokonujesz zakupu i jaką kwotą dysponujesz:  300 zł (chętnie trochę mniej,- natomiast jak trzeba to coś jeszcze dorzucę)

-Zastosowanie: Wszystko DX 11 czego mój GTS nie obsłużył :) Chciałbym zacząć od FarCry i Crysisa :) Zależy mi na project cars i gridzie ostatnim :)

-Model i moc zasilacza: Thermaltake 530 (wymieniony miesiąc temu)

-Reszta specyfikacji komputera: Gigabyte MA77OT-UD3P, Asus GF GTS250 Dark Knight 512DDR3 780/1928, AthlonII X2 245/2.9GHz , Samsung 1,5TB, Patriot 2x4DDR3 1666mhz, Thermaltake 530W, Logitech G400, LG IPS224 21.5", Creative T6100

-Rozdzielczość monitora w której grasz! Zależy w jakiej grze :) im większą da się osiągnąć tym fajniej

-Planowane zmiany: Za miesiąc może dwa planuję zmienić resztę kompa, myślę o i3 lub i5 na 1150 około 3.6 GHX (4160/4460) do tego wrzucić jakąś lepszą MSi na z97 i dorzucić SSD.

Moje przemyślenia zaczęły się od GTX 460 (150 zł) , potem miałem dogadanego GTX 650 Ti 2GB ( za 270 zł - ale gość mi wystawił aukcję na allegro a ktoś inny kupił zanim wszedłem na kompa). Teraz jeszcze zacząłem myśleć o czymś ciutkę tańszym GTX 560 TI.

Ogólnie jestem bardziej za GF ale nie jestem przeciw ATI - więc jeżeli naprawdę warto - to rozważę jakiegoś Radzia :)

Tu masz takie małe porównania

GTX 560ti vs GTX 650Ti http://www.anandtech.com/bench/product/781?vs=858

GTX 560Ti vs HD 7790 http://www.anandtech.com/bench/product/776?vs=858

GTX 560Ti potrzebuje z tych kart najwięcej prądu musisz wiedzieć i będzie bardziej się grzała.

GTX 650Ti  110W TDP

GTX 560Ti  170W TDP

HD 7790       85W TDP

Ja osobiście stawiał bym na HD 7790 może tylko dlatego że ją miałem i naprawdę dobra karta w tej cenie,choć z tego co piszesz

Za miesiąc może dwa planuję zmienić resztę kompa, myślę o i3 lub i5

to wolał bym dozbierać funduszy i kupić minimum HD 7850 2GB a najlepiej coś pokroju HD 7950//GTX 660Ti/670 

Bo są prądożrne, awaryjne i w kwestii wydajność są daleko w tyle za Radeonami. Kolega ma GTX550ti i w CS:GO ma 130-150 fps, z ja na HD7850 mam stabilne 200 fps ( mam trochę lepszy procesor )

Edytowane przez Downator
Trochę zawiało fanboyem ati.

Śmierdzi na kilometr.

Piszę to jako fanboy AMD, który miał po kolei HD4890, HD6850, HD7770 i HD7850.

7850 to oczywiście genialna karta z niskim poborem prądu i ogromnym potencjałem OC.

Kolega ma GTX550ti i w CS:GO ma 130-150 fps, z ja na HD7850 mam stabilne 200 fps ( mam trochę lepszy procesor )

Co to za argument? 

Porównujesz 550ti do 7850, poza tym na podstawie jednej gry i innej konfiguracji.

Bo są prądożrne

560ti to 10W więcej w stosunku do 7850

awaryjne

Dowody?

w kwestii wydajność są daleko w tyle za Radeonami

7850 jest o kilka - kilkadziesiąt procent mniej wydajny, ale cena jest wyższa.

Edytowane przez Cacek93

cacek dziękuję za odpowiedź.

sądzę że jak chodzi o małą kasę to ten gts 560 ti chyba nie bardzo ma coś konkurencyjnego.

przy droższych kartach  myślałbym raczej o AMD.

w średniej półce chyba bym uderzył w 660 ti

Sorry, przepraszam, nie sprawdziłem ceny. Jeśli tak się sprawy mają to OK. Tak, jestem okropnym fanbojem AMD :D. Co do awaryjności to dzięki GTX560 przeszedłem na stronę konkurencji- karta spaliła mi zalilacz, a potem się zepsuła. Brat miał podobnie, tylko z 550ti. Zepsuła się, kupił nową, też się zepsuła. Przypadek? Może nVidia rzuciła klątwę na moją rodzinę?

Edytowane przez Downator