Skocz do zawartości

Upgrade Karty: GTX 560 Ti - 1000zł

Recommended Posts

Dzień dobry,

Niestety moja karta graficzna uległa uszkodzeniu, więc zdecydowałem się zakupić nową kartę graficzną.

Chciałbym się poradzić użytkowników forum jaką kartę graficzną wybrać, która pozwoli na pracę przez następny rok, lub dwa.

Kiedy dokonujesz zakupu i jaką kwotą dysponujesz:

Możliwie jak najszybciej - 1000 zł (Jestem skłonny dopłacić jeżeli wykwalifikuje się jakiś model wart swojej ceny)

Zastosowanie:

Gry (nadchodzące Dark Souls 3 oraz Fallout 4, LoL), Youtube, Filmy

Model i moc zasilacza:

Corsair TX850 - 850W

Reszta specyfikacji komputera:

Intel Core i5 2500K 3.3GHz (nie podkręcany)
Gigabyte Z68X-UD4-B3
DDR3 Goodram 8 GB / 1600, CL9

Obudowa: Cooler Master Elite 430

Rozdzielczość monitora w której grasz

1920x1080

Dodatkowe Uwagi:

Preferowany zakup nowej karty graficzne, nie używanej. Na wymienionym powyżej zestawie (+nowa karta graficzna) chciałbym jeszcze popracować przez rok, ewentualnie dwa lata przed bardziej ambitną modernizacją sprzętu komputerowego.

Nie planuję również podkręcać karty graficznej.

W pierwszej kolejności to warto podkręcić procesor.

Co do nowej karty graficznej to masz kilka opcji:

R9 280X http://techplanet.pl/produkty/karty-graficzne/msi-ati-radeon-r9-280x-gaming-3gb-ddr5384bit-dvihdmidp-pci-express,40790.html

R9 380 http://techplanet.pl/produkty/karty-graficzne/msi-ati-radeon-r9-380-gaming-4gb-ddr5256bit-dvihdmidp-veroc,61373.html

Za 1269zł dostaniesz R9 290 od MSI z chłodzeniem TFIV, dalej jest już za około 1450zł Asus R9 290X Matrix lub R9 390

Jeśli chodzi o karty używane na gwarancji to za około 1000zł powinieneś poszukać R9 290/290X lub GTX780

• Popieram 1

Za 1269zł dostaniesz R9 290 od MSI z chłodzeniem TFIV

To jest standardowe chłodzenie dla układów od MSI?

Co do nowej karty graficznej to masz kilka opcji:

R9 280X

R9 380 

Dziękuję za opcje

MSI R9 280X Gaming z tego co znajomi mówili najlepszy wybór do 1100zł

Również dziękuję za propozycje, ale muszę przyznać że twój opis nie jest specjalnie zachęcający

W pierwszej kolejności to warto podkręcić procesor.

Mam z tym trochę kłopotów, ale to dyskusja na inny temat.

To jest standardowe chłodzenie dla układów od MSI?

Standardowym chłodzeniem jest chłodzenie referencyjne identyczne dla każdej karty. Twin Frozr IV jest to chłodzenie autorskie od MSI. Tutaj omawiana karta 

http://allegro.pl/karta-graficzna-msi-radeon-r9-290-4gb-gaming-gra-i5503535746.html

Edytowane przez damianox89
  • Popieram 1

Standardowym chłodzeniem jest chłodzenie referencyjne identyczne dla każdej karty. Twin Frozr IV jest to chłodzenie autorskie od MSI.

Dziękuję za wyjaśnienie, chciałbym jeszcze tylko zapytać dla kontrastu, o karty Nvidia w tym przedziale cenowym.

Jak możesz dołożyć to pomyśl na GTX'em 970 warto dołożyć karta będzie starczyła na dłużej.

'Negocuje' również takie warunki z moim budżetem ;-)

Z ciekawości, dlaczego polecasz akurat model od koncernu Gigabyte?

Karta używana, ale jeśli ma sklepową gwarancję można rozważyć.

Cena jest bardzo interesująca, ale martwi mnie trochę dopisek:

"Karta używana, bez kompletu" oraz "w ofercie od: 10-01-2014"

I proca koniecznie kręć :)

Próbowałem już swoich sił z OC, nie specjalnie mi to wyszło :-(

Poczytaj poradnik i dasz radę to nie jest trudne. A jak nie potrafisz to załóż temat w odpowiednim dziale a my ci pomożemy.

Poleciłem Gigabyte'a ponieważ jest w dobrej cenie oraz ma porządne chłodzenie.  

Twoja obudowa mieści karty do 315mm a Gigabyte ma 312mm. 

• Popieram 1

Poleciłem Gigabyte'a ponieważ jest w dobrej cenie oraz ma porządne chłodzenie. Twoja obudowa mieści karty do 315mm a Gigabyte ma 312mm.

W porządku, dziękuję za wyjasnienie :-)

Poczytaj poradnik i dasz radę to nie jest trudne. A jak nie potrafisz to załóż temat w odpowiednim dziale a my ci pomożemy.

Na pewno zmierze się jeszcze z "problemem", pewnie jak się uporam z problemem karty graficznej.

Dziękuję wszystkim za pomoc, przemyśle to jeszcze wszystko i najprawdopodobniej zamówie przy najbliższej możliwej okazji

Pozdrawiam