Skocz do zawartości

Intel Core i3 2120 - zamianka na coś lepszego

Recommended Posts

Panowie, tak jak w temacie: mam Intel Core i3 2120, ale chciałbym go opchnąć i kupić coś lepszego, ale nie dorzucając do otrzymanej kwoty dużo pieniędzy. Głównie chodzi o to, żeby zwiększyć liczbę FPSów w CS:GO. Możecie coś polecić? No i tak btw. ile mogę zawołać za mojego i3?

Dodam że mam płytę główną MSI B75MA-P45 Intel B75 LGA i grafikę Gigabyte ATI Radeon HD7770 1GB OC.

Edytowane przez elaith

Powinieneś dostać za niego 200+/- ,z racji tego,że masz B75 polecam i5 2400,którego można wyrwać za 400 bądź nawet mniej,a do cs;go to procek w sam raz.Przydałby się też upgrade grafiki z racji tego,że i5 przy tym Radosławie nawet się nie zmęczy.

miałem taki sam problem jak ty :) miałem straszne spadki fps :) ze smoke-a jak sie wychodziło to takie dropy fps ze szok...

mialem i3 2120 i geforce gtx 550 Ti

jak rozwiazałem problem , ze mam teraz 300-500 fps ?

sprzedalem procesor i grafike i zainwestowałem w i5 2400 ktory kupiłem za 350 zł + geforce gtx 670 którego kupiłem w magicznej cenie 450 zł z roczną gwarancją :) 

Miałem identyczny problem z smoke'ami na grafice GT630. 

O dziwo na laptopie ( i5 3210m 2r/4w i gt635m ten problem nie występuje) mam 100-120fps ze spadkami do 80.

pawellaby

Powiedz mi jak masz 300-500 fps jak w cs jest koniec na 299? Mówię o netgrafie gdyż jeśli gra posiada wbudowany licznik to powinno się używać jego a nie programów typu fraps.

U mnie jest praktycznie przez 90% rozgrywki 299 ( na netgrafie jak i w shadowplay'u) .

Edytowane przez Puciek15

No ja mam akurat teraz ustawienia wideo na niskich, bo tak w sumie najlepiej grać, ale mimo wszystko mam 160-200 FPS. W smoke'ach jest tragedia, bo bardzo spada. :P Dobra, dzięki za pomoc. Z pewnością skorzystam z Twojej rady, pawellaby. ;)

EDIT: Co powiecie na i7 930?

Edytowane przez elaith

Wiesz że on jest na socket 1366 a ty masz 1155. 

Czyli rozumiem, że jestem w du**e? :D Bo nie chcę wydawać 400 zł na i5 2400 (tymczasowy procek), skoro wiem, że w niedalekiej przyszłości będę wymieniał na coś naprawdę dobrego. Jest jakiś proc. pod socket 1155 do 250 zł (używany)?

A tak w ogóle to co daje wam to, że macie +załóżmy 150fps? Jeśli macie 120 czy tam 144hz to rozumiem, ale jeśli 60hz monitor to coś w ogóle daje? U siebie dałem locka na 90, jak ustawilem na 180 to różnicy szczerze mówiąc nie czułem żadnej

Ta, ja mam teraz 160-210 fps, ale na niskich ustawieniach wideo. A wolałbym mieć tyle chociaż na średnich. ;)

BTW. Nie wiecie może co odpowiada za to, że przy szybkich ruchach mysz mi się zacina w CS:GO? Myślę, że to wina mojego Radka, ale nie wiem jak to naprawić.