Skocz do zawartości

GPU do 2k zl

Recommended Posts

Witam

Kilka dni temu kupiłem:

i5 4690k

MSI z97 Gaming 3

8Gb Ram 2400 MHZ

550w CM G550M

Monitor Full HD nie planuje więcej

Teraz przyszła pora na kartę graficzną co byście wybrali w kwocie do 2000zł?

Na początku myślałem nad gf 970 100ME, ale te 4Gb vram....

Później patrzę na 390 z 8Gb niby bardziej przyszłościowa grafa

Ale za 400zł więcej mam wydajniejszą 390x tylko czy mój psu to wytrzyma.....

Doradźcie coś proszę nie mam zamiaru przechodzić wieśka na  integrze ;(

Jak nową brałbym R9 390X na pewno na + to 8 GB VRAM , wysokie takty na starcie i szeroka szyna , a jak w gre wchodzą używki to GTX 980.

Ponoć cała sytuacja może się zmienić  po premierze DX12 gdzie nowe karty AMD mają pokazać pazur.

PS. Gdybyś zdcydował się na R9 390x w komputronik jest za przystępną cene karciocha od MSI : http://www.komputronik.pl/product/270955/Elektronika/Sprz%C4%99t_komputerowy/MSI_Radeon_R9_390X_8GB_GAMING.html

Edytowane przez DROPmax

up

Właśnie na tego radka się czaję i chyba go kupię. Za rok gry pewnie będą potrzebować 4Gb + vramu, a jednak kupując karte za tyle kasy chciałoby się pograć przynajmniej przez rok na max ustawieniach 

w ciągu roku ? w zyciu :D

w ciągu roku ? w zyciu :D

Shadow of Mordor na ustawieniach ultra potrafi wciągnąć bez problemu 4 GB VRAM , gdzie zalecane jest 6 GB VRAM

Jeszcze przykładem może być AC : Unity na wyższej rozdzielczości lub Watch Dogs w FULL HD dochodzi do granicy 4GB VRAM , więc nie byłbym tego taki pewien.

GTA V też lubi dużo vram.

Edytowane przez DROPmax

Shadow of Mordor na ustawieniach ultra potrafi wciągnąć bez problemu 4 GB VRAM , gdzie zalecane jest 6 GB VRAM

Jeszcze przykładem może być AC : Unity na wyższej rozdzielczości lub Watch Dogs w FULL HD dochodzi do granicy 4GB VRAM , więc nie byłbym tego taki pewien.

GTA V też lubi dużo vram.

w ciągu roku wszyscy będa juz mieć monitory UHD

/confirmed

w ciągu roku wszyscy będa juz mieć monitory UHD

/confirmed

Nie przeczytałeś chyba dobrze w wielu przypadkach jest to 1080p , w wyższej rozdzielczości podałem tylko AC : UNITY.

4 GB VRAM może nie wystarczyć powyżej 1080p (jeżeli mówimy o wysokich ustawieniach)

Edytowane przez DROPmax

Przepraszam, że w tym temacie ale inaczej chyba nie da się porozumieć z użytkownikiem DROPmax, który umówił się zr mną tydzień temu na kupno kart graficznych GTX Titan.

Panie DROPmax od kilku dni pan milczy, nic nie odpisuje, mimo że loguje się Pan na forum i udziela się w tym temacie.

Zamiast mnie zwodzić bardzo proszę odpowiedzieć czy rezygnuje Pan z zakupu kart czy nie? Proszę sprawy stawiać jasno, przez ten tydzień karty mogłyby się sprzedać przez allegro.