ciufcia 0 Napisano 12 Maja 2009 Udostępnij Napisano 12 Maja 2009 We wrześniu ubiegłego roku kupiłem nowy komputer ale nie starczyło kasy na monitor. Jako że wysłużony LG flatron L1510S już mi nie wystarcza, muszę kupić coś nowego. Zastanawiam się nad monitorem eizo http://kds.pl/sklep/product_info.php?cP ... ts_id=7063 . Komputera używam do internetu, czasem jakiś film obejrzę, no i gram w Americas Army:) . Nie jestem żadnym grafikiem ani nie pracuje na komputerze. Zastanawiam się czy komputer który mam będzie dobrze wyświetlał obraz na tym monitorze. Ewentualnie jaki inny monitor polecilibyście. procesor: Intel core2duo E8500 grafika: GTX280 Z danych karty graficznej wynika że nie ma ona wyjścia HDMI tylko DVi. Jest jakaś różnica w obrazie między tymi dwoma złączami? Niektóre monitory eizo mają wyjście DVI-D D24 pin a niektóre DVI-I 29 pin. Czym się różnią oprócz ilości pinów. Cytuj Link to post Share on other sites
ciufcia 0 Napisano 13 Maja 2009 Autor Udostępnij Napisano 13 Maja 2009 dziękuje za pomoc, już kupiłem Cytuj Link to post Share on other sites
19arek93 0 Napisano 14 Maja 2009 Udostępnij Napisano 14 Maja 2009 Ten monitor raczej do gier jakiś super nie będzie Raczej dla grafików byłby lepszy niż dla gracza. Cytuj Link to post Share on other sites
_nick_ 19 Napisano 14 Maja 2009 Udostępnij Napisano 14 Maja 2009 czas reakcji podali 5 i 16, nie wiem co one dokładnie oznaczają, czy jest to od 5 do 16? Jeśli to będzie prawdziwe 16ms to smużenia nie będzie widać, więc do gier też będzie ok. Cytuj Link to post Share on other sites
ciufcia 0 Napisano 14 Maja 2009 Autor Udostępnij Napisano 14 Maja 2009 Ten monitor raczej do gier jakiś super nie będzie Raczej dla grafików byłby lepszy niż dla gracza.i dlatego na stronie Eizo jest opisany jako 'niezaprzeczalny numer jeden" w dziale dla graczy http://www.gry.eizo.pl/dla-graczy.html kupiłem EIZO FlexScan S2431W Cytuj Link to post Share on other sites
19arek93 0 Napisano 14 Maja 2009 Udostępnij Napisano 14 Maja 2009 Oj dobra cicho Ale myślę że w tej kwocie można kupić coś lepszego. Cytuj Link to post Share on other sites
ciufcia 0 Napisano 15 Maja 2009 Autor Udostępnij Napisano 15 Maja 2009 myślę że w tej kwocie można kupić coś lepszego.na przykład ? Cytuj Link to post Share on other sites
BULDOGGG 21 Napisano 15 Maja 2009 Udostępnij Napisano 15 Maja 2009 We wrześniu ubiegłego roku kupiłem nowy komputer ale nie starczyło kasy na monitor. Jako że wysłużony LG flatron L1510S już mi nie wystarcza, muszę kupić coś nowego. Zastanawiam się nad monitorem eizo http://kds.pl/sklep/product_info.php?cP ... ts_id=7063 . Komputera używam do internetu, czasem jakiś film obejrzę, no i gram w Americas Army:) . Nie jestem żadnym grafikiem ani nie pracuje na komputerze. Zastanawiam się czy komputer który mam będzie dobrze wyświetlał obraz na tym monitorze. Ewentualnie jaki inny monitor polecilibyście. procesor: Intel core2duo E8500 grafika: GTX280 Z danych karty graficznej wynika że nie ma ona wyjścia HDMI tylko DVi. Jest jakaś różnica w obrazie między tymi dwoma złączami? Niektóre monitory eizo mają wyjście DVI-D D24 pin a niektóre DVI-I 29 pin. Czym się różnią oprócz ilości pinów. przeciez ten monitor kosztuje ponad 5tys/zl jezeli kupiles ten monitor to jestes poj......ny przeciez o wiele lepiej kupic telewizor 42 cale full hd 100H i czas reakcji minimalny a nie 24 ;D i i w tv masz d-sub -3 hdmi i tuner tv mozesz miec dodatkowo jeszcze hdd dzieki temu bedziesz nagrywal co chcesz Cytuj Link to post Share on other sites
ciufcia 0 Napisano 15 Maja 2009 Autor Udostępnij Napisano 15 Maja 2009 buldoggg, napisałem że kupiłem innymonitor z tym że jestem poje...... to bym polemizował 42 cale na biurko by mi się nie zmieściło, ledwo upchnąłem 24 cale Cytuj Link to post Share on other sites
BULDOGGG 21 Napisano 15 Maja 2009 Udostępnij Napisano 15 Maja 2009 buldoggg, napisałem że kupiłem innymonitor z tym że jestem poje...... to bym polemizował 42 cale na biurko by mi się nie zmieściło, ledwo upchnąłem 24 cale to mimo to wydales prawie 4 tysiace czy 3,5 tysiaca za 24 cale mimo to wolalbym 42 cale i powiesilbym go na scianie ;)ale wydawac tyle kase na monitor i nie wykorzystywac go to......jestes ostro pie......ty....mimo ze jest lepszy od innych to i tak w grach nie bedziesz widzial roznicy http://allegro.pl/item631059561_sharp_l ... _nowy.html super do gier filmow itp 42 cale i ful hd to ma sens a nie 24 chce powiedziec ze za 1400 zl masz ten sam efekt http://allegro.pl/item635881706_samsung ... ep_ww.html powinienes wiedziec ze po co placic za monitor 2 tysiace drozej za ten sam efekt i wygad he he Cytuj Link to post Share on other sites
Sebool_uk 0 Napisano 15 Maja 2009 Udostępnij Napisano 15 Maja 2009 powinienes wiedziec ze po co placic za monitor 2 tysiace drozej za ten sam efekt i wygad he he po*****y jestes kolo BULDOGGG chyba troche zle sie wyrazasz wobec innych :| to ze przeplacil to jego strata jak go stac to niech sobie kupuje co mu sie podoba, ale to nie znaczy, ze on jest odrazu poje***y troche szacunku dla innych. Tylko sie nie obrazaj z tego powodu bo troche przegioles. Pozdrawiam Cytuj Link to post Share on other sites
BULDOGGG 21 Napisano 15 Maja 2009 Udostępnij Napisano 15 Maja 2009 powinienes wiedziec ze po co placic za monitor 2 tysiace drozej za ten sam efekt i wygad he he po*****y jestes kolo BULDOGGG chyba troche zle sie wyrazasz wobec innych :| to ze przeplacil to jego strata jak go stac to niech sobie kupuje co mu sie podoba, ale to nie znaczy, ze on jest odrazu poje***y troche szacunku dla innych. Tylko sie nie obrazaj z tego powodu bo troche przegioles. Pozdrawiam wiem wiem ale jak mozna przeplacac za to samo nie chodzi ile ma kasy itp tylko ze ten monitor za 4 tysiace jest za drogi,nie ze drogi tylko za drogi Cytuj Link to post Share on other sites
Jacek Wiśniowski 3 Napisano 15 Maja 2009 Udostępnij Napisano 15 Maja 2009 to......jestes ostro pier......ty....mimo ze jest lepszy od innych to i tak w grach nie bedziesz widzial roznicy Oko Wielkiego Brata patrzy na Ciebie, kolego BULDOGGG... Cytuj Link to post Share on other sites
ciufcia 0 Napisano 15 Maja 2009 Autor Udostępnij Napisano 15 Maja 2009 mimo to wolalbym 42 cale i powiesilbym go na scianie napisze ci to jeszcze raz: nie mam miejsca w moim pokoju na tak duży sprzęt ! szkoda ze się nie wypowiedziałeś jak prosiłem o pomoc, tylko po zakupieniu monitora na wycieczki osobiste nie odpowiadam Cytuj Link to post Share on other sites
Sebool_uk 0 Napisano 15 Maja 2009 Udostępnij Napisano 15 Maja 2009 wiem wiem ale jak mozna przeplacac za to samo nie chodzi ile ma kasy itp tylko ze ten monitor za 4 tysiace jest za drogi,nie ze drogi tylko za drogiTo dobrze, ze wiesz co chociaz piszesz. Ja tez wiem, ze za ta cene mozna miec cos lepszego no, ale skoro zdecydowal sie na ten model i jest w stanie wydac (nie wiem ile) bodajze te 4 tysiace to wydaje mi sie, ze powinien byc zadowolony ze swojego zakupu oby ten monitor posluzyl mu na pare ladnych lat i zeby byl bezawaryjny Cytuj Link to post Share on other sites
BULDOGGG 21 Napisano 15 Maja 2009 Udostępnij Napisano 15 Maja 2009 wystarczy ze pokoj masz 9m2 i wystarczy na 42 cale pozdrawiam Cytuj Link to post Share on other sites
Sebool_uk 0 Napisano 15 Maja 2009 Udostępnij Napisano 15 Maja 2009 wystarczy ze pokoj masz 9m2 i wystarczy na 42 cale pozdrawiamJa mam pokoj 5x4 i jestem posiadaczem Samsunga 37cali i w zupelnosci mi wystarczy wiekszy bylby dla mnie za duzy do takiego pokoju 42cale to raczej do wiekszych pomieszczen sie kupuje a nie do takich zeby na telewizor patrzec jak przez lupe Cytuj Link to post Share on other sites
BULDOGGG 21 Napisano 15 Maja 2009 Udostępnij Napisano 15 Maja 2009 wystarczy ze pokoj masz 9m2 i wystarczy na 42 cale pozdrawiamJa mam pokoj 5x4 i jestem posiadaczem Samsunga 37cali i w zupelnosci mi wystarczy wiekszy bylby dla mnie za duzy do takiego pokoju 42cale to raczej do wiekszych pomieszczen sie kupuje a nie do takich zeby na telewizor patrzec jak przez lupe moze masz racje ale napewno monitor 24 cale za 4 tysiace jest zlym wyborem bo mozna spokojnie kupic za 1500 zl o takich samym parametrach czyli zadajcie sobie pytanie po co placic 2 tysiace wiecej za to samo Cytuj Link to post Share on other sites
Junior 2 Napisano 15 Maja 2009 Udostępnij Napisano 15 Maja 2009 lepiej by mi oddał te 2tysie kupił bym nowego kompa xD Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts