Skocz do zawartości

co wybrac prosze o pomoc ...

Recommended Posts

jak w temacie może mi ktoś doradzić czy wybrać gts 450 msi czy gainwarda na sli czy crossfire 5670 his czy 5770 mam tak do wydania maks 850 zł a tu linki

.www.proline.pl/?p=GAINWARD+GTS450+1GB

www.komputronik.pl/index.php/product/11 ... CI_E_.html

http://www.komputronik.pl/index.php/pro ... _IceQ.html

prosze o pomoc bo mam tylko maks 850 zł.

Ja bym nie brał żadnej słabszej karty - jesli mówimy o nowej - niż GTX460 1GB.

Jeśli myślimy o używanej to myśleć należy o HD4870 lub GTX260sp216.

Niemniej jednak bez wiedzy o funduszach na kartę, zasilaczu, płycie głównej i procesorze, jaki ma autor nie można obiektywnie nic napisać/doradzić.

Ja bym nie brał żadnej słabszej karty - jesli mówimy o nowej - niż GTX460 1GB.

Jeśli myślimy o używanej to myśleć należy o HD4870 lub GTX260sp216.

Niemniej jednak bez wiedzy o funduszach na kartę, zasilaczu, płycie głównej i procesorze, jaki ma autor nie można obiektywnie nic napisać/doradzić.

Przecież napisał wszystko

850zł a pyta dfi p55-t3eh9.

czyli nie warto bawić w te sli i crossfire i5 750 zasilacz 625 wat

Nie warto, lepsza 1 mocna karta, jak zacznie brakować powera do wymienisz zasilacz i dokupisz 2ga.

Bierz albo NV 460 1gb albo dociułaj do 470.

Jestem tego samego zdania, leszą inwestycja "na przyszłość" jest kupienie 1 mocnej karty, i jak zaczyna brakować mocy, mozna albo sprzedać tę i kupić mocniejszą albo dokupić druga (po roku czy 2 juz cena bedzie duuuuzo nizsza ;]). Albo kup teraz GTX 460 wersje 1 GB za ok 640 zl (reszte kasy sobie zostaw :sciana:), albo np: Radeona HD 6870

Najlepiej na dzisiaj kupić Gigabyte GTX460 Super Overcloked albo Gigabyte GTX470 Super Overcloked.

Te karty mają najlepszy stosunek cena/jakość (szukaj jak najtańszej oferty).

mam jeszcze gtx 260 na razie sie nie sprzedał a może zainwestować w jeszcze w gtx 260

Sprzedaj tego GTX260 i kup GBTE GTX470 SOC.

mam jeszcze gtx 260 na razie sie nie sprzedał a może zainwestować w jeszcze w gtx 260

Też mam 260SP216, i też się przymierzam do zmiany, ale żeby odczuć przyrost mocy to nie ma co inwestować w 460, dopiero na 470 odczujesz różnice.

2gi 260 wyniesie cie 400zł, no ale zasilacz raczej nie podoła temu.

chodziło mi oto czy te GTS 450 są taki syf ze nie warto inwestować , a przecież jak się polon czy te dwa GTS 450 to wydajność będzie mniej więcej taka na poziomie gtx 460czy mylę się

http://www.guru3d.com/article/geforce-g ... i-review/1

Będzie wyższa od kilku do 20% w zależności od tytułu.

2GTX 260 dadzą ci wydajność prawie taką jak GTX 480

A jeden GBTE GTX470 SOC po podkręceniu da też taką wydajność a będzie ciszej, chłodniej i brak problemów z multi-gpu :sciana:

czyli jak kupie gts450 x2 to będzie dobre rozwiązanie ale czy msi czy gainwarda wybrać

Nie, zrób jak napisałem wyżej. Chyba, że się upierasz.