Skocz do zawartości

Prosty smartfon 4-4,5" do 400-500 zł.

Recommended Posts

Cześć! Chciałam Was prosić o pomoc w wyborze nowego telefonu. Do tej pory używałam Samsunga galaxy mini2, jednakże z uwagi na zakup opaski Xiaomi zmuszona jestem do zmiany telefonu na taki, który posiada Android 4.4.

• mój budżet : 400-500zł
  • gdzie i jak zamierzam dokonać zakupu : sklepy internetowe
  • nówka czy używka :nowy
  • preferowany rozmiar wyświetlacza :4-4,5"
  • preferowany system mobilny :Android 4.4. kitkat
  • do czego będę używać urządzenia : rozmowy/smsy, Internet, sporadycznie zdjęcia i muzyka
  • moje najważniejsze wymagania : w miarę możliwości długi czas pracy i niezacinający się system

Nie jestem wymagającym użytkownikiem smartfonów, w głównej mierze potrzebuję niezacinającego się telefonu z w miarę trzymającą baterią i ewentualnie fajnym aparatem.

Wielkie dzięki za zainteresowanie i pomoc:)

A jak wygląda kwestia gwarancji w sytuacji zakupu telefonu od osoby przedłużającej umowę? Czy nie ma problemu z faktem wystawienia faktury na inną osobę?

Kolega mi poleca lg f60 co o nim myślicie?

F60 ma tylko 4GB pamięci wbudowanej i aparat 5MPx. Do tego ma gorszy ekran niż Spirit. Moim zdaniem się nie opłaca.

Co do gwarancji to musisz mieć dowód zakupu z datą a nazwisko może być inne. To nie salon naprawia telefon tylko jest wysyłany do firmy producenta więc nie ma znaczenia na kogo była umowa. Ja raz oddawałem telefon do T-Mobile kupiony właśnie z przedłużenia i nie było problemu.

Lumia 635 na Androidzie ? Musiałem coś przegapić. Po za tym za 500 zł - jak już polecamy to L735, które jest znacznie lepsza.  :)

LG Spirit, używany LG G3s - z pewnego źródła na gwarancji do dostania za 500 zł. Niżej bym nie schodził.

Do zakupu telefonu mam jeszcze jakieś 2 tygodnie - przez ten czas będę polowała na lg spirit - stąd proszę o nie zamykanie tematu, bo możliwe, że będę potrzebowała jeszcze pomocy:)

A jak nie lg spirit to co najlepiej kupić, bo trochę się już pogubiłam;)