Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam. 
  Tak jak w temacie potrzebuje nowego czytniki e-booków, gdyż mój leciwy Prestigio 3464B wyzioną ducha.
Wymagania:

-NA PEWNO NIE Kindle i nie Prestigio

-musi być nowy, najlepiej do kupienia w sklepie

-mam trochę książek w PDF'ach, więc musi mieć pdf reflow
-podświetlanie nie jest konieczne, jeśli będzie to ok, jeśli nie to nic się nie stanie
-czytnik kart
-przyciski do zmiany stron mile widziane 
-nie musi być jakaś super rozdzielczość
-zakres cenowy 350-600+ (te 600+jeśli mnie przekonacie że naprawdę to dużo zmieni a nie tylko będę  miał wyższą rozdzielczość/więcej odcieni szarości czy podświetlanie)

Z góry dziękuje za pomoc

Onyx Boox C65 HD Storia - cena około 350 zł, przyciski boczne są, Reflow jest. Pracuje na Androidzie, ekran HD 

Za 549 zl Kupisz Onyx inkBOOK - świetny ekran E Ink Carta, oświetlenie, ekran dotykowy, boczne przyciski, Android. Oczywiście jak każdy Boox ma Reflow, pełna obsługe RTF, Mobi, ePub, Doc/x - zero konwersji i kombinowania, do tego gniazdo na karty Micro SD.

Polecam kupić inkBOOK'a - ekran rewelacyjny, warty kazdej wydanej złotówki.

Edytowane przez Ravir
  • Popieram 1

Ja z autopsji mogę polecić tego Kindle. Kupiłem go sobie z 2 miesiące temu i jestem mega zadowolony. Działa super, żadnych reklam.

prosiłem  tylko nie Kindle od kolegi pożyczyłem na tydzień i nie dziękuje postoje 

Onyx Boox C65 HD Storia - cena około 350 zł, przyciski boczne są, Reflow jest. Pracuje na Androidzie, ekran HD 

Za 549 zl Kupisz Onyx inkBOOK - świetny ekran E Ink Carta, oświetlenie, ekran dotykowy, boczne przyciski, Android. Oczywiście jak każdy Boox ma Reflow, 

o tego chodziło?

http://www.benchmark.pl/aktualnosci/ink-book-onyx-wkrotce-na-rynku.html

jeśli tak to mam pytanie czy jest wersja biała bo jakoś nie mogę znaleźć

i czy 512 ramu wystarczy do "pracy urządzenia" bez ścinek dodam że  nie będę korzystał i instalował aplikacji na nim

Kindle jest bardzo przereklamowany - brak obsługi w zasadzie wszystkiego - co kolwiech chesz zrobic musisz konwertować pliki. Nawet tak banalna czynnośc jak czytanie PDF'ów na Kundlu sprawia duże problemy. Miałem Kindle i szybko się go pozbyłem. To świetny czytnik jak kupujesz treści tylko na Amazonie.

TAK - o ten czytnik chodzi, Onyx inkBook - sa tylko Niebieski, ale Wierz mi :) to bardzo fajny kolor i znacznie praktyczniejszy niż Biały :) przerobiłem to osobiścia :) - nawet z etui Biały czytnik bardzo szybko się "brudził" - sam posiadam aktualnie 3 Onyxy, I62 Espresso, i62 AngelGlow  a niedawno kupiłem inkBook'a - ekran świetny, kolor też fajny. Ja dla odmiany szukałem czarnego  :)

Co mogę napisać - jest szybki, lagów nie widać :) - ale to wynika z czasu reakcji ekranu, który skutecznie maskuje lagi :) - wszystkie aplikacje Amazona, Legimi i wiele innych dzialają bez kłopotu.. Mamy zwykłego Andruta i można zrobić wszystko  :)

Ekram w porównaniu do I62E czy i62AG - jest biały, prawdziwie biały, podświetlenie też jest bardzo dobre, równe  a światło ma ładny neutralny odcień. Porównują cje do moich latarek z diodami XML mającymi barwę Neutral White - wypoadało podobnie. Światło ma zakres od 0 czyli można całkowicie wyłączyć, niskie ustawienia sa dobrze dobrane, wysokie? Ćóż, przy 100% mozna używac jako nocnej lampki :) - ja nigdy nie przekraczałem 50% - bardzo rzadko czytam z podświetleniem, ale wypróbowałem, niski stopnie sa faktycznie niskie.

Obudowa solidna, kolor ciekawy, nawet mi się podoba, aby było ciekawiej w zależności od oświetlenie odrobinę zmienia kolor :) - fajnie to wygląda :) - normalnie wolał bym natową czerń, ale niebieski inkBook też mi sie podoba.

Edytowane przez Ravir
  • Popieram 1

Obudowa solidna, kolor ciekawy, nawet mi się podoba, aby było ciekawiej w zależności od oświetlenie odrobinę zmienia kolor :) - fajnie to wygląda :) - normalnie wolał bym natową czerń, ale niebieski inkBook też mi sie podoba.

właśnie mi nie bardzo pasuje ten kolor w sumie jedyna jego wada jak dla mnie i na pierwszy rzut oka :)

Ten mi się bardziej podoba : Pocketbook Touch Lux 3 (biały)

ceną się też nie za bardzo różnią 

Ravir możesz coś powiedzieć o tym Pocketbook'u ?

jak coś oba zamówię do porównania w Euro 

co do czytnika z amazonu, jestem tego samego zdania co ty, przez ten tydzień namęczyłem się z Calibre 

Głównie rozchodzi się czy Pocketbook Touch Lux 3 ma reflow

Edytowane przez Michal1985

PB L3 ma dla mnie jedną - ale powazną wadę :) - brak bocznych przycisków. Sam używałem PB'ów i sa dobre, równorzedna z Onyxami.

Ale brak bocznych przycisków jest jak dla mnie powazną wadą - sam jak pierwszy raz wziąłem do ręki czytnik z bocznymi przyciskami - niczego innego nie chcę. 

Zmiana stron zwłaszcza jak trzymamy jedna reką jest wygodna i świetna - a czytniki s ana tyle lekkie, że godzinami można je trzymać w jednej lub drugiej ręce.

Jeśli ich brak Ci nie przeszkadza to PB L3 będzie dobry - ja musze mieć boczne przycicski i nie kupie czytnika bez nich.

• Popieram 1

Jeśli ich brak Ci nie przeszkadza to PB L3 będzie dobry - ja musze mieć boczne przycicski i nie kupie czytnika bez nich.

jestem przyzwyczajony po tych paru latach z Prestigio do braku bocznych przycisków, więc nie będzie mi ich brakować, jedynie chodziło mi czy o ten reflow. Więc jeśli jedynym minusem jest brak przycisków bocznych przeżyje :)

I tak muszę czekać jeszcze około tygodnia aż mi przyjdą oba do komputronika żebym mógł je porównać.

Chciałem zamawiać w euro rtv agd ale obsługa jest do d... nie dało się z nimi wiele załatwić (co prawda inkbookiem się pobawiłem bo mieli go na stanie, ale jak zapytałem się o możliwość zamówienia do porównania sprzedawca mówił, że będę musiał kupić jeśli zamówi mi tego lux 3 do sklepu. Na pytanie o rozmowę z kierownikiem odpowiedział, że kierownik jest zajęty) 

Dziękuje za pomoc Ravir, bardzo Mi pomogłeś