Michal1985 0 Napisano 26 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2015 Witam. Tak jak w temacie potrzebuje nowego czytniki e-booków, gdyż mój leciwy Prestigio 3464B wyzioną ducha.Wymagania: -NA PEWNO NIE Kindle i nie Prestigio -musi być nowy, najlepiej do kupienia w sklepie -mam trochę książek w PDF'ach, więc musi mieć pdf reflow-podświetlanie nie jest konieczne, jeśli będzie to ok, jeśli nie to nic się nie stanie-czytnik kart-przyciski do zmiany stron mile widziane -nie musi być jakaś super rozdzielczość-zakres cenowy 350-600+ (te 600+jeśli mnie przekonacie że naprawdę to dużo zmieni a nie tylko będę miał wyższą rozdzielczość/więcej odcieni szarości czy podświetlanie)Z góry dziękuje za pomoc Cytuj Link to post Share on other sites
Ravir 631 Napisano 26 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2015 (edytowane) Onyx Boox C65 HD Storia - cena około 350 zł, przyciski boczne są, Reflow jest. Pracuje na Androidzie, ekran HD Za 549 zl Kupisz Onyx inkBOOK - świetny ekran E Ink Carta, oświetlenie, ekran dotykowy, boczne przyciski, Android. Oczywiście jak każdy Boox ma Reflow, pełna obsługe RTF, Mobi, ePub, Doc/x - zero konwersji i kombinowania, do tego gniazdo na karty Micro SD. Polecam kupić inkBOOK'a - ekran rewelacyjny, warty kazdej wydanej złotówki. Edytowane 26 Czerwca 2015 przez Ravir 1 Cytuj Link to post Share on other sites
anhus 99 Napisano 26 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2015 Ja z autopsji mogę polecić tego Kindle. Kupiłem go sobie z 2 miesiące temu i jestem mega zadowolony. Działa super, żadnych reklam. Cytuj Link to post Share on other sites
Michal1985 0 Napisano 26 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2015 Ja z autopsji mogę polecić tego Kindle. Kupiłem go sobie z 2 miesiące temu i jestem mega zadowolony. Działa super, żadnych reklam. prosiłem tylko nie Kindle od kolegi pożyczyłem na tydzień i nie dziękuje postoje Onyx Boox C65 HD Storia - cena około 350 zł, przyciski boczne są, Reflow jest. Pracuje na Androidzie, ekran HD Za 549 zl Kupisz Onyx inkBOOK - świetny ekran E Ink Carta, oświetlenie, ekran dotykowy, boczne przyciski, Android. Oczywiście jak każdy Boox ma Reflow, o tego chodziło? http://www.benchmark.pl/aktualnosci/ink-book-onyx-wkrotce-na-rynku.html jeśli tak to mam pytanie czy jest wersja biała bo jakoś nie mogę znaleźć i czy 512 ramu wystarczy do "pracy urządzenia" bez ścinek dodam że nie będę korzystał i instalował aplikacji na nim Cytuj Link to post Share on other sites
anhus 99 Napisano 27 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2015 Oj, sorki, kurka nie doczytałem tego:). Ale mojej oceny to nie zmienia:) Cytuj Link to post Share on other sites
Ravir 631 Napisano 28 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2015 (edytowane) Kindle jest bardzo przereklamowany - brak obsługi w zasadzie wszystkiego - co kolwiech chesz zrobic musisz konwertować pliki. Nawet tak banalna czynnośc jak czytanie PDF'ów na Kundlu sprawia duże problemy. Miałem Kindle i szybko się go pozbyłem. To świetny czytnik jak kupujesz treści tylko na Amazonie. TAK - o ten czytnik chodzi, Onyx inkBook - sa tylko Niebieski, ale Wierz mi to bardzo fajny kolor i znacznie praktyczniejszy niż Biały przerobiłem to osobiścia - nawet z etui Biały czytnik bardzo szybko się "brudził" - sam posiadam aktualnie 3 Onyxy, I62 Espresso, i62 AngelGlow a niedawno kupiłem inkBook'a - ekran świetny, kolor też fajny. Ja dla odmiany szukałem czarnego Co mogę napisać - jest szybki, lagów nie widać - ale to wynika z czasu reakcji ekranu, który skutecznie maskuje lagi - wszystkie aplikacje Amazona, Legimi i wiele innych dzialają bez kłopotu.. Mamy zwykłego Andruta i można zrobić wszystko Ekram w porównaniu do I62E czy i62AG - jest biały, prawdziwie biały, podświetlenie też jest bardzo dobre, równe a światło ma ładny neutralny odcień. Porównują cje do moich latarek z diodami XML mającymi barwę Neutral White - wypoadało podobnie. Światło ma zakres od 0 czyli można całkowicie wyłączyć, niskie ustawienia sa dobrze dobrane, wysokie? Ćóż, przy 100% mozna używac jako nocnej lampki - ja nigdy nie przekraczałem 50% - bardzo rzadko czytam z podświetleniem, ale wypróbowałem, niski stopnie sa faktycznie niskie. Obudowa solidna, kolor ciekawy, nawet mi się podoba, aby było ciekawiej w zależności od oświetlenie odrobinę zmienia kolor - fajnie to wygląda - normalnie wolał bym natową czerń, ale niebieski inkBook też mi sie podoba. Edytowane 28 Czerwca 2015 przez Ravir 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Michal1985 0 Napisano 30 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2015 (edytowane) Obudowa solidna, kolor ciekawy, nawet mi się podoba, aby było ciekawiej w zależności od oświetlenie odrobinę zmienia kolor - fajnie to wygląda - normalnie wolał bym natową czerń, ale niebieski inkBook też mi sie podoba. właśnie mi nie bardzo pasuje ten kolor w sumie jedyna jego wada jak dla mnie i na pierwszy rzut oka Ten mi się bardziej podoba : Pocketbook Touch Lux 3 (biały) ceną się też nie za bardzo różnią Ravir możesz coś powiedzieć o tym Pocketbook'u ? jak coś oba zamówię do porównania w Euro co do czytnika z amazonu, jestem tego samego zdania co ty, przez ten tydzień namęczyłem się z Calibre Głównie rozchodzi się czy Pocketbook Touch Lux 3 ma reflow Edytowane 28 Czerwca 2015 przez Michal1985 Cytuj Link to post Share on other sites
Ravir 631 Napisano 3 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 3 Lipca 2015 PB L3 ma dla mnie jedną - ale powazną wadę - brak bocznych przycisków. Sam używałem PB'ów i sa dobre, równorzedna z Onyxami. Ale brak bocznych przycisków jest jak dla mnie powazną wadą - sam jak pierwszy raz wziąłem do ręki czytnik z bocznymi przyciskami - niczego innego nie chcę. Zmiana stron zwłaszcza jak trzymamy jedna reką jest wygodna i świetna - a czytniki s ana tyle lekkie, że godzinami można je trzymać w jednej lub drugiej ręce. Jeśli ich brak Ci nie przeszkadza to PB L3 będzie dobry - ja musze mieć boczne przycicski i nie kupie czytnika bez nich. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Michal1985 0 Napisano 3 Lipca 2015 Autor Udostępnij Napisano 3 Lipca 2015 Jeśli ich brak Ci nie przeszkadza to PB L3 będzie dobry - ja musze mieć boczne przycicski i nie kupie czytnika bez nich. jestem przyzwyczajony po tych paru latach z Prestigio do braku bocznych przycisków, więc nie będzie mi ich brakować, jedynie chodziło mi czy o ten reflow. Więc jeśli jedynym minusem jest brak przycisków bocznych przeżyje I tak muszę czekać jeszcze około tygodnia aż mi przyjdą oba do komputronika żebym mógł je porównać. Chciałem zamawiać w euro rtv agd ale obsługa jest do d... nie dało się z nimi wiele załatwić (co prawda inkbookiem się pobawiłem bo mieli go na stanie, ale jak zapytałem się o możliwość zamówienia do porównania sprzedawca mówił, że będę musiał kupić jeśli zamówi mi tego lux 3 do sklepu. Na pytanie o rozmowę z kierownikiem odpowiedział, że kierownik jest zajęty) Dziękuje za pomoc Ravir, bardzo Mi pomogłeś Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts