merkup 0 Napisano 30 Października 2010 Udostępnij Napisano 30 Października 2010 Witam, Ostatnio z nudów przeglądałem portale i natknąłem się na ciekawy opis nowego zestawu AiO od MSI a konkretnie MSI AIO 2420-3D z ekranem 3D - http://www.in4.pl/komentarze_MSI_-_All- ... ,21140.htm. Zastanawia mnie konfiguracja tego zestawu jak i sam ekran 3D. Procesor i5 ew. i7 zapowiada mocny zestaw, mobilny Radeon 5730z 1GB i ten ekran LED 120Hz z multi-touch-em + 3D (okulary) - jak dla mnie zestaw bardzo ciekawy, fajny design i to wszystko zamknięte w obudowie monitora. Miał ktoś styczność z tym modelem, znacie już cenę ? Na stronie MSI reklamują to jako nowość, chyba się przejadę do MM, oni tam mieli nowe AIO, może już mają... ciekawe jaka będzie cena. Cytuj Link to post Share on other sites
lopez2 36 Napisano 30 Października 2010 Udostępnij Napisano 30 Października 2010 taaaa "niezwykle wydajany" (ale odjechali) zmobilowany (obnizony) niewymienialny uklad graficzny hahaha i co to ma byc ? nowy rodzaj konsoli? jakies nastepne badziewie na rynek wprowadzaja - szczesciem to nie nastepna zamknieta platforma pod gry kogo tak bardzo boli male pudelko obok monitora ze na siłe chca wsztstkich uszczesliwiac nierefeomowalnymi i nierozwojowymi produktami zeby wprowadzili taki monitor a do tego obok w zgrabnej mini budce upakowali wszysko na micro +realnego zapotrzebowania grafika (wymienialna) - bylby super zestawik a tak to co to - odmlodzili umarlego maca i sie rajcuja ze ktos umoczy kase a za chwile bedzie posiadal nic niewartą kupe elektroniki Cytuj Link to post Share on other sites
Fenris 1 Napisano 30 Października 2010 Udostępnij Napisano 30 Października 2010 Jako zestaw multimedialny do domu spoko, Nawet starszy model AE2400 był dobry do tego. Stanowczo nie dla maniaków dłubania w sprzęcie, ale jak ktoś korzysta z komputera tak jak 3-4 społeczeństwa (filmy, internet, przeglądanie zdjęć itp.) to w zupełności wystarczy, szczególnie,że zajmuje mniej miejsca i mniej prądu zżera. Cytuj Link to post Share on other sites
merkup 0 Napisano 31 Października 2010 Autor Udostępnij Napisano 31 Października 2010 Co do wypowiedzi lopeza. Według mnie to właśnie jest taka alternatywa dla iMaca tyle, że tańsza a wcale nie gorsza, ba czasem nawet lepsza. Choćby ten dotykowy wyświetlacz z multitouch i w dodatku 3D - jak dla mnie to takie centrum multimedialne, do internetu, filmów, czasem w coś zagrać - a do tego stylowe i na czasie. Co do małego oddzielnego pudełeczka - wystarczy spojrzeć na mac mini - nie sprzedaje się rewelacyjnie, dlatego może zrobili AIO. Mi się podoba, na czasie, dla większości spokojnie wystarczy, poza tym może być przydatne do pracy (dotykowy ekran o ile jest bardzo czuły). Cytuj Link to post Share on other sites
trybik 0 Napisano 31 Października 2010 Udostępnij Napisano 31 Października 2010 Ja ostatnio testowałem w Saturnie takie AIO od MSI tylko, że model MSI AE2400 z matrycą dotykową ale bez 3D i z trochę słabszymi parametrami, dokładnie o taki: http://www.ceneo.pl/7591863s . Powiem szczerze, że ten zestaw naprawdę daje sobie radę w Windows 7 i do większości prac spokojnie wystarczy, tak jak kolega merkup napisał - ma pełnić rolę komputera mobilnego i wypełnić pewną lukę w segmencie a do tego zabrać paru klientów Apple. Według mnie w komputer w kwocie ok. 3700 zł z parametrami - E5400, 4 GB RAM, 1 TB HDD i HD565V to bardzo sprawne centrum multimedialne dla całej rodziny, dodatkowo duży monitor 23,6" z Full HD z matrycą dotykową (testowałem pisanie na tej matrycy i byłem naprawdę zaskoczony - pozytywnie). Z HD565V w grę też da się zagrać, choć głównie to chyba taki zestaw do Internetu i filmów. W każdym razie, mi się podoba, zarówno stylistycznie jak i pod względem wyposażenia, a cena o połowę niższa niż Apple iMac. Cytuj Link to post Share on other sites
merkup 0 Napisano 1 Listopada 2010 Autor Udostępnij Napisano 1 Listopada 2010 Dzięki trybik za podsunięcie dobrego pomysłu, sam podjadę do Saturna, może coś takiego będzie wystawione. Powiem szczerze, że myślałem, że nigdzie nie zobaczę takiego AIO w Polsce. Tu mnie zaskoczyłeś, a do tego ten model MSI AE2400 też jest wyposażony bardzo przyzwoicie, spokojnie by mi wystarczył a i do tego cena jest atrakcyjna. Cytuj Link to post Share on other sites
trybik 0 Napisano 11 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2010 Może kogoś to zaciekawi, dzisiaj miałem przyjemność testowania nowego AIO od MSI - modelu 2420-3D. Mam do czego porównać, bo wcześniej testowałem model AE2400. Zaczynając od najmniej ważnych (zależy dla kogo) aspektów - design tego nowego AIO MSI jest naprawdę bardzo dobry, materiały użyte również a całość chodzi cicho i przy tym jest chłodne. Wydajność - w większości aplikacji multimedialnych tez zestaw świetnie daje sobie radę, czy to jest Media Player czy Photoshop - wydajność jest naprawdę dobra. Karta graficzna Radeon 5730 daję nam możliwość pogrania w stosunkowo nowe gry na średnich, średnio-wyższych detalach, procesor i5, 4GB RAM i 1 TB dysk. Największą atrakcją jest matryca 23,6" LED z 3D - nawet na takim ekranie efekt 3D robi wrażenie a to wszystko w cenie niższej niż podobny iMac i to sporo niższej. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts