Skocz do zawartości

Batman Arkham Asylum spadki fps

Recommended Posts

Witam,

Mam problem z grą Batman Arkham Asylum, gra ogólnie chodzi płynie ale zdarzają się jej 2-3s spadki fps i to w lokacjach gdzie się tego człowiek nie spodziewa, podczas walk itp. nie doświadczę takich spadków jak np. w tym filmiku ukazuje to w przebieganiu przez korytarze :

Są to małe spadki które w większości gier bym nie odczuł a tutaj mam drobne przycięcie przy spadku już około 5fps tylko. Dla przykładu Saints Row 4 potrafi mieć spadek np z 90 do 65 i nie odczuwam tego w ogolę. Gra jest oryginalna z patchem 1.1, ustawienia Ultra z Antyaliasingiem 4x i wyłączonym wspomaganiem PHYSYX. Sprzęt ma zaledwie miesiąc a dokładniej :

Intel Intel Core i5-4440 /3.1GHz, 6MB, LGA 1150, BOX/
MSI MSI H81M-P33 /intel H81, LGA1150/
Palit Palit GeForce GTX 960 Jetstream 2GB DDR5 128bit (1266/7200)
Seagate Seagate 1 TB 7200rpm 64MB cache SATA600 Barracuda
Corsair Corsair VS 450W 80+ 120mm
Crucial Crucial 8GB (2x4GB) 1600MHz CL9

Czyżby te spadki to było doczytywanie gry ? Dysk doczytuje i nic z tym nie zrobię ? Bo podobne zachowanie mam w Saints Row 4 ale to jest spowodowane autozapisem i wiem że nic z tym nie zrobię.

Zrobiłem jeszcze sobie z ciekawości test Heaven Benchmark 4.0, nie wiem czy to w czymś pomoże ale zamieszczę wyniki :

http://images69.fotosik.pl/999/9a7c331b7b12ad5dm.jpg Edytowane przez OConner

Batman na pc to barachło dlatego do swojej 960 zapewne dostałeś za darmo. na swojej karcie możesz pograć w 720p i wszystko wyłączone, poczytaj trochę zamiast pisać bzdurne posty testy masz niegrywalne barachło a karta niskich lotów. Sprzedaż wstrzymana wb się kaja za to gó**o. 

A teraz jeszcze raz sprawdź jakiej gry dotyczy temat. I grzeczniej proszę / mst

karaskiew bez obrazy ale może zaczniesz czytać posty a później się mądrzyć możesz.... Czy ja pisze o najnowszej części Batmana czy o pierwszej ? Wiec jak zaczniesz kogoś pouczać najpierw czytaj ze zrozumieniem ;)

bialyboski niestety ale nie pomogło nadal to samo

• Popieram 2
  • 2 tygodnie później...
Gość
This topic is now closed to further replies.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...