kserax 26 Napisano 25 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2015 Mam taki problem mianowicie karta wczoraj zaczęła wyrzucać ekran na biało i pomagał tylko reset komputera albo przeskakiwal ekran. Zignorowalem to jednak wczoraj w nocy na ekranie mleko i po resecie komputera nie chce ururuchomic systemu do końca kończy się to czarnym ekranem. Pomyślałem ze to wina systemu zrobiłem format i wszystko jest okej do momentu zainstalowania sterowników . Po instalacji sterowników i resecie kompa jest tylko czarny ekran. Testowalem i 13.4 i najnowsze sterowniki . Ostatnia droga ratunku zostało mi sprawdzenie karty w drugim komputerze. Czy może to być winna przegrzewania się bądź pasty? Proszę o pomoc Cytuj Link to post Share on other sites
raay4 9 Napisano 25 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2015 Moim skromnym zdaniem padła karta. Możesz ją dla świętego spokoju sprawdzić w innym kompie, ale objawy które podajesz wskazują na uszkodzenie karty. Miesiąc temu padł mi Radek 6850. Siedziałem sobie w internecie po czym nagle ekran zrobil sie jasny. Po restarcie juz w Biosie miałem "artefakty" w sensie białe paski poprzeczne lub poziome na ekranie. System w ogóle nie startował. Wielokrotne restarty powodowały później blue screeny. To nie pierwsza karta, która mi tak padła i odrazu zamówilem 2. Po przekladce grafiki wszystko śmiga. Pozdro. Cytuj Link to post Share on other sites
Hawkins 29 Napisano 25 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2015 Raczej karta powoli dogorywa. Miałem kiedyś hd 4850 i dokładnie ten objaw występował. Przed zainstalowaniem sterow niby ok ale po ich zainstalowaniu karta się kończyła. jeśli na gwarancji to wysyłasz, jeśli nie to niestety zakup nowej. Cytuj Link to post Share on other sites
psychics 174 Napisano 25 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2015 Najlepiej sprawdz temperatury najpierw. Przyczyn może być tyle co gwiazd na niebie. Cytuj Link to post Share on other sites
kserax 26 Napisano 25 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2015 Komputer kupiony 09.08.2012r wiec juz raczej po gwarancji Cytuj Link to post Share on other sites
psychics 174 Napisano 25 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2015 na karte przysluguje Ci 36miesieczna gwarancja producenta Cytuj Link to post Share on other sites
kserax 26 Napisano 25 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2015 Właśnie zglosilem gwarancje i czekam na kuriera. Jak myślicie naprawia czy zwrot kasy? Cytuj Link to post Share on other sites
psychics 174 Napisano 25 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2015 Kasy to raczej nie oddają, co najwyżej wymiana na nową Cytuj Link to post Share on other sites
jarnuszkiewiczm 1096 Napisano 25 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2015 (edytowane) Najprawdopodobniej właśnie oddadzą kasę, bo nie będą mieli na magazynie już 7850, lub wymienią na kartę odpowiednik z serii RXXX (możliwe że r7 265), a jeśli nie będą mieli na co wymienić to bankowo zwrócą szmal Edytowane 25 Czerwca 2015 przez jarnuszkiewiczm Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts