Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam,

 

Szalonego routera ciąg dalszy. Kiedyś pisałem o problemie ze zidentyfikowaniem sieci Wi-Fi z tego demona. Ostatecznie został użyty jak switch, przekazuje tylko po kablu z głownego routera (Tenda FH302D), a Wi-Fi zostało w nim wyłączone.

 

Lecz nic co dobre nie trwa wiecznie. Ostatnio chcąc połączyć się do Wi-Fi z telefonu (Blackberry 9780), otrzymałem komunikat o braku połączenia. Kilka razy internet w telefonie zadziałał, ale teraz mam ciągły brak połączenia. Przez pewien czas mogłem z telefonu dostać się do strony administracyjnej routera W300R. W sumie to olałem ten problem ponieważ mam pakiet danych.

 

Tydzień później przyniosłem laptopa kuzynki do wyczyszczenia i widzę ten sam problem. Po ustawieniu adresów na sztywno wszystko zahulało. Laptop mojej mamy, ten sam problem - adres ustawiłem na sztywno. Mój laptop dziś po uruchomieniu także miał problem ale zapomniałem sieć i połączyłem się ponownie, potem zaskoczyło.

 

Teraz największa zagadka.

Z poziomu komputera wchodzę na router W300R, mogę wszystko ustawiać itp. następnie łączę się do sieci FH302 telefonem i ku mojemu zdziwieniu strona administracyjna W300R przestaje działać  :roll: Wyłączam telefon z sieci FH302 strona po kilku sekundach znów działa. 

 

Domyślam się, że ustawienia fabryczne coś załatwią ale czy ktoś ma pomysł co to może być żeby wykluczyć to w przyszłości? Pozdrawiam

Edytowane przez mati306
Link to post
Share on other sites

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Odpowiedz w tym wątku...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...