Skocz do zawartości

Zestaw komputer + monitor + system 5000 zl

Recommended Posts

Zastosowanie komputera : Gry

Maksymalna kwota : 5000

Których części potrzebuję : Buda, monitor, system

Czy będę podkręcać sprzęt? :z czasem na pewno

Rozdzielczość mojego monitora i model: -----

Specjalne wymagania : sklep morele.net

Części z poprzedniego komputera (konkretne modele) : -----

Własna propozycja zestawu : http://www.morele.net/inventory/info/19aQNj/

Inne: Chciałbym aby w zestawie znajdował się procesor intela i5 4690k, grafika Gtx 970 Gigabyte/asus/msi. Chciałbym aby był to najbardziej wydajny zestaw do gier w tej cenie i służył mi przez najblizsze kilka lat. W mojej propozycji zrezygnowałem z dysku SSD aby jak nabardziej zblizyc się budżetowi. Jeszcze mam jedno głupie pytanie, windows OEM ktory jest w zestawie zawiera płytę DVD, czy jest to sam klucz ? Z góry dziękuję

Dwie tańsze propozycje:

Http://www.morele.net/inventory/info/MYBXpO/

Http://www.morele.net/inventory/info/M2sdlW/

Moze zamiast MSI dodac kartę gigabyte ?

http://www.morele.net/karta-graficzna-gigabyte-geforce-gtx-970-oc-4gb-gddr5-256-bit-2xdvi-hdmi-3xdp-box-gv-n970wf3oc-4gd-649207/

Duża różnica w grach ? 90 zl roznicy akurat do któregoś zestawu może ssd wejdzie w tej cenie.

Edytowane przez nasgoth153

Tańsze propozycje wnoszą dość radykalne zmiany ... nie warto. 

Moze zamiast MSI dodac kartę gigabyte ?

Kwestia tego co jest dla Ciebie priorytetem przy wyborze GPU. MSI posiada zdecydowanie bardziej kulturalne, półpasywne chłodzenie. Giguś będzie zdecydowanie bardziej słyszalny zarówno w idle jak i w obciążeniu ale kosztuje mniej i posiada spory potencjał OC

Wracając do pierwszej propozycji. Jeżeli kupisz do 26 czerwca to bierz tą płytę Gaming 3 od MSI i korzystaj ze zwrotu gotówki od Intela https://toptechcashback.com/pages/cpumb/promo_select

Jeżeli zakupu dokonasz później to bierz tańszą MSI Z97 G43. Z obudów zerknij na model Zalman R1. Spokojnie też możesz poszukać tańszych pamięci 2400 MHz CL11. 

. Jeszcze mam jedno głupie pytanie, windows OEM ktory jest w zestawie zawiera płytę DVD, czy jest to sam klucz ?

Dostaniesz płytkę .... OEM / BOX to dwie różnice licencje.  

Duża różnica w grach ? 90 zl roznicy akurat do któregoś zestawu może ssd wejdzie w tej cenie

Schodząc w pierwszym zestawie na MSI Z97 G43 oraz na GTX od Gigabyte, spokojnie upchniesz tam Plextor M6S 

• Popieram 1

Ok, dzieki wielkie. Zmieniłem ram na

Pamięć G.Skill Ares DDR3 8GB (4GBx2), 2400MHz, CL11 Dual (F3-2400C11D-8GAB)

255,01

Obudowe na R1

I dodałem nagrywarke o której zapomniałem... Mam nadzieję że uda mi się zamówić w trakcie promocji co dało by mi 125zl zwrotu. Jeszcze sie tylko zastanawiam nad modelem karty i w razie zmiany zainwestuję w SSD.

Ostatnie pytanie.

Czy ten monitor będzie dobry do zestawu? I czy to chłodzenie CPU wystarczy do niewielkiego podkręcenia?

Jeżeli zdążysz załapać się na promocję Intela i zwrot kasy na płytę Gaming 3, to możesz spokojnie brać. Grafikę zmień sobie dodatkowo na model MSI 100ME. Dostaniesz backplate oraz rzekomo lepszy potencjał OC. Osobiście pokombinowałbym coś na rzecz monitora 24 cale dla poprawy komfortu użytkowania. To już jest taka moja własna kosmetyka ...