Arturek66 0 Napisano 23 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2015 Być może ten temat już gdzieś zajstniał, ale zwracam się do was jako znawców (warto/niewarto) kupić tą konsolę i jak jest z grami coś wartego uwagi czy nie z góry dzięki :-) Cytuj Link to post Share on other sites
Wojownik616 35 Napisano 23 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2015 Witaj,konsole posiadam od 2012 roku,gram nadal jest w co,ja polecam oczywiście że warto. Gier jest dość dużo,znajdziesz coś dla siebie samochody wrc,nfs,Asphalt ze strzelanek Killzone,Uncharted,resistance. Konsola dużo nie kosztuje już,więc jeśli ci nie spodoba można sprzedać. Jak coś pytaj,długo w tym siedzę. Cytuj Link to post Share on other sites
Arturek66 0 Napisano 23 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2015 (edytowane) Wojowniku616 a jak gry ze sklepu wszystkie sa niestety płatne jak planuję kupić używaną konsolkę by się nie rozczarować wrazie czego, a i jak tam z grami psp i psx obsługuje :-) Edytowane 23 Czerwca 2015 przez Arturek66 Cytuj Link to post Share on other sites
Wojownik616 35 Napisano 23 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2015 Gry pudełkowe używane kupujesz,wkładasz pierwszy raz kartridż usuwasz Save gry i instalujesz ponownie to dotyczy używanych gier. Kupowane ze sklepu ps store gry są przydzielone do konta PSN taka sytuacja jak Steam,jeden użytkownik. Gry PSP/Ps One działają bez problemu,wszystko to samo itp. Cytuj Link to post Share on other sites
Arturek66 0 Napisano 23 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2015 Czyli mówisz, że warto kupić konsolę :-) Cytuj Link to post Share on other sites
Wojownik616 35 Napisano 23 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2015 Sam się musisz przekonać,ja dużo tu nie zdziałam. Jeśli lubisz granie na platformie mobilnej czy przenośnej,to zobaczysz od razu czy było warto. Kup na początek jakąś grę,i kartę minimum 8gb/16gb jeśli stawiasz na gry pudełkowe a jak cyfrowe 32gb. U mnie jest 16gb wystarcza. Cytuj Link to post Share on other sites
Arturek66 0 Napisano 23 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2015 Dzięki za pomoc :-) Cytuj Link to post Share on other sites
Wojownik616 35 Napisano 23 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2015 Nie ma problemu. Cytuj Link to post Share on other sites
-Tommy- 5033 Napisano 24 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2015 jak trafisz tanio to warto chociaż konsola to już ogólnie trup z wydawaniem gier gier AAA nie będzie na E3 całkiem olana warto tylko ze względu na starsze tyt i cenę bo przyszłościowa ona już niestety nie jest a szkoda miałem 2 sztuki od 2012 i się świetnie bawiłem teraz jednak będę brał 3dsxl Cytuj Link to post Share on other sites
Wojownik616 35 Napisano 24 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2015 Wiadomo że za tym stoi bezmyślny Yoshida cytuję go "Nie będziemy robić gier AAA na Vite ponieważ nie ma grafiki PS4 " Oczywiście Sony nadal będzie wspierać konsole jako software i dawać wolną rękę zewnętrznym developerom robienia gier 3xA. Konsola dostała również wsparcie silnika Unreal Engine 4 co można się spodziewać w 16/17 roku powrót dużych gier. Vita nie jest martwa,ponieważ to wina graczy czyli nas,chcieliśmy gry to niektórzy czekali czy kupować lub nie. To tyle ode mnie że Vita nie jest martwa,szczególnie w Japonii. Cytuj Link to post Share on other sites
-Tommy- 5033 Napisano 24 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2015 Konsola dostała również wsparcie silnika Unreal Engine 4 pokaż mi co nie dostało z czynnych na dziś dzień systemów (nie licze x360 i ps3 gdyż te naturalną koleją spraw są już uciszane (x360 dostanie tylko głośnego nowego Tomb Raidera i to wszystko aaa soryy ps3 i x360 dostaną jeszcze Mortal Kombat X lecz na UE3) Nawet Android i ios dostał UE4 Vita nie jest martwa,ponieważ to wina graczy czyli nas,chcieliśmy gry to niektórzy czekali czy kupować lub nie. To tyle ode mnie że Vita nie jest martwa,szczególnie w Japonii. jestem byłym maniakiem Vity - jak pisałem miałem 2 sztuki od premiery ostatniej pozbyłem sie 2 miesiace temu z 10 grami za 650zł ( w tym 7 na kartach) DLA MNIE VITA JEST MARTWA nad czym ubolewam gdyż jest to mega sprzęt Porównaj to co się dzieje w 3ds a w vicie i jeszcze raz odpowiedz na pytanie czy jest czy nie ? Japonia to tez specyficzne klimaty - tam ps4 potrafi mieć problem więc... rozumiem , że lubisz gry jakie są teraz wydawane i niebawem obiecane lecz nie tak się z SONY umawialiśmy w czasie premiery Co nie ? Pozdrawiam Cytuj Link to post Share on other sites
Wojownik616 35 Napisano 24 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2015 No tak szkoda gadać,gdy wyszło PS4 czar prysł ponieważ jak pisałem vita nie ma grafiki PS4 logika tego egoisty Yoshidy to masakra. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
-Tommy- 5033 Napisano 24 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2015 po pierwsze jak psvita moze miec grafikę ps4... po drugie lecą w CH... jak zorro bo poprostu jedyne fundusze jakie ich ratują przed bankructwem to lądują w PS4 i tu jest wytłumaczenie Cytuj Link to post Share on other sites
helganin 2 Napisano 13 Października 2015 Udostępnij Napisano 13 Października 2015 A dopiszę się nawet jak już info nie potrzebne Mam teraz trzecią vitę , 2 pierwsze od razu sprzedawałem bo ekran mały, bo gry słabe bo jakoś nie było klimatu dla mnie. Dość nie dawno (2 miechy czy coś) pomyślałem że kupie ostatni raz, może pogram remote play czy jakieś gry dokończę. Po zakupie jakoś klimat się znalazł, zaczęła mi się podobać i teraz uważam się fajnie się na tym gra i jest dużo tytułów do ogrania, szczególnie z PS Plus Uważam że jak ktoś nie grał to warto ograć kilka tytułów, grafika nie jest zła. Ja sobie godzinkę przed snem ogrywam jakiś tytuł lub na "tronie" Cytuj Link to post Share on other sites
Wojownik616 35 Napisano 13 Października 2015 Udostępnij Napisano 13 Października 2015 No ja już trzeci rok jadę na jednej. Vita żyje w Japonii a w USA/Europie zapomnieli,dobrze że wychodzą gry np. WRC 5 Cytuj Link to post Share on other sites
PanPiotrek 3 Napisano 20 Października 2015 Udostępnij Napisano 20 Października 2015 Szkoda jednak wydawać takie pieniądze na martwą platformę, tym bardziej że, zestaw z kilkoma grami to 900 zł. Za taką cenę można już kupić iPhone'a 5 jak chce się grać w podróży, albo używane PlayStation 4. Cytuj Link to post Share on other sites
Wojownik616 35 Napisano 20 Października 2015 Udostępnij Napisano 20 Października 2015 Martwa nie jest i każdego przestrzegam tego pisać. Konsola żyje w Japonii tam są gry,w USA i Europie nie ma wsparcia,to sprzęt dla Japonii. Cytuj Link to post Share on other sites
k0zik 123 Napisano 20 Października 2015 Udostępnij Napisano 20 Października 2015 A jest opcja żeby to zmodyfikować i wrzucić na VITE emulatory SNS, MAME i całą resztę ? Do tego dosyć niedawno służyło mi PSP ale dokonało swojego żywota niestety. Plan jest na kolejne PSP ale może lepiej VITE ? Pytanie czy można na nią wrzucać HOMEBREW ? Cytuj Link to post Share on other sites
Wojownik616 35 Napisano 20 Października 2015 Udostępnij Napisano 20 Października 2015 Vity nie da się piracić nawet jak zrobisz to się dowiedzą i załatają. Na Vicie możesz grać gry ps one,psp. Cytuj Link to post Share on other sites
bright_vader 7 Napisano 14 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2017 A w jakiej cenie warto kupować vitę? Czegoś się wystrzegać? Cytuj Link to post Share on other sites
KrystianNowak7895 0 Napisano 14 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2020 Warto chociaż dla uncharted Cytuj Link to post Share on other sites
jonatan.sporer 0 Napisano 31 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2020 Chyba obecnie już nie warto. Strata pieniędzy. Mało nowych gier wychodzi. Cytuj Link to post Share on other sites
Kamilo96 30 Napisano 1 Lipca 2020 Udostępnij Napisano 1 Lipca 2020 Co miało wyjść na PS Vita to wyszło więc jak ktoś w ramach ogrania biblioteki czy nawet dla emulacji(NES/SNES/GBA/PS1/PSP) kupi to nie będzie żałował. Cytuj Link to post Share on other sites
1234567890 287 Napisano 21 Sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2020 To już lepiej https://allegro.pl/oferta/konsola-przenosna-nintendo-switch-lite-32gb-zolty-9546644374 Switcha Lite, przynajmniej nowe gry wychodzą. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts