Bury102 0 Napisano 30 Października 2010 Udostępnij Napisano 30 Października 2010 Witam Potrzebuje fachowej pomocy. jeśli ktoś się na tym zna to proszę o odpowiedź: Czy płyta i procesor z załącznika będą wystarczające dla GTX 460 w zestawieniu jak w ząłczniku? http://allegro.pl/adict-quad-x4-4x3-0-4 ... 71032.html Chodzi mi o to czy komp nie jest za słaby pod tą grafike? i tylko takich odpowiedzi prosze udzielać :help: pozdrawiam Cytuj Link to post Share on other sites
lolek726 0 Napisano 30 Października 2010 Udostępnij Napisano 30 Października 2010 Według mnie wszystko jest OK. Cytuj Link to post Share on other sites
Lightning 61 Napisano 30 Października 2010 Udostępnij Napisano 30 Października 2010 Procesor AMD Athlon II X4 jest bardzo mocny, ale teraz lepiej dołożyć trochę do Phenoma II X4 925 A co do płyty głównej to polecam Gigabyte GA-MA78LMT-S2 Cytuj Link to post Share on other sites
Czapson 0 Napisano 30 Października 2010 Udostępnij Napisano 30 Października 2010 Wszystko powinno grać, a procka bedziesz mógł troche podkręcić Cytuj Link to post Share on other sites
exon681 0 Napisano 30 Października 2010 Udostępnij Napisano 30 Października 2010 To tak Nie wiemy jakiej firmy jest ram (liczę że jak będzie goodram to OK) i jaki zasilacz jak firma jak się dowiesz to napisz to powiem Procesor AMD Athlon II X4 jest bardzo mocny, ale teraz lepiej dołożyć trochę do Phenoma II X4 925 A co do płyty głównej to polecam Gigabyte GA-MA78LMT-S2 Różnicy wielkiej nie ma. Niby phenom słabszy o te 200Mhz (ale to nic) a za to Athlon nie ma 3 poziomu pamięci W grach nie ma różnicy Cytuj Link to post Share on other sites
gtxxor 3481 Napisano 30 Października 2010 Udostępnij Napisano 30 Października 2010 Zamierzasz brać gotowy zestaw z allegro? Współczuje pomysłu; są one wyposażone we wręcz fatalne zasilacze - mogące uszkodzić resztę podzespołów i rozpadające się obudowy iBox. Sprzedawcy szukają oszczędności wszędzie byleby tylko wsadzić nieco lepszy proc i grafikę za śmiesznie niską cenę... Cytuj Link to post Share on other sites
Bury102 0 Napisano 31 Października 2010 Autor Udostępnij Napisano 31 Października 2010 gtxxor czytaj dokładnie posta na którego odpowiadasz ja się nie pytam o Twoje uczucia Taki żart mam gorszy dzień Zasilacz czy ramy to narazie nie wiem musiałbym tam zadzwonić, jak coś to na pewno mają opcje zmiany marki zasilacza a ja mogę spokojnie różnicę dołożyć. powiedzcie mi jeszcze drodzy koledzy w jaki sposób rozmiar pamięci cache wpływa np. na ilość fps w grach. Teraz mam E2160 i 8600gt i podobno to procek w tej konfiguracji hamuje klatki przy detalach na low Cytuj Link to post Share on other sites
Lightning 61 Napisano 31 Października 2010 Udostępnij Napisano 31 Października 2010 Owszem hamuje, ponieważ jest za słaby do tej grafiki. Na procesorze się nie oszczędza, bo inaczej moc grafiki pozostanie w spoczynku. Cytuj Link to post Share on other sites
exon681 0 Napisano 31 Października 2010 Udostępnij Napisano 31 Października 2010 Tak pamięć cache w grach to może ok 2fps ? Sam nie wiem ale bardzo mało Lepiej proca mocno podkręcić w tedy się grafika obudzi. Dodam od siebie że 3,5GHz starcza do grafiki 5850 sam testowałem (owej grafiki nie posiadam już) Cytuj Link to post Share on other sites
mystic865 0 Napisano 1 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 1 Listopada 2010 Owszem hamuje, ponieważ jest za słaby do tej grafiki. Na procesorze się nie oszczędza, bo inaczej moc grafiki pozostanie w spoczynku.To zależy do czego będzie komputer przeznaczony. Jeżeli chodzi o gry to zależy od samej gry. Np. GTA IV potrzebuje przynajmniej i5 i to po OC by chodziło przyzwoicie na pełnych detalach(grafika nie jest tutaj taka ważna - starczy 8800gtx), natomiast w takim Stalkerze czy Crysisie starczy nawet AMD X2 za to potrzebna jest super mocna karta Cytuj Link to post Share on other sites
Lightning 61 Napisano 1 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 1 Listopada 2010 Owszem hamuje, ponieważ jest za słaby do tej grafiki. Na procesorze się nie oszczędza, bo inaczej moc grafiki pozostanie w spoczynku.To zależy do czego będzie komputer przeznaczony. Jeżeli chodzi o gry to zależy od samej gry. Np. GTA IV potrzebuje przynajmniej i5 i to po OC by chodziło przyzwoicie na pełnych detalach(grafika nie jest tutaj taka ważna - starczy 8800gtx), natomiast w takim Stalkerze czy Crysisie starczy nawet AMD X2 za to potrzebna jest super mocna karta Teraz to już każda nowa gra wykorzystuje potencjał czterech rdzeni. Zresztą w weilu aplikacjach też się przydadzą. Cytuj Link to post Share on other sites
exon681 0 Napisano 1 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 1 Listopada 2010 Zobacz ten film A na samym końcu przy radosławie masz CPU Usage czyli użycie procesora które wynosi uwaga 25% co mam o tym myśleć? Mocna karta i proc nie ważny ? Cytuj Link to post Share on other sites
lopez2 36 Napisano 1 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 1 Listopada 2010 dokladnie tak masz o tym myslec Cytuj Link to post Share on other sites
mystic865 0 Napisano 1 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 1 Listopada 2010 Przestańcie głupoty wygadywać. Po 1 - 4rdzenie jeszcze co najmniej rok nie będą powszechnie wykorzystywane Po 2 - w 97% gier liczy się moc karty graficznej, są wyjątki ale nieliczne(np.gtaIV czy civilizacja 5). Do komfortowego grania wystarczy dowolny 2rdzeniowiec z częstotliwością taktowania ok 2.4-3 ghz Skąd to wiem? Sam mam X2 6000+ 3.0ghz i na karcie GTX460 1GB OC śmiga aż miło. Cytuj Link to post Share on other sites
gtxxor 3481 Napisano 1 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 1 Listopada 2010 Tylko że przy tym procesorze wkładając w PC R5770 albo GTS 450 nie odczułbyś żadnej różnicy względem GTX 460... Cytuj Link to post Share on other sites
Lightning 61 Napisano 1 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 1 Listopada 2010 Przestańcie głupoty wygadywać. Po 1 - 4rdzenie jeszcze co najmniej rok nie będą powszechnie wykorzystywane Po 2 - w 97% gier liczy się moc karty graficznej, są wyjątki ale nieliczne(np.gtaIV czy civilizacja 5). Do komfortowego grania wystarczy dowolny 2rdzeniowiec z częstotliwością taktowania ok 2.4-3 ghz Skąd to wiem? Sam mam X2 6000+ 3.0ghz i na karcie GTX460 1GB OC śmiga aż miło. 1. 4 rdzenie są wykorzystywane we wszystkich najnowszych grach - Mafia 2, Gothic 4, F1 2010, Just Cause 2 (minimalnie, ale jednak), Dirt 2, R.U.S.E., Metro 2033 (tutaj to nawet 6 by się przydało), GTA IV (też się trochę przydadzą), Bad Company 2, Sralker Zew Prypeci, Aliens vs Predator, StarCraft 2 2. Niedawno miałem Athlona 64 x2 5000+ i teoretycznie na nim też wszystko śmigało - gdy zmieniłem na Athlona II X4 640 odczułem na prawdę spory przyrost wydajności - co najmniej 30%. Cytuj Link to post Share on other sites
mystic865 0 Napisano 1 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 1 Listopada 2010 No ale skoro śmiga to po co wymieniać już dziś? Można poczekać z pół roku i wymienić bez żadnych problemów Jeżeli fps przekracza 60 to czy jest 100 czy 65 to nie widać różnicy w wydajności. Cytuj Link to post Share on other sites
Lightning 61 Napisano 1 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 1 Listopada 2010 No ale skoro śmiga to po co wymieniać już dziś? Można poczekać z pół roku i wymienić bez żadnych problemów Jeżeli fps przekracza 60 to czy jest 100 czy 65 to nie widać różnicy w wydajności. No skoro tak jest to nie opłaca się jeszcze wymieniać - mimo wszystko przemyśl zakup nowego procesora Może jeszcze nie teraz ale taki prezent na nowy rok się przyda - będziesz zadowolony Cytuj Link to post Share on other sites
mystic865 0 Napisano 1 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 1 Listopada 2010 Tak prawdopodobnie zrobię. Przy okazji http://www.gigabyte.pl/products/mb/cpul ... s3_1x.html na samym dole na czerwono jest notka jakoby instalacja procesora z am2+ zmniejszała przepustowość pamięci na mojej płycie głównej? Cytuj Link to post Share on other sites
Lightning 61 Napisano 1 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 1 Listopada 2010 Niemożliwe (ja jakoś takich problemów nie miałem) - zresztą zaktualizuj bis i po sprawie Cytuj Link to post Share on other sites
rooonin 0 Napisano 2 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 2 Listopada 2010 Witam Potrzebuje fachowej pomocy. jeśli ktoś się na tym zna to proszę o odpowiedź: Czy płyta i procesor z załącznika będą wystarczające dla GTX 460 w zestawieniu jak w ząłczniku? http://allegro.pl/adict-quad-x4-4x3-0-4 ... 71032.html Chodzi mi o to czy komp nie jest za słaby pod tą grafike? i tylko takich odpowiedzi prosze udzielać :help: pozdrawiam Kolego, jeśli interesuje Cie cały zestaw ze sklepu Adict, to śmiało możesz o nim zapomnieć. Mnie też zainteresowała oferta tego sklepu odnośnie tego kompa. Założyłem nawet całkiem oddzielny temat na tym forum. Już miałem go kupować, ale bardziej znający sie na rzeczy, doradzili mi na co zwrócic szczególną uwagę: 1. Cena jest całkiem przystępna jak za całego kompa i całosć wygląda całkiem spoko, ale idź do sklepu i poproś o specyfikacje techniczną podzespołów. Ja tak zrobiłem ale pracownicy sklepu nie bardzo umieli mi powiedzieć jakie podzespoły znajduja się w środku i kto jest ich producentem. Nawet sprzeczali się przy mnie jakiej firmy jest ten GTX 460. 2. W takie maszyny z reguły pakuje sie buble zalegające na półkach. Są to w dużej mierze produkty, które sie niesprawdziły. 3. Potencjalnych klientów ma zwabić typowy chwyt marketingowy. Ładna kolorowa strona i co drugie słowo zawarte w treści typu: najlepsza, najszybsza, najwydajniejsza, do wszystkich gier i aplikacji. Wybór należy do Ciebie ale..... 4. Przyjrzyj się obudowie dokładnie. Ugotujesz jej zawartość już na początku. Powodzenia w zakupie! Cytuj Link to post Share on other sites
Sajmek 0 Napisano 8 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2010 Smęcicie na ten zestaw jak cholera. Ja napisałem maila do ADICTa z zapytaniem odnośnie wymiany niektórych komponentów tego zestawu. Poprosiłem o dysk Samsunga, zasilacz OCZ ModXStream 500W i o inna obudowę, różnica w cenie może ze 100zł w sumie. Napisali, że nie ma problemu i na życzenie wymienią na inne. Wtedy zestaw w tej cenie nadal zły? Nawet jeżeli karta jest Palita? Cytuj Link to post Share on other sites
rooonin 0 Napisano 8 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2010 Twoja wola, Twój wybór. Ja też napaliłem się na ten zestaw a nastepnie zawitałem do sklepu osobiście.... Brakło mi słów! Cytuj Link to post Share on other sites
Sajmek 0 Napisano 9 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 9 Listopada 2010 Mógłbyś rozwinąć? Co konkretnie Cię zaskoczyło? Cytuj Link to post Share on other sites
torture 107 Napisano 9 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 9 Listopada 2010 Samsunga dostaniesz F1 Starszy model. Płytę, która pewnie nie obsługuje Procków powyżej 95W, a sam procek w rewizji C2. Mi by było szkoda pieniędzy na takie coś... Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts