TomaLS1 0 Napisano 22 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2015 (edytowane) Szukam smartfona do 900zł żeby wystarczył na przynajmniej te kolejne 2-3 lata. Zastanawiałem się nad dwoma troche starszymi: LG G2 i Xperia Z1. Oba mają aktualizację do lollipopa, więc mnie to cieszy. Xperię Z1 widziałem na allegro za 888zł a LG G2 za 839,99zł. Xperia ma trochę lepszy procesor a znowu LG jest mniejszy przy większej przekątnej ekranu. Co sądzicie? Edytowane 22 Czerwca 2015 przez TomaLS1 Cytuj Link to post Share on other sites
Statczak 3 Napisano 22 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2015 (edytowane) lg g2 bardzo dobra wydajnośc/ cena. Procesory mają takie same Lg ma nawet bardzej podkręcony. Edytowane 22 Czerwca 2015 przez Statczak Cytuj Link to post Share on other sites
dawid0032 746 Napisano 22 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2015 G2 ma także lepszą i bardziej funkcjonalną nakładkę. Sony ma też te dziadowskie zaślepki nawet w miejscu gdzie jest port do ładowania. Jak je źle domkniesz i zamoczysz urządzenie to się zaleje a gwarancji nie uznają. No i jest to średnio wygodne Szkłonz tyłu to trzeba podwójnie uważać. W dodatku folia na wyświetlaczu która się rysuje a jak ją zdejmiesz to razem z napisem Sony No i jest wielki. Średnio dobrze leży w dłoni Nie myśl że jestem przeciwnikiem Sony ale od Z2 dopiero robią dla mnie konkurencyjne Co do tych cen. To pewnie chodzi Ci o te aukcje z allegro z wysyłką z chin ? Cytuj Link to post Share on other sites
Stawskiszef 1174 Napisano 22 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2015 Nie lepiej ogarnąć 169 zł i mieć nowego Oneplus One który jest nawet lepszy od tych dwóch przez Ciebie wymienionych.Jedyny minus to to ,że będziesz miał 16gb bez możliwości rozbudowy identycznie z resztą jak w G2. Cytuj Link to post Share on other sites
TomaLS1 0 Napisano 23 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2015 (edytowane) Te ceny które podałem, to są najniższe ceny z wysyłką z Polski na allegro Często również używam telefon, gdy leży na stole, biurku no i LG G2 przez ten przycisk z tyłu się rusza, a Z1 leżałaby spokojnie no i jakoś nakładka Sony mi się bardziej podoba Ale znowu G2 jest mniejszy trochę OnePlus One kosztuje ponad 1 tyś zł... Edytowane 23 Czerwca 2015 przez TomaLS1 Cytuj Link to post Share on other sites
TomaLS1 0 Napisano 3 Lipca 2015 Autor Udostępnij Napisano 3 Lipca 2015 Znalazłem 3 ciekawe oferty używanych Xperii Z2: http://olx.pl/oferta/sony-xperia-z2-biala-bez-simlocka-CID99-IDaG84x.html http://olx.pl/oferta/idealne-sony-xperia-z2-d6503-bez-simlocka-CID99-IDaAyQd.html http://olx.pl/oferta/sony-xperia-z2-fioletowa-CID99-IDaKy3t.html Co o tym sądzicie? Stan wygląda na bdb Cytuj Link to post Share on other sites
Rica1 367 Napisano 3 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 3 Lipca 2015 I nigdzie nie ma słowa o gwarancji producenta - czyli kupuje się kota w worku. Cytuj Link to post Share on other sites
TomaLS1 0 Napisano 3 Lipca 2015 Autor Udostępnij Napisano 3 Lipca 2015 Gwarancja nie jest problemem i tak bym wgrywał czystego cyanogenmoda Gorzej martwię się żeby nie była to podróbka... Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts