Skocz do zawartości

Tani smartfon (do 300zł na umowę w Play 30zł)

Recommended Posts

Najpierw się dowiedz, potem pisz

Takie Blu nie jest sprzedawane... 

Teoretycznie dostaną aktualizację bo mają wychodzić bezpośrednio od MS. Poza tym ten Blu ma S200 więc nie wiem czy to się tak opłaca. Lumia 640 ma niezłą specyfikację jak za takie pieniądze.

Edytowane przez BARTOL48

Prestigio ma S200. Więc zgodnie ze wcześniejszym co było pisane odpada.
Blu ma Qualcomm Snapdragon 410. Przy czym Blu raczej skreślam, bo co jak się zepsuje? Do USA na serwis poślę? A szkoda, bo wygląda fajnie.
Yezz jak wyżej.

Więc zostaje mi jakaś Lumia, bądź Kazam. Nie wiem tylko jak Kazamy wyglądają jeżeli o jakość chodzi.

Wszystko jest chińskie, czy to Kazam, czy to MS.

Co do chińskiej tandety... to miałem dzisiaj Lumię 532 w ręku, przez ten święcący jaskrawy pomarańczowy plastik wyglądała tandetniej, niż coś co się nazywało Telefunken i miało Androida za 200zł... Nokie też miały jaskrawe kolory, moja chociażby jest niebieska, ale ten plastik wyglądał solidnie, a tutaj jak na taniej zabawce z cygańskiego bazaru...

Miałem w ręku też 640, bardzo przyzwoicie wygląda, ale... obok była Lumia 730 i ostatecznie chyba OLEDowy wyświetlacz z L735 wygra. Różnica była naprawdę zauważalna, do tego pobawiłem się trochę aparatem, co prawda w sklepie, ale zdjęcia na samym trybie auto, robiły wrażenie. Więc poczekam raczej do sierpnia i wtedy 735 wleci... no chyba, że zadebiutuje 740. :D

Swoją drogą, bawiłem się też Huawei P8, telefon robi mega wrażenie, ale naprawdę zastanawiam się po co ładować 8 rdzeniowy procesor 2GHz i dodawać do niego tylko 2GB ramu na Androidzie...

Lumia 730 i Lumia 735 ma DOKŁADNIE TE SAME EKRANY !!!!

L730 i L735 róznią się jedynie Dual SIM - L730 ma Dual SIM i nie ma LTE - a Lumia 735 ma LTE i NIE ma Dual SIM. Po za tym sa to dokładnie te same telefony z tymi samymi "Flakami" :) :)

Co do K&M, Prestigio i innych tego typu wynalazków - dziwnym trafem ansolutnie każdy, kto je kupil stwierdzał, że to szmelc - szybko się okazywalo, ze nie ma wsparcia, problemy nie są rozwiązywane, serwis MOCNO kuleje. Po czym wypuszczano nowy model - a stary szedł w zapomnienie. Telefony i tablety z tej samej samej serii często miały całkowicie różne komponenty, inny producent ekranu, pamięci, spasowanie i wykonanie - dwa modele kupione w Biedronce : jeden OK a drógi fatalny i nie nadający sie do użytku, 4 wizyty w serwisie i kicha.

Mocno odradzam takie zakupy - mogę kupić takie coś za 100 zł a nie za 500 zł :)

• 3 tygodnie później...

Ok, wracam do tematu. Z zakupem czekam do wypłaty (sierpień) i do 735, którą byłem już  zdecydowany kupić doszła 830. Przy czym 735 na necie poniżej 500, a 830 co najmniej 800. Opłaca się dodać te 300zł?
Szczególnie, że poza 0,3'', brakiem OLEDA i aparatem o 3mpx lepszym, to nie widzę więcej różnic. No może poza tym, że 830 ma zupełnie inną stylistykę i jest ładniejsza. :)

Ja na początku chciałem wydać 300zł na cały telefon... więc nie, jeżeli tylko wygląd to dziękuję, etui będzie tańsze. :D

Numer przeniesiony już do Virgin, w sierpniu zakupy. :)

Pytanie, czy jest ryzyko przy zakupie telefonu "Przedłużyłem umowę u swojego operatora, wziąłem telefon i sprzedaję"? Tzn chodzi mi o to czy jest Simlock, albo przerobiony przez operatora WP?

Mój obecny telefon jest w Plusie, system jest czysty, jak z simlockiem nie sprawdzałem, ale chyba nie ma. Jak to wygląda u innych? Bo jednak różnica między sklepowym, a nówką z przedłużenia jest nawet do 150zł. :)

Ogólnie Orange zakłada jeszcze simlocki, ale na Lumii jeszcze się z nim nie spotkałem. Ogólnie brand operatora na WP jest nieszkodliwy i zazwyczaj ogranicza się tylko do jego logo przy włączaniu.

Pamiętaj, że zawsze możesz wgrać oficjalny soft i bez problemu zrezygnować z brandu operatora.

• Popieram 1

Nie mam micro USB kabelka, gdzieś mi się zapodział i tu jest problem. Ale ogarnę, albo oddam do jakiegoś punktu niech wgrają, albo po prostu kupię po robocie kabel, bo w sumie w L735 w pudełku kabla nie ma, więc i tak będę musiał go kupić.

A z tym uwaleniem to w zasadzie też pochopny wniosek. Bo jednak telefon nie jest przypisany do numeru. Aczkolwiek dziwny zbieg okoliczności. :/

• 2 tygodnie później...

735 kupiona wczoraj, za 450zł w Lombardzie (telefon w lutym kupiony w PLAY, a lombardzie leżał od marca, zastawa się skończyła i poszedł na sprzedaż, wszystkie papiery ma), niepokoiła mnie trochę cena ale po dniu zabawy nie widzę żadnych defektów. Co prawda rano jadąc do pracy zauważyłem, że lekkie trącenie końcówki słuchawek powoduje, że telefon je "gubi" i stopuje muzykę, ale to jeszcze do wytestowania. :)

A zdjęcia robi świetne, szczególnie te nocne w porównaniu z moją 520... w sumie to bez porównania, bo nie ma co porównywać. :)