naspawany 0 Napisano 17 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2015 Witam chciałbym prosić o pomoc w wyborze telefonu do +/- 1500 zł. Telefonu używam głownie do oglądania filmów oraz przeglądaniu internetu. Aparat nie musi być jakiś super dobry, praktycznie go nie używam. Telefon dla mnie musi mieć min 4,7 cala wyświetlacz. Zainteresowały mnie takie modele jak Htc one m8 , Samsung galaxy a5/a7 galaxy s5 oraz lg g3. Proszę o opinie na temat wyżej wymienionych telefonów oraz inne propozycje w tym przedziale cenowym. Z góry dziękuje za pomoc. Cytuj Link to post Share on other sites
Rica1 367 Napisano 17 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2015 Wszystkie się nadadzą, jednak jeżeli chcesz dużo korzystać z multimediów i internetu to najlepiej wykorzystasz dużą przekątną wyświetlacza. Zatem g3 będzie dobrym wyborem, a jeszcze trochę zaoszczędzisz. Cytuj Link to post Share on other sites
dawid0032 746 Napisano 17 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2015 A5 bym olał. Kiepskie podzespoły jak na tą cenę a do oglądania filmów i przeglądania neta przydałaby się ciut wyższa rozdzielczość. Fullhd byłoby optynalne Jak już pisał Rica G3 będzie odpowiedni Cytuj Link to post Share on other sites
naspawany 0 Napisano 17 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2015 Martwię się o płynność g3 używałem go w saturnie i strasznie się przycinał przy odblokowywaniu ekranu i przełączaniu ekranów nie wiem czy to winna tego konkretnego modelu wystawowego czy on po prostu już tak ma. Po premierze wiem że wiele ludzi narzekało na zacięcia i nie wiem czy zostało to poprawione czy nie. Cytuj Link to post Share on other sites
Lukaszw545 2 Napisano 17 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2015 Z innych propozycji warto się zastanowić na OnePlus One. Jest już oficjalnie wysyłany do Polski. A jak z tych przez ciebie podanych to LG G3 wydaje się najlepszą propozycją. Cytuj Link to post Share on other sites
shifted 25 Napisano 17 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2015 Jeśli zależy Ci na płynnym przeglądaniu internetu, stabilności telefonu bez zawieszania się, nie grasz, to polecam sie zastanowić nad Lumią 930. Nieldugo wychohdzi chyba jego następca warto więc poczekać. Cytuj Link to post Share on other sites
naspawany 0 Napisano 17 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2015 (edytowane) OnePlus One wydaje sie ciekawy i ma super cene Jest ktoś wstanie mi doradzić co do OnePlusOne za wersje 64 gb zaplace nie całe 1300 zł z przesyłka ale czy opłaca się go kupić i jak on wygląda na tle lg g3 ? Edytowane 17 Czerwca 2015 przez naspawany Cytuj Link to post Share on other sites
maxellxl 55 Napisano 17 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2015 a mozesz asus zenfone 2? http://www.euro.com.pl/telefony-komorkowe/asus-zenfone-2-ze551ml-32gb-czerwony.bhtml?from=pla&gclid=CjwKEAjwtYSsBRCDx6rM1v_uqmsSJAAZgf2qfle6pzut6J0OgMhRr4-URDoaSSLMqzWst-jufeiuTxoCxU_w_wcB&gclsrc=aw.ds# dobry procek, 4gb ramu, duzy wyswietlacz Cytuj Link to post Share on other sites
naspawany 0 Napisano 17 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2015 Asus nie podoba mi sie z wygladu. OnePlus One odpada ciezko z ewentualnym serwisem Najbardziej skladnaiam sie do galaxy A7 i lg g3. Warto doplacic te 200 zł do tego A7 co o nim sadzicie ? Cytuj Link to post Share on other sites
Rica1 367 Napisano 17 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2015 Dlaczego ciężko z serwisem? Działa tak samo jakbyś miał w Polsce. Cytuj Link to post Share on other sites
dawid0032 746 Napisano 17 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2015 W sklepach mają często stare oprogramowanie albo dostosowane tylko do oglądania bez mozliwości wchodzenia w ustawienia Ostatnio byłem w sklepie to mi Galaxy S6 lekko lagował, Note 4 i Ascend P8 a w rzeczywistości nie lagują. Wszystko przez oprogramowanie dziadowskie Mam G3 i nic nie laguje Cytuj Link to post Share on other sites
Lukaszw545 2 Napisano 17 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2015 W razie awarii OPO jest odbierany przez kuriera i trafia do producenta, po naprawie odsyłają ci go na podany adres. Wiem bo sam swojego zalałem ale ja to robiłem jeszcze gdy OnePlus nie był dostępny w Polsce i musiałem go wysłać od rodziny z Niemiec. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Rica1 367 Napisano 17 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2015 Imo g3 albo 1+1. W sumie sam miałbym zagwozdkę, jednak oficjalny CM kusi aż za bardzo Cytuj Link to post Share on other sites
naspawany 0 Napisano 17 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2015 (edytowane) To mialem jakies stare informacji dotyczace serwisu. Najbardziej sklaniam sie do lg g3. Ale rowniez g A7 podoba mi sie jego wyglad i materialy z ktorych jest wykonany. Edytowane 17 Czerwca 2015 przez naspawany Cytuj Link to post Share on other sites
blaven 304 Napisano 17 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2015 Jeżeli filmy, to S5, albo A7. Czemu? Ponieważ AMOLED. Cytuj Link to post Share on other sites
maxellxl 55 Napisano 17 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2015 (edytowane) @blaven potwierdzam bardziej tu chyba chodzi o czerń ale amoledy maja jeden minus...albo to samsung ma minus ze swoimi amoledami...czesto ekrany posiadają przebarwienia/plamki...jakis paski, nierównomierne podświetlenie...dodatkowo z czasem może (ale niekoniecznie musi) wystepować efekt wypalenia ekranu...dla przykladu: jeśli czesto wysuwa Ci sie klawiatura ekranowa bo duzo piszesz itp...to za jakis rok-półtora będzie widać na jasnym/szarym tle odbicia klawiatury (tzw duszki...tylko, że trwałe) oczywiście na pierwszy rzut oka tego wszystkiego nie widac...ale wprawne oko dojrzy Edytowane 17 Czerwca 2015 przez maxellxl Cytuj Link to post Share on other sites
blaven 304 Napisano 17 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2015 Zauważalne głównie na szarym. Miałem taki problem w Galaxy S2. Kiedy telefon miał pona 1.5 roku, zauważyłem lekkie zżółknięcie po lewej stronie ekranu. Nie wiem od ilu tam było, ale zauważyłem je dopiero gdy przeczytałem, że takie sytuacje występują i zacząłem badać telefon pod tym kątem. Gdybym o tym nie przeczytał, to prawdopodobnie do dziś bym nie wiedział. Mimo wszystko, oddałem telefon na gwarancję i dostałem nowy wyświetlacz.Podejrzewam, że w nowych telefonach owy efekt jest ograniczony (matryca Diamond Pixels, zamiast RGB). Cytuj Link to post Share on other sites
naspawany 0 Napisano 18 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2015 @blaven potwierdzam bardziej tu chyba chodzi o czerń ale amoledy maja jeden minus...albo to samsung ma minus ze swoimi amoledami...czesto ekrany posiadają przebarwienia/plamki...jakis paski, nierównomierne podświetlenie...dodatkowo z czasem może (ale niekoniecznie musi) wystepować efekt wypalenia ekranu...dla przykladu: jeśli czesto wysuwa Ci sie klawiatura ekranowa bo duzo piszesz itp...to za jakis rok-półtora będzie widać na jasnym/szarym tle odbicia klawiatury (tzw duszki...tylko, że trwałe) oczywiście na pierwszy rzut oka tego wszystkiego nie widac...ale wprawne oko dojrzy Mialem taka sytuacje z galaxy s3 wypalony zostal na ekranie ekran rozmowy ze skype. Serwis wymienil mi gwarancyjnie lcd. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts