Lysy91 0 Napisano 17 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2015 (edytowane) WitamZamierzam zakupić PS4 za niecały miesiąc czasu. Mam więc parę pytań.1. Jakich wersji konsol mam unikać?2. Czy pady są wytrzymałe? Ja grając w konsole nie kontroluję do końca siły jaką wkładam w pada, zwłaszcza jak gram w piłkę ze znajomym.3. Chciałem zakupić Wiedźmina na sam początek, widzę na allegro aukcje tego typu:http://allegro.pl/wiedzmin-3-iii-dziki-gon-pl-polski-dubbing-ps4-i5445080806.htmlCzy ktoś to sprawdzał gra działa cały czas, po czasie nie jest usuwana?Na czym to polega, dlaczego jest to o wiele tańszę od wersji pudełkowej?Czy mogę to bez obaw kupić?Jakieś porady co do takich aukcji, trzeba na coś zwracać uwagę i coś unikać?To działa jak STEAM na PC? Usuwam grę, a i tak mogę ją ściągnąć za jakiś czas?Może znacie jakąś pewną stronę do zakupów gier cyfrowych?Czy to jest w ogóle legalne?Pozdrawiam Edytowane 17 Czerwca 2015 przez Lysy91 Cytuj Link to post Share on other sites
mabrothrax 5730 Napisano 17 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2015 (edytowane) 1. Unikaj używek z początków produkcji, miały często problemy z napędami. Im nowsza rewizja tym lepiej. 2. Raczej ich nie połamiesz. 3. Nie kupuj gier na takich aukcjach, nie działa to jak steam i cały proceder jest nielegalny. Otrzymujesz dostęp do konta na którym jest gra z dystrybucji cyfrowej, musisz to konto zmienić jako główne na swoim PS4 i dodać swój numer konsoli do panelu tego konta które kupujesz w PSN. Zazwyczaj te konta są kradzione, lub opłacane z kradzionych kart kredytowych, można dorobić się bana na konsolę w takim sposób - ogólnie jest z tym cyrk. Poza tym, lepiej mieć pudełko z grą, można później odsprzedać, pochwalić się kolekcją, wykorzystać jako podstawkę pod kubek albo rąbnąć tym kogoś w japę - co kto lubi. Jedyną pewną strona na PS4 do kupowania edycji cyfrowych jest Playstation Store, dostępny z pozycji konsoli. Edytowane 17 Czerwca 2015 przez mabrothrax 3 Cytuj Link to post Share on other sites
Lysy91 0 Napisano 18 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2015 Dzięki wielkie za pomoc . Cytuj Link to post Share on other sites
Pankracy666 312 Napisano 14 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 14 Lipca 2015 (edytowane) 1. Od takich rzeczy masz gwarancję. 2. Kup sobie od razu nakładki na analogi bo się zdzierają - kolegę to dopadło a ja nabyłem sobie nakładki i jest wypas. Co do gier kupowanych z allegro w "edycji cyfrowej" - nie słyszałem jeszcze o banie za takie rzeczy, jedyne co boli to to, że z czasem takie gry są blokowane i możesz ją z konsoli usunąć. Mi tak zrobiło się z GTA V oraz Evolve - warto czasem kupić taką grę ale np. za 60-70 zł gdy takowa gra kosztuje 200 zł. Widzę jak np. teraz durni ludzie kupują "edycje cyfrowe z allegro" Diablo 3 po 80-90 zł gdzie używane na płycie kosztuje 100 zł. Drugi problem jest taki, że po usunięciu gry "edycji cyfrowej z allegro" już jej z powrotem nie zainstalujesz - tylko musisz kupić drugi raz a uwierz mi, że w końcu będziesz musiał usuwać gry bo te 500GB na PS4 to bardzo mało. ps. widzę, że trochę odkopałem ale cóż Edytowane 14 Lipca 2015 przez Pankracy666 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts