Skocz do zawartości

wybór smartfona do 1500 zł

Recommended Posts

Witam szukam telefonu do 1500 zł. Zależy mi bardzo na tym żeby był szybki i działały na nim te najbardziej wymagające gry, czasami słucham muzyki na słuchawkach, zdjęcia robię żadko wieć jakość zdjęć w ogóle nie biorę pod uwagę. Nie chcę też żeby był to telefon na kilka miesięcy tylko na rok lub dwa.

Podsumowując szukam telefonu za ok 1500 zł szybkiego i dobrego do gier ;)

Spodobały mi się:

Moim numerem 1 jest asus zenfone 2 z 4 gb ram z Intel Atom Z3580 oraz GPU: PowerVR G6430

Asus już ma 4 gb ram co daje mu duży plus w grach , jego największym plusem jest właśnie szybkość i bardzo dobra wydajność, na YouTube jest dużo filmików  które pokazują jak radzi sobie z wymagającymi grami na max detalach i jak szybko działa.

Numerem 2 jest motorola moto x ma 2 gb ram mniej niż asus, Snapdragon 801 GPU: Adreno 330. Ogólnie fajny telefon mocny i ma czystego androida.

Numer 3 : Lg g3 też 2 gb ram,Qualcomm Snapdragon 801 Adreno 330.

Biorę pod uwagę też inne propozycje.

Najbardziej podoba mi się asus, ma to co ja wymagam od smartfona, tylko nie wiem czy jest to najlepszy wybór, nie do końca biorę pod uwagę wyniki antutu itp. Nie patrzę też  na jakieś filmiki wiadomo telefon może pokazywać w testach coś innego a działać inaczej :)

old.graymer nie jestem tobą i nie używam jakiś wirtualnych maszynek możesz polecić tą maszynkę swoim "kolegom od serca " na pewno będziecie mieli duuużó zabawy :) wracając to tematu wiadomo że 4 gb to nie 1 gb ram i lepiej będzie to wyglądać np w gta do tego dochodzi dobry procek, miałem niedawno samsunga 4 i coś mi się nie podobają samsungi xD kwestia gustu :) ale dzięki za mądrą odpowiedz dawid0032, jakoś strasznie mnie ciekawi ten asus kupie chyba go trudno najwyżej sprzedam i zmienię na coś innego :) np tego iphona 5s. Ma ktoś może asusa i może coś o nim powiedzieć więcej ? 

old.graymer nie jestem tobą i nie używam jakiś wirtualnych maszynek możesz polecić tą maszynkę swoim "kolegom od serca " na pewno będziecie mieli duuużó zabawy :) wracając to tematu wiadomo że 4 gb to nie 1 gb ram i lepiej będzie to wyglądać np w gta do tego dochodzi dobry procek, miałem niedawno samsunga 4 i coś mi się nie podobają samsungi xD kwestia gustu :) ale dzięki za mądrą odpowiedz dawid0032, jakoś strasznie mnie ciekawi ten asus kupie chyba go trudno najwyżej sprzedam i zmienię na coś innego :) np tego iphona 5s. Ma ktoś może asusa i może coś o nim powiedzieć więcej ? 

Jeśli zdecydujesz się na zakup Asusa, to daj później znać jak się sprawuje, bo sam planuję za 2-3 miesiące zakupić telefon, o podobnych parametrach jak twoje, :)