Kiko91 0 Napisano 16 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2015 Cześć wszystkim! Jestem obecnie w trakcie pisania swojej pracy licencjackiej na temat postrzegania i użytkowania gier mobilnych wśród osób młodych. W jej ramach przeprowadzam badania ankietowe. Potrzebuję dotrzeć do ok. 50-70 respondentów, pomyślałem więc, że może znajdzie się tu kilka osób, które zechciałyby mi pomóc i wypełnić krótką i przyjemną ankietę o interesującej nas tematyce Do udziału w ankiecie zapraszam osoby, które: Są w wieku między 18 a 30 lat Posiadają smartfon lub tablet z systemem Google Android lub Apple iOS Korzystały już wcześniej z gier mobilnych na wyżej wymienionym urządzeniu Wypełnienie ankiety zajmie ok. kilku minut i jest w całości anonimowe. Link do ankiety online: http://www.ankietka.pl/ankieta/193678/postrzeganie-i-uzytkowanie-gier-mobilnych-wsrod-osob-mlodych.html Z góry bardzo wszystkim dziękuję za pomoc i jeżeli macie jakieś pytania lub sugestie, to zapraszam do kontaktu Cytuj Link to post Share on other sites
Ravir 631 Napisano 16 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2015 (edytowane) Jak rozumiem ponad 20 % rynku w Polsce - czyli posiadacze z Windows Phone jest nie ważne - za to mniej niż 3 % posiadaczy iPhone już tak ? A posiadacze tabletów z Windows 8.1 ? Też nie są istotni? A to też całkiem spora grupa Edytowane 16 Czerwca 2015 przez Ravir Cytuj Link to post Share on other sites
kamil_18_19 499 Napisano 16 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2015 Bo na Windows prawie nie ma w co grać 2 Cytuj Link to post Share on other sites
Rica1 367 Napisano 16 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2015 Wypełnione Cytuj Link to post Share on other sites
marcin.skier 11 Napisano 16 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2015 Jaka uczelnia?? Jak co podziel się potem jak ci poszło. Ja niestety nie będę miał tak przyjemnego tematu xD Cytuj Link to post Share on other sites
Kiko91 0 Napisano 18 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2015 Hej, dziękuję wszystkim za wypełnienia i sugestie. Ankieta wciąż jest aktywna, więc zapraszam do wypełnienia Temat, choć początkowo może wydawać się łatwy, taki niestety nie jest Wziąłem pod uwagę wyłącznie system Android i iOS, gdyż globalnie są to dominujące systemy. Nie wziąłem pod uwagę Windowsa również dlatego, że obecne zmiany sprawiają, że Windows zaczyna zacierać granice między swoim systemem stacjonarnym a mobilnym. Gry mobilne są dostępne również z poziomu komputera stacjonarnego etc. W przypadku urządzeń z Android i iOS ta sytuacja jest nieco bardziej konserwatywna, choć i te systemy zaczynają się rozrastać i pojawiać na różnych urządzeniach. Niech nikt mnie nie zrozumie źle, wiem, że Windows ma mocną pozycję w Polsce. Chodzi po prostu o to, żeby wydzielić odpowiedni materiał do badania na miarę możliwości i wymagań uczelni. Jest to praca licencjacka, więc nie może mieć 150 stron Dziękuję wszystkim i zapraszam do wzięcia udziału tych, którzy jeszcze tego nie zrobili i do udostępniania Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts