Skocz do zawartości

Nokia Lumia 635 vs Allview C6 Quad 4G

Recommended Posts

KTÓRA Lumia 635 ? :) Bo mamy dwa modele : jeden ma 512 MG RAM a druga 1 GB RAM'u  :)

Ogólnie obie mają 4.5 calowy ekran, L635 ma GG3, a Allview nie wiadomo:) - oba mają 8 GB Pamięci, oba mają gniazdo Misro SD, z tym, ze L635 obsługuje karty do 128 GB a Allview do 32 GB.- aparat ma lepszy Lumia. Czas pracy zgodnie z GSMArena L635 ma średnio od 40 do 80% dłuższe czasy pracy.

Lumia 635 z 512 MB RAM jest trochę lepsza : lepszy ekran, lepsza ochrona, lepszy aparat i czas pracy.

Zaś jeśli kupisz Lumię 635 z 1 GB RAM to w ogóle nie ma porównania.  :)

Pytanie ILE chcesz wydać ? I Czy Masz inne możliwości, bo L635 z 512 MB RAM;u to średnio opłacalny zakup.

Natomiast Allview C6 Quad to w ogóle lepiej nie brać pod uwagę :) - są lepsze alternatywy na Androidzie.

Edytowane przez Ravir
  • Popieram 1

Dzięki za odpowiedzi.

Biorę telefon z Playa MIX. Macie rację co do tego Allview nie będę ryzykować z nim. W sumie teraz jak sprawdziłem to mam takie do wyboru telefony: Nokia Lumia 635 (512 RAM) ; Alcatel onetouch Pop C7 i HTC Desire 310 Tylko na początku nie brałem ich pod uwagę gdyż chciałem wziąć coś z LTE a teraz w sumie się zastanawiam co wziąć. Jeszcze mogę wziąć pod uwagę Sony Xperia E4g to chyba był by najlepszy wybór ale większa kasa za niego i powiedzcie mi z tych 3 co wcześniej napisałem który się opłaca najbardziej.
Pozdrawiam.

Napisz dokładnie którą wersję MIX'a bierzesz, bo Masz do wyboru L535, L635 oraz L735.

I ja osobiście bym wolal L535 niż L635 - 1 GB RAM daje naprawdę bardzo dużo w przypadku Windows Phone.

Kolejna sprawa to Lumia 735 - nie wiem jaką masz dopłatę - bo ona była by najlepsza.

• Popieram 1

Biorę mixa za 30 zł doładowanie. I stać mnie na telefon tak do tych 170 zł, chodź bardziej skłaniam się do tych poniżej 150 zł. Dlatego pisałem że ostatecznie może Xperia E4g. Z tych Lumii co napisałeś to tylko w grę wchodzą 635 i 535. Mówisz że bardziej opłaca się brać 535? Hmmm...

Za L635 przemawia ekran z Clear Black i mocniejszy procesor S400 oraz LTE.

Ale największą zaletą Lumi 535 jest 1 GB RAM, przedni dobry aparat, którego w L635 w ogóle nie ma :) oraz diodę LED doświetlającą, której L635 też nie ma :)

Akumulator L635 ma mniejszy 1830 mAh a Lumia 535 ma ciut większy 1905 mAh - czasy pracy są podobne.

Niestety w Elastycznym MIX - Lumia 735 kosztuje 279 zł - czyli o 100 zł za dużo, bo to był by idealny telefon :) - LTE, rewelacyjny ekran, aparaty.

Ja bym wolał kupić Lumię 535 - mimo wszystko 1 GB RAM robi duża różnicę, nie wspominając o diodzie LED czy przednim aparacie.