BeeingForsaken 0 Napisano 13 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2015 TELEFON DLA KOBIETY Budżet: +/- 700 zł Gdzie i jak zamierzam dokonać zakupu: UŻYWANY olx allegro Nówka czy używka: Używany Preferowany rozmiar wyświetlacza: 4-4,7" - nie więcej. Telefon dla KOBIETY Preferowany system mobilny: Android, Lumie wybrednej kobiecie się nie podobają. Do czego będę używać urządzenia: Przede wszystkim media społecznościowe (FB, Snap, itp.) i szeroko pojęta komunikacja ze światem (maile, Messenger, SMS), a także przeglądanie internetu. Dość często też korzystanie z Youtube'a. Moje najważniejsze wymagania: Płynne działanie, dobry wyświetlacz. Dobrze by było gdyby był jeszcze na gwarancji. Systemami customowymi mogę się pobawić. Telefony, które jaśnie Panią interesują to : HTC One m7... i to w sumie na tyle. Z1 compact jest zbyt gruby, asusy mają grube ramki... Lumie brzydkie (Nie mówiąc już o samsungu). Problem polega na tym, że sam używam Note3 i wiem jak Android potrafi się udławić szczególnie z nakładką Samsunga, dlatego trudno mi nawet spojrzeć na telefony z 1gb pamięci RAM. Mi się skończyły pomysły, pomożecie? Cytuj Link to post Share on other sites
blaven 304 Napisano 13 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2015 HTC ma dobrze zoptymalizowaną nakładkę. Jeżeli taka jest jej wola... cóż począć? Cytuj Link to post Share on other sites
BeeingForsaken 0 Napisano 13 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2015 No i tu się zaczynają schody. Z tego co wyczytałem te HTCki są cholernie trudne do naprawy no i kwestia ceny takiego telefonu - czy można dostać taki telefon w granicach tych 700zł? Cytuj Link to post Share on other sites
blaven 304 Napisano 13 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2015 Używany. Obudowa unibody, czyli tak, są trudne do naprawy. Cytuj Link to post Share on other sites
BeeingForsaken 0 Napisano 13 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2015 Są jakieś aktualnie ciekawe oferty na olx/allegro? Sprawdzałem w obu przypadkach przedział 500-800 ale na nic ciekawego nie wpadłem. Może dlatego, że nie umiem szukać... Albo jestem wybredny? Cytuj Link to post Share on other sites
dawid0032 746 Napisano 13 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2015 Za 800 to już kupisz G2 w idealnym stanie który jest lepszy od HTC praktycznie pod każdym względem Cytuj Link to post Share on other sites
BeeingForsaken 0 Napisano 13 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2015 Za 800 to już kupisz G2 w idealnym stanie który jest lepszy od HTC praktycznie pod każdym względem Gdyby to chodziło o mnie - pewnie, jest lepszy. Ale ma 5,2 calowy ekran który całkowicie ten sprzęt dyskwalifikuje.4,7 to jest chyba największy z możliwych a najlepiej gdyby był to telefon rozmiarami zbliżony do HTC HD2 Uroki bycia kobietą, mają bardzo małe kieszenie Cytuj Link to post Share on other sites
old.graymer 14 Napisano 13 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2015 Za 800 to już kupisz G2 w idealnym stanie który jest lepszy od HTC praktycznie pod każdym względem Nie kupisz g2 w idealnym stanie za 800 zł co najwyżej http://allegro.pl/lg-g2-d802-2-kolory-full-zestaw-bez-rys-na-lcd-i5423673159.html Cytuj Link to post Share on other sites
dawid0032 746 Napisano 13 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2015 (edytowane) No to popatrz sobie na rozmiar zlsamego urządzenia. HTC ma duże ramkiWymiarySzerokość. Htc ma 68.2 a G2 70.9 Długość. Htc 137.4 a G2 138.5 Do tego G2 jest cieńszy. Mają bardzo zbliżone wymiary wynika z tego Nie ? Ja jakoś kupiłem w zeszłym roku chyba to był grudzień, idealnego bez najmniejszej ryski za 800 z połtoraroczną gwarancją. Bez brandu kupiony w rtv euro agd. Trzeba na olx poszukać i czekać na okazje i nie brać z komisów bo zdzierają Tata też za tyle kupił i to wcześniej niż ja Można ? Można Więc nie pisz głupot kolejny raz Edytowane 13 Czerwca 2015 przez dawid0032 1 Cytuj Link to post Share on other sites
old.graymer 14 Napisano 13 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2015 http://allegro.pl/htc-one-32-gb-lte-jak-nowy-i5448258706.html http://allegro.pl/hit-telefon-htc-one-801n-32gb-2gb-4x1-7ghz-fv23-i5445947402.html A może spodoba się http://www.x-kom.pl/p/245201-smartfon-telefon-fablet-honor-cherry-mini-4c-dual-sim-czarny.html No to popatrz sobie na rozmiar zlsamego urządzenia. HTC ma duże ramkiWymiarySzerokość. Htc ma 68.2 a G2 70.9 Długość. Htc 137.4 a G2 138.5 Do tego G2 jest cieńszy. Mają bardzo zbliżone wymiary wynika z tego Nie ? Ja jakoś kupiłem w zeszłym roku chyba to był grudzień, idealnego bez najmniejszej ryski za 800 z połtoraroczną gwarancją. Bez brandu kupiony w rtv euro agd. Trzeba na olx poszukać i czekać na okazje i nie brać z komisów bo zdzierają Tata też za tyle kupił i to wcześniej niż ja Można ? Można Więc nie pisz głupot kolejny raz pokarz mi aukcję albo na olx zanim zaszczekasz... Cytuj Link to post Share on other sites
dawid0032 746 Napisano 13 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2015 (edytowane) Szczeka pies Ty chamie i prostaku. Ja Cie nie wyzywałem ani nic. I zalecam popracować nad ortografią bo pokaż pisze sie przez ż a nie rz Nie mam czasu teraz szukać. Po co miałbym kłamać że za tyle kupiłem i ojciec też ? Jaki by to miało cel ? Wytłumacz mi Bo ja żadnego interesu nie mam w tym czy kupi HTC czy LG. Pisze na moim przykładzie jak było i za ile Edytowane 13 Czerwca 2015 przez dawid0032 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Rica1 367 Napisano 13 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2015 pokarz mi aukcję albo na olx zanim zaszczekasz... http://olx.pl/oferta/lg-g2-super-telefon-okazja-CID99-IDam9RH.html#8a8021f7d6 Proszę bardzo. Szukałem całe 10 sekund. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
BeeingForsaken 0 Napisano 13 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2015 Rzeczywiście G2 i One to praktycznie te same telefony rozmiarem. A wydanie 800zł zamiast 700 to też nie taki problem. Jutro z rana będę w galerii to mam nadzieję zobaczę tego G2 i podobne telefony... Szkoda, że Z3 compact jest po za budżetem bo wydaje się być telefonem idealnym Cytuj Link to post Share on other sites
dawid0032 746 Napisano 13 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2015 No dokładnie. A rozmiar ekranu na plus G2 i to znaczny. Fenomenalnie wygląda ten ekran z cieniutkimi ramkami. Htc ma znowu te bardzo dobre głośniki ale ile to sie słucha na tych z telefonu Patrząc na rozmiar to trzeba patrzeć na rozmiar samego urządzenia bo niektóre właśnie mają te ramki grube i są znacznie większe od innych No Z3 compact to bardzo dobre urządzenie Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts