Synek. 2 Napisano 13 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2015 (edytowane) Witam. Mam zamiar zmienić telefon i planuję przeznaczyć na ten cel ok. 700 zł. Także proszę o pomoc w podjęciu decyzji. Budżet: +/- 700 zł Gdzie i jak zamierzam dokonać zakupu: Sklep internetowy/allegro Nówka czy używka: Nowy Preferowany rozmiar wyświetlacza: 4-4,7" Preferowany system mobilny: tylko nie Windows Do czego będę używać urządzenia: Przede wszystkim media społecznościowe (FB, Snap, itp.) i szeroko pojęta komunikacja ze światem (maile, Messenger, SMS), a także przeglądanie internetu. Moje najważniejsze wymagania: Aktualny system, dobre wykonanie i płynne działanie. Myślałem o: iPhone 4S (rozmiary wydaje się do przyjęcia - bawiłem się nim trochę) LG G3s Motorola Moto G 2 LTE Edytowane 13 Czerwca 2015 przez Synek. Cytuj Link to post Share on other sites
skywing 0 Napisano 13 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2015 Polecam HTC One M7. Ma 2GB ramu, więc nawet jeśli będzie dużo aplikacji włączonych, to i tak wszystko będzie działać. Głośniki ma dobre, 32GB pamięci więc instalujesz co chcesz, dokładnie 4,7 cala. System to Android 5.0.2 Cytuj Link to post Share on other sites
Synek. 2 Napisano 13 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2015 Tylko, że za 700 zł nowego chyba nie dostanę? Cytuj Link to post Share on other sites
dawid0032 746 Napisano 13 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2015 Jasne że nie. Kolega chyba myślał o tych z allegronale to niestety jakiś badziew refubrished z chin bez gwarancji w dodatku albo używane Na Twoim miejscu wybierałbym właśnie między tym LG i Motorolą. 4s to już stary model z 2011 roku. Mały ekran do przeglądanie portali nie będzie wygodny. Do tego te nowe co ludzie podostawali na przedłużenie umowy mają tylko 8gb wbudowanej pamięci. Kiepsko Wiem że chcesz nowy, ale rozważ używanego G2 w idealnym stanie. Wydatek około 800 zł ale naprawdę warto. Sam go mam i to świetne urządzenie. Tą Motorole i G3s to bije w każdej kategorii. No ale to już musisz się zastanowić czy chcesz używanego Cytuj Link to post Share on other sites
Freso 1116 Napisano 13 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2015 Polecam HTC One M7 Pomijając fakt, że nie ma szans dostać nowego HOM7 w tych pieniądzach, to w cenie tego telefonu znajdzie się kilka innych, lepszych telefonów. Autorze, rozumiem, że do Windowsa Cię nie przekonamy. Rozumiem też, że podobnie będzie ze sprzętem używanym. Jeśli się nie mylę i Windows oraz "używki" odpadają, to w tej cenie możesz poszukać Motoroli G 2gen lub LG G3s. Samsung w tej cenie nie ma nic ciekawego, podobnie jak Sony. LG ma jeszcze Spirita i Magnę, możesz zerknąć. Cytuj Link to post Share on other sites
Synek. 2 Napisano 13 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2015 No Windowsa na pewno nie chcę, a i używanego nie bardzo. A co powiecie o G2 Mini, bo jest jakaś promocja w Euro na niego? Cytuj Link to post Share on other sites
skywing 0 Napisano 13 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2015 Pomijając fakt, że nie ma szans dostać nowego HOM7 w tych pieniądzach, to w cenie tego telefonu znajdzie się kilka innych, lepszych telefonów. Autorze, rozumiem, że do Windowsa Cię nie przekonamy. Rozumiem też, że podobnie będzie ze sprzętem używanym. Jeśli się nie mylę i Windows oraz "używki" odpadają, to w tej cenie możesz poszukać Motoroli G 2gen lub LG G3s. Samsung w tej cenie nie ma nic ciekawego, podobnie jak Sony. LG ma jeszcze Spirita i Magnę, możesz zerknąć. Nie chcę się wykłócać, ale dużo ofert na allegro za HTC One M7 to około 650zł. Oto jeden przykład: http://allegro.pl/smartfon-htc-one-m7-32gb-lte-1920x1080-24m-gw-pl-i5415427138.html Cytuj Link to post Share on other sites
Freso 1116 Napisano 13 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2015 Paczka z Chin, brak gwarancji producenta.. w najlepszym wypadku refurb, w najgorszym podróba. Cytuj Link to post Share on other sites
Cacek93 2397 Napisano 13 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2015 Podróba nie, jak jest podróba tozawsze dodają w nazwie coś dodatkowego, np HTC One M7 PLUS / HTC One M7+. To jest refublished z aliexpress. Lepiej już zamówić typowego chińczyka (XIAOMI, ZOPPO, JIAYU) zamiast refuba... Cytuj Link to post Share on other sites
skywing 0 Napisano 13 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2015 No to HTC One odpada. Może jakiś samsung? SIII Neo jest dobry. Dobre parametry, system też. Do użytku, który opisałeś w #1 poście jest wystarczający. Cytuj Link to post Share on other sites
Synek. 2 Napisano 13 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2015 S3 Neo jest zauważalnie droższy niż G3s. Cytuj Link to post Share on other sites
skywing 0 Napisano 13 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2015 No to nie mam już pomysłów... Może jakiś Sony? Cytuj Link to post Share on other sites
Synek. 2 Napisano 13 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2015 A może po prostu G3s albo Moto G2? W 4s przeszkadzać mi może w sumie tylko jego wiek. Bo 8GB chyba starczy, bo grać nie gram, muzyki słucham przez Spotify, zdjęć dużo nie robię. Rozmiar jak pisałem jest dla mnie do zaakceptowania. Cytuj Link to post Share on other sites
Freso 1116 Napisano 13 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2015 SIII Neo jest dobry Nie jest. Touchwiz go zabija. Może jakiś Sony? Sony w tym segmencie nie ma nic ciekawego do zaoferowania. Propozycje zostały już podane w temacie. Cytuj Link to post Share on other sites
dawid0032 746 Napisano 13 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2015 @Skywing nie wypowiadaj sie lepiej bo piszesz same głupoty i widać że nie znasz ibecnego rynku średniaków Co do G2 mini to to niezła promocja i można sie skusić ale za ok 500 też jest spirit z tymi samymi parametrami i lepszym ekranem hd ale jak nie to G2 mini też jest dobry i ma aktualizację też do lollipopa 1 Cytuj Link to post Share on other sites
nimfek121 194 Napisano 13 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2015 za ok 500 też jest spirit z tymi samymi parametrami *lepszymi, g2 mini ma snapa 400, a spirit 410. Cytuj Link to post Share on other sites
Bartek5035 196 Napisano 14 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2015 zastanów się czy jednak 5 cali nie będzie dla Ciebie okay? ja mialem wczesniej 4,7 a teraz mam 5 cali i nie widze jakos duzej roznicybo jesli Ci przypasuje to za 650 zł NOWY Huawei Honor 4C (Cherry Mini) 8 rdzeni Cortex A53 - 2gb ramu, 5 cali 720p, aparaty 13 i 5 mpix, no dla mnie bomba Cytuj Link to post Share on other sites
CzornyProrok 13 Napisano 14 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2015 (edytowane) Iphone bym sobie darował, kogo znam, ten narzeka. Zenfone 5? Tylko bateria nie należy do najlepszych, albo LG G3s Edytowane 14 Czerwca 2015 przez CzornyProrok Cytuj Link to post Share on other sites
Freso 1116 Napisano 14 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2015 kogo znam, ten narzeka. Sam przerobiłem 2 sztuki iPhone'ów, 6-7 znajomych ma (od 4S po 6+) i nikt nie narzeka. Cytuj Link to post Share on other sites
dawid0032 746 Napisano 14 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2015 4s jest dobry ale już stary niestety. Są teraz nowe fajne telefony Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts